Saab 900 Cabriolet. Een gewone dag - Saab 1987!

Een droomauto uit Zweden! De Saab 900 Cabriolet werd gelanceerd in een tijd dat cabrio's op de lijst van bedreigde diersoorten stonden. Slechts enkele fabrikanten durfden zich in het segment van auto's met stoffen dak te wagen, en de Zweden begrepen, met een beetje nadruk op de Amerikaanse Saab-dochter, hun kans te grijpen. In 1987 de Saab-film "Een gewone dag'.

Saab 900 Cabriolet. Gewone dag 1987.
Saab 900 Cabriolet. Gewone dag 1987.

De plot is eenvoudig en, nou ja, iets dat kan worden verbeterd. Het is een van de dagen waarop niets echt kan lukken. De gemiddelde man rijdt op een gemiddelde regenachtige dag rond in zijn volkomen gemiddelde auto. Op een gegeven moment bevindt hij zich op wonderbaarlijke wijze in een Saab 900 Turbo Cabriolet aan de zonnige Côte d'Azur. Aha! Met een Saab rijden maakt het leven mooi en alles is gemakkelijker. We wisten het altijd.

De film dient vrijwel elk cliché in de richting van mannen en hun auto's, maar de shoot is al 25 jaar oud.

We zijn dus niet klein, maar genieten van de Saab 900, terwijl hij door het tafereel rolt in Zuid-Frankrijk. Auto's zijn misschien interessanter dan vandaag. Tijdens het tanken verschijnt er iets op de achtergrond, dat ik zou herkennen als een Lancia Delta Rally (?). Ik weet het niet zeker. Een zeldzame Rally Lancia in een Saab-film en vervolgens opzettelijk geënsceneerd. Er zou vandaag niet zoiets zijn.

3 gedachten over 'Saab 900 Cabriolet. Een gewone dag - Saab 1987!"

  • De echte commercial voor de Saab 900 Convertible is Sideways!

  • Geweldige film, dat is wat ik me voorstel. Eén vingerknip en je zit in een SAAB.
    De Lancia zou een Rally 037 Stradale moeten zijn.

  • Ja, ja, zo'n regenachtige dag in een Peugeot 504 is stom ... misschien had een Peugeot 504 cabriolet de stemming verbeterd! Maar de SAAB is natuurlijk minstens zo elegant en chic! Zou het kunnen dat de Lancia op de trailer wordt getrokken door een andere SAAB 900 ??? Dus de scène zou nog steeds in de SAAB-clip passen en de Italiaanse auto-industrie voor die tijd treffend vertegenwoordigen ...
    Zoals altijd een leuke clip voor het nabewerken!
    Groeten uit het besneeuwde noorden!

Reacties zijn gesloten.