SAAB Nieuws. winterslaap

Op zaterdag hebben we onze Saab 9000-jubileum uit de winterslaap gehaald en we wilden eigenlijk ons ​​"Silver Aero-project" vandaag op de weg brengen. Dat was waarschijnlijk niets, de sneeuw zat in de weg en beide 9000'ers staan ​​op hun zomerbanden in de carport. De "Silver Aero" blijft in winterslaap. Blijkbaar niet alleen hem.

Hibernation: Saab 9000 is ingesneeuwd
Hibernation: Saab 9000 is ingesneeuwd

Het is stil in Trollhättan bij Saab 2.0. In de eerste weken van het jaar werden volledige vacatures van 12 aangekondigd en het lijkt erop dat de eigenaren van Saab 2.0 een strenge black-out voor het nieuws hebben opgelegd of in winterslaap zijn. Zelfs de gebruikelijke geruchtenmolen is stil en dat is echt ongebruikelijk. Omdat wilde geruchten meestal door Trollhättan zoemen, die dan snel weer worden gevangen.

Misschien blijft het stil tot de tijd dat Saab 2.0 een nieuw product presenteert, wat even kan duren. Dan is het tijd voor het gebruikelijke G-woord. Geduld is beter dan te veel hoop die niet wordt vervuld.

Semcon is op zoek naar 80 nieuwe ingenieurs
Semcon is op zoek naar 80 nieuwe ingenieurs

Trollhattan geeft gas

Het gaat goed in Trollhattan. Het technologiebedrijf Semcon, dat zich direct naast de Saab-fabriek thuis bevindt, heeft een uitgebreide order uit Duitsland ontvangen. Een grote, Duitse autofabrikant heeft de Zweden de ontwikkeling van een volledig nieuw model gegeven. Het leiderschap ligt in ons land, ook het platform en de designtaal komen uit Duitsland. Maar lichaam, interieur en exterieur zijn ontwikkeld tot 2015 in Trollhättan. Een interessant verhaal!

Semcon neemt daarom extra 80-engineers in dienst op de site. De fabrikant, wiens naam niet genoemd mag worden, heeft maanden geleden intensief aandacht besteed aan het onderwerp en de locatie van Saab. Het feit dat het Saab-merk dit tragische pad volgde, was niet aan ontwikkelaars of ingenieurs te danken, volgens een woordvoerder van Semcon voor de pers over de gewaardeerde expertise van Trollhättan op het gebied van aanbesteding.

Goede “Saab-koppen” zijn gewenst. We zullen zien of de eigenaren van Saab 2.0 er ook van zullen profiteren. Trollhättan ontwikkelt momenteel voor China, Engeland, Japan en Duitsland. En een klein beetje ook voor Saab 2.0. En we zullen afwachten wat er gebeurt.

Om de tijd wat korter te maken, is er bij Saab-Youngtimer.de het vervolgverhaal van Marcos voor het eerst Saab te lezen. Veel plezier!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

3 gedachten over 'SAAB Nieuws. winterslaap"

 • Dat is al dat zenuw-retro materiaal. Er was een tijd dat motoren zo inefficiënt waren dat ze enorme hoeveelheden warmte produceerden om te worden gedissipeerd: dit zijn de zinloze monsteropeningen, ook wel bekend als luchtremmen.

  Of het ontwerp is gericht op de grootste motoren in een reeks, die echt veel koeling nodig hebben, en om beeldredenen kan geen enkele bestuurder toegeven dat hij niet de grootste heeft.

  Het is een ellende.

 • Als ik de eerste foto als deze zie, en dan aan het beeld van de Spyker B6 denk, vraag ik me meteen af ​​wanneer de gigantische slokdarm zijn weg daadwerkelijk weet te vinden tussen ontwerpers.

  Toegegeven, de vergelijking tussen de B6 en de SAAB 9000 blijft achter. Toch lijkt het erop dat sinds ongeveer het midden van het laatste decennium de slechte gewoonte de overhand had om voertuigfronten als een gat te maken met wat blik er omheen. Bij Peugeot loopt dit door de hele X07-serie. Bij SAAB begon het met de 9-5 (II) (weliswaar laat, maar tenminste). Zelfs bij BMW worden de nieren merkbaar groter.

  Vanuit designoogpunt vind ik lage, slanke fronten eleganter omdat ze minder opvallen. Ze geven ook de hele auto een breder, vlakker silhouet vanaf de voorkant. Prima - de luchttoevoer voor de koelers is beperkt, maar dat zou niet het grote probleem moeten zijn. De oliekoeling gebeurt sowieso verderop.

 • Ik zou willen zeggen dat het interessant blijft en dat een berichtenvergrendeling geen nadeel kan zijn.

Reacties zijn gesloten.