Autosalon van Genève. De comeback Spyker B6 Venator

Je kunt het zien! De afgelopen jaren heeft Victor Muller geen spoor nagelaten, het Saab-verhaal heeft ook een eerbetoon aan hem geëist. Niettemin is hij terug en hij is de verrassing van de autoshowroom van dit jaar. De voormalige Saab-CEO viert de wereldpremière met de Spyker B6 Venator.

Spyker B6 Venator in Genève
Spyker B6 Venator in Genève

Een evenement waarbij de financier en grootaandeelhouder Pang Quingnian niet kon ontbreken. De CEO van Youngman was, samen met Victor Muller, aanwezig in Genève en beiden hadden het over hun grote plannen. Niet alleen wordt de Spyker B6 in productie genomen, maar de Spyker D8 luxe SUV wordt eindelijk gebouwd. De eerste in Nederland, het traditionele hoofdkwartier van de fabriek, de laatste is om in productie te gaan in China.

Zoals altijd heeft Spyker enkele vraagtekens. De motor met 375 PS plus X moet van Audi komen. Moeten! Maar misschien komt het niet zoals ons wordt verteld. Het kan ook een andere leverancier worden. De B6 Venator zelf is een typische Spyker. Muller is trouw gebleven aan de designtaal, alles is net iets compacter en een beetje frisser. Het interieur is, zoals altijd, gezegend met luxe en spyker-achtige uitrusting van hoge kwaliteit. Ondervertegenwoordiging, dat rare woord, bestaat niet in de Spyker-filosofie. Geschikt voor de klanten van het merk, die houden van overdaad aan extravagantie en luxe. Een Porsche-moordenaar, zoals aanvankelijk verdacht in de pers, is hij niet, maar een overvloedige verklaring op 4-wielen. De eerste B6-klant komt uit Rusland en net als in China zijn de belangrijkste markten voor Spyker waarschijnlijk.

Muller heeft de afgelopen maanden zijn kracht bewezen. De productiemachines zijn vanuit Engeland teruggekeerd naar Zeewolde en het merk komt weer tot leven. Respect!

Interessant zijn enkele verhalen aan de zijlijn, waardoor de Spyker tegenover een andere stand stond. Geen enkel ander merk had meer veiligheid dan Spyker, en iets maakte de beveiligingsmensen nerveus op de tweede dag van de pers.

De drie heren in de zwarte Saab-jassen trokken de aandacht en het was gesticuleerd. Ten slotte werd Victor Muller op korte termijn over ons heen gebracht in "veiligheid". Om net zo snel terug te zijn in het hokje na onze verdwijning. Nou, Muller wil niet meer over Saab praten. Dat is verleden en voltooid. Hij gelooft. Niettemin zal het ons niet gemakkelijk zijn geweest, nervositeit heeft andere wortels. In Zweden en de Baltische staten maken negatieve verhalen over Muller de ronde. De reden is de Snoras Bank van zijn vriend Antonov en hun faillissement. Als wat er is geschreven waar blijkt te zijn, is de vreugde van Muller in zijn comeback van korte duur. Het verleden, waarvan hij denkt dat het voltooid is, komt dan terug.

Spyker B6 Venator Check:

boarding: Het speelgoed voor Russische jonge oligarchen en de dochters van Chinese mijnbouwbommen.

Stap uit: Omdat er alternatieven zijn met meer stijl en smaak in deze prijsklasse.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

8-gedachten ook "Autosalon van Genève. De comeback Spyker B6 Venator"

 • Het feit dat in het jaar 2010 Muller als koper van SAAB auto's GM's bieding had berekend, wordt eigenlijk steeds duidelijker bij nader inzien: bij Muller en zijn "mogelijkheden" was het blijkbaar vrij zeker dat het ding fout zou gaan!

  Maar dit is niet langer belangrijk, in ieder geval voor de SAAB-gemeenschap. Het kan worden omgedraaid en omgedraaid - het nieuwe SAAB-team (inclusief de Chinese koper) maakt een serieuzere indruk dan Muller, Antonov + Co.

  • Ik ben nog steeds van mening dat Müller heeft geprobeerd het goed te doen met Saab.
   Na de catastrofe is het gemakkelijk om te zeggen dat hij de schuldige is.
   Er zijn verschillende mensen die je moet bellen om verantwoordelijk te zijn.

 • Hoe dan ook, je bent helemaal bang van VM

  • Dat kan zijn. Drie keer "Man in Black" 😉

 • Ongeacht wat anderen denken en bedoelen:
  Victor Muller is en blijft mijn held! Ik hou van deze man (platonisch, natuurlijk, alleen ...)
  Een chirurg die tevergeefs heeft geprobeerd, maar tot het laatst en in alle opzichten, om zijn stervende patiënt te redden!
  Natuurlijk faalde hij, maar hij was niet de enige die het probeerde ???
  Zonder hem zou ik geen 9-5 II in de garage hebben.
  Als de kinderen het huis uit zijn, krijg ik een Spyker, dat is beloofd!
  Bedankt, Victor!
  SG
  Klaus

  • Misschien zal ik het proberen; als er geen nieuwe 9-5 is, kan dit een goed alternatief zijn

 • Wat bedoeld wordt is dat de mensen van GM de hoofdverantwoordelijke waren - dit is nu voldoende verlicht. Niettemin had Muller zelfs bij het bieden als koper volledig overschat.

  Kai Johan Jiang heeft de afgelopen jaren een bedrijfsimperium opgericht in China, waardoor Spyker eruit ziet als een dwerg! GM zou een potentiële koper gemakkelijk in de order van de huidige eigenaar kunnen verstikken met de toevoeging aan Müller in de kiem. Zoals u weet, gevolgd door verdere verfijningen door de Amerikanen (weigering van licenties, enz.).

Reacties zijn gesloten.