Autosalon van Genève. Blogger onderweg

Genève is een mooi evenement in een mooi land. De nobele oude dame nodigde uit in de autoshowroom, en wij kwamen ook. Hoewel er geen Saab-deelname is ... maar Genève is de plek waar zelfs de kleintjes hun kans op aandacht hebben; en een subtiel tegenevenement voor de IAA in Frankfurt, dat groot en luid is.

Saab-team op de weg op de Autosalon van Genève
Saab-team op de weg op de Autosalon van Genève

Om ons merk wat uitstraling te geven, droeg het Saabblog.net-trio zwarte Saab-jassen. Een idee dat niet bij iedereen goed viel en tot gepraat leidde. Keer op keer hoorden we het woord "Saab" achter ons vallen, en we waren een vaak gefotografeerd onderwerp. Sommigen hebben er misschien zo over nagedacht ... We werden toen heel beleefd gecomplimenteerd uit een auto nadat we blijkbaar te intens foto's hadden gemaakt. En bij een ander hokje veroorzaakten de drie Saab-mannen merkbare onrust. Maar daarover later meer! Het gaat allereerst om de indrukken ter plaatse.

Het was voelbaar en zichtbaar dat de industrie in een echte crisis verkeerde. De stands van Peugeot en Citroën waren opvallend ongeïnspireerd en bij Opel was de verkoopdaling van 21% in januari letterlijk voelbaar. Als je uitgaat van wat de journalisten wilden zien, dan waren deze merken aan de buitenkant, en we liepen gewoon door deze stands zonder iets te zien dat onze interesse wekte.

De kans in Genève werd gebruikt door de exoten en de nieuwkomers. Victor Muller was aanwezig met zijn nieuwe Spyker B6 Venator en de stand was om verschillende redenen uitzonderlijk. Nieuwkomer Qoros werd omringd door journalisten omdat het product op een bepaalde manier interessant was. Niet iedereen die een debuut in Genève had, was echter geïnteresseerd. Tata toonde voertuigen die niemand (nog) wilde zien, maar traditionele merken zoals Jaguar en Alfa Romeo trokken steeds meer bezoekers. Voordat we onze virtuele tour van de beurs vanmiddag beginnen, laten we het hebben over het andere merk uit Zweden, dat een zwarte dag had in Genève.

Wereldpremière: Volvo Diesel Plug-in Hybrid
Wereldpremière: Volvo Diesel Plug-in Hybrid

Het Volvo-schandaal in Genève

Een tastbare sensatie ervaren Volvo op het autosalon. Het merk uit Göteborg is voor de hand liggende redenen op grond van onze speciale observatie en geniet ook van het team een ​​zekere sympathie. Op de beurs, de Zweden presenteerde hun herziene modellen om te overleven te verzekeren van het volgend jaar aan de nieuwe Volvo generatie.

Bijna alles kan bij Volvo in orde zijn. Is het niet! De belangrijkste eigenaar van Volvo, Li Shufu, heeft aangekondigd dat Volvo een zwak punt heeft. Volvo, dus de Chinezen voor gretig luisterende journalisten, heeft zijn zwakheid in design. Volvo is te Scandinavisch en de auto's uit Göteborg zijn niet het Chinese concept van luxe. Het publiek wilde het niet geloven, maar Li Shufu had net de bijl naar de wortels van Volvo gebracht.

Om de verklaring correct te begrijpen, zou men de laatste dagen moeten terugzoeken. Li Shufu heeft de fabrikant van Londense taxi's gekocht en is in een winkelstemming. Zijn volgende doelwit is de noodlijdende fabrikant Fisker, die hij graag in zijn bezit zou willen zien. Ondertussen groeit de ontevredenheid in Göteborg. Het personeel carrousel sneller en sneller draaien en de nieuwe Volvo generatie verschijnt niet op het einde van 2014, maar alleen in de loop van het jaar 2015. Er is gebrek aan geld voor de benodigde investeringen, terwijl de hoofdbezorger een dagje shoppen is. Volvo`s CEO Samuelsson geeft een interview voor de beurs. Zijn focus ligt op Zweedse roots en Scandinavisch design. Hij benadrukt dat zoveel dat je je afvraagt ​​waarom hij het doet.

Achteraf begrijp je het wel. De dag na de persconferentie van Li Shufu schreef de Zweedse pers over "Katastrof för Volvo" en "Ägarens brutala sagning av Volvo". Er staat een enorme druk op Volvo's CEO Samuelsson en het lijkt erop dat Li Shufu zelfs jaren na de aankoop niet begreep wat de kern van Volvo is.

Dat was Volvo in de pers. Niet zoals verwacht en gehoopt. De Plugin Diesel Hybrid uit Gothenburg, een wereldpremière, interesseert niemand meer. Jammer! Onze virtuele tour begint in het volgende artikel.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

17 gedachten over 'Autosalon van Genève. Blogger onderweg"

 • blanco

  zie hieronder….

 • blanco

  Ik kijk er naar uit!
  BEDANKT aan het Dream Team!

 • blanco

  Wanneer Volvo de menigte induikt en een volledig ei-ontwerp krijgt…. ; (
  Niet dat ik zou willen rijden, maar het zou zonde zijn.

 • blanco

  Dank u zeer voor deze zeer interessante bijdrage aan de Salon van Genève.
  Je Saab-jacks zijn, zoals ik al zei, erg leuk.
  Maar het noemen van deze slechte reactie voor sommige mensen zegt veel over deze mensen

 • blanco

  Jammer dat Volvo zo'n eigenaar heeft die het merk niet begrijpt. Maar Zweden kan behoorlijk koppig zijn, laten we eens kijken wie de betere zenuwen heeft in dit spel.

  • blanco

   De Chinezen zullen de betere zenuwen hebben! Omdat geld enorm kalmeert. Overigens zullen wij Europeanen zich moeten realiseren dat wij in de wereldwijde automarkt binnenkort slechts de appendix zullen zijn. De belangrijkste afzetmarkten zijn in Azië. En wie auto's commando's koopt.

 • blanco

  Vic weigerde om met de motorjournalisten over Saab te praten, graag interviews, zolang Saab niet werd besproken. “Geen Saab”, heette het krassend. Toen hem werd gevraagd waarom hij niet meer over Saab wilde praten, zei hij net dat Saab achter je stond ... Ik hoop dat Tom, Vic aardiger voor je was ...

 • blanco

  De verklaring van de Volvo-eigenaar was gebaseerd op de mening van de chique Chinese kopers - ze vinden het misschien iets minder Scandinavisch qua design.

  Omdat China de grootste groeimarkt is, moet het ontwerp het uitzicht daar accommoderen. Aan de andere kant zien de nieuwere Volvo-modellen er niet langer Scandinavisch uit - voor de rijke Chinezen ontbreekt de opzichtige component waarschijnlijk in het ontwerp. Je wilt waarschijnlijk iets laten zien - hoewel je niet echt hoeft te pronken zoals in de VS!

 • blanco

  Waarom koop ik een Zweeds merk als ik niet van Scandinavisch design houd? De Volvo is misschien arbitrair geworden, maar voor mij zou nog steeds een alternatief zijn als er niets van Saab komt!

 • blanco

  Geweldig idee, het uiterlijk van de SAAB-jassen! Ik kan me het gefluister achter je rug heel goed voorstellen ... Ik kijk uit naar het volgende artikel! Ben je ook langs VM….
  Hopelijk stopt het snel met sneeuwen ...

  • blanco

   Ja, we zijn ook "gestopt door" VM, er is een gedetailleerd rapport ...

 • blanco

  Waar gaat het over Volvo's design te Scandinavisch…. Het merk is verwarrend en uitwisselbaar geworden. Voor mij als een oude Volvo-chauffeur (vandaag SAAB) is Volvo nu een mainstream-product en daarom niet langer een alternatief voor mij!

 • blanco

  Het SAAB-team op de Volvo-stand. De foto van de dag - jij maakt mijn dag 🙂

 • blanco

  Geweldige jassen! Wat een statement voor het merk

  • blanco

   Wanneer zijn de jassen in de Trollig-Shop beschikbaar?

   • blanco

    Saab jasjes binnenkort, wees geduldig

 • blanco

  Hehe ... ik denk dat dat goed is aan de jassen ... Ik vind het ook best leuk om de reacties erop te zien…. 🙂

  Volvo te Scandinavisch?
  Au Cheek ... dat klinkt niet zo goed ... 🙁

Reacties zijn gesloten.