SAAB News: Saab 9-5 II sportcombi-bijeenkomst in Kiel

Het zijn, moet je zeggen, historische foto's. Vier Saab 9-5 II Sportkombis verzamelden zich in Kiel. Wanneer we zoveel stationwagons samen op één plek zullen zien, is onzeker. Het is alleen duidelijk dat er een gemiste toekomstige kans van het merk uit Zweden is. De sportcombinaties zijn gewild en gewild en de gelukkigen die er één bezitten, hebben een heel individueel voertuig.

Saab 9-5 II sporten in Kiel
Saab 9-5 II sporten in Kiel

De Saab-basis in Kiel is nu een niet-officieel competentiecentrum voor de nooit-in-serie voertuigen. Met veel enthousiasme en goede relaties met Zweden bieden we service voor de 9-5 II-serie. Voor de eigenaren van de stationwagons is het goed om te weten dat alles erg professioneel is. Saab Service Kiel heeft onderdelen voor de pre-serievoertuigen op voorraad en een Zweeds-Duits netwerk helpt bij technische problemen.

De afbeeldingen laten de verschillende uitrustingsniveaus en de verschillende versies van de achterklep zien, wat anders zou zijn geweest voor Europa en de VS. Natuurlijk had de Saab stationwagonmeeting een reden. Het ging over de goedkeuring voor het wegverkeer. Maandagmiddag kon het dealerschap Lafrentz succes melden. Missie volbracht en drie van de 4-voertuigen zijn nu weer thuis. Eén in Zwitserland, één in de Oostzee en één in Zweden. En in het noorden is een sportpak permanent in beweging.

Wanneer kunnen we een andere Saab 9-5 II-sportcombi-vergadering verwachten? De volgende afspraak is het Saab-festival in Trollhättan, want drie of vier stationwagons zijn al bevestigd. Eens kijken ... misschien komen er meer ...

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Autohaus Lafrentz voor saabblog.net

9-gedachten ook "SAAB News: Saab 9-5 II sportcombi-bijeenkomst in Kiel"

 • Prachtige auto's ....
  echt, heel zielig dat SAAB geen kans kreeg om met deze geweldige auto op de markt te komen! Dat is precies hoe ik medelijden heb met de 9-4 ...

 • Kan iemand me nu vertellen hoe het is met de goedkeuring van de 9-5 II stationwagon? Kan dat in Duitsland? Hier in Zwitserland is het een enorm theater! In het kanton Zürich volgens wegverkeer aanvaardbaar, in Bern volgens wegverkeer met individuele acceptatie 5500 SFr. Bedankt voor je antwoorden!

  • Simon, autodealer Lafrentz in Kiel is het beste aanspreekpunt voor dergelijke vragen, ook met betrekking tot Zwitserland. Bel maar, je bent erg aardig en bekwaam.

 • Het is triest dat deze voertuigen zo zeldzaam zijn !!

 • Oorspronkelijk werd gezegd dat een goedkeuring van de pre-productie voertuigen over het algemeen niet mogelijk is ??? Nu is het?

 • Kom altijd op de proef. Ing. Aan. Kan je (als hij dat wilde) ook een worst-richtingaanwijzer invoeren?

  • Ook met Labskaus en erwten en wortels

 • Was gewoon een vraag ... Vóór de veiling waren er veel stemmen die zeiden dat de registratie van de stationwagons om verschillende redenen niet mogelijk was. Maar goed voor de kopers.

Reacties zijn gesloten.