SAAB-video - SAAB 900 Turbo APC 1982

Vandaag reizen we 30 jaar terug in het verleden van Saab! In 1982 presenteerde Saab de 900 Turbo met APC Control en daarmee een nieuwe generatie motoren. Vanaf nu kan een Saab Turbo ook zonder problemen benzine met een laag octaangetal verbranden. De commercial, het is een echte, kleine film met een lengte van 15 minuten, voert ons terug naar de reclamewereld van de vroege jaren 80.

Saab 900 Turbo APC 1982
Saab 900 Turbo APC 1982

Sommige dingen lijken een beetje vreemd vandaag. De in de Saab ingebouwde mobiele telefoon, destijds een statussymbool, doet denken aan de antieke toestellen uit vervlogen tijden. Misschien heeft de film daarom iets van een cultkarakter. De wereld lijkt vol met Saab 900 Turbo, iedereen die zelfvoorzienend is, lijkt er een te bezitten. Iedereen die een Saab bestuurt, verdient bewonderende blikken.

Het kan dus niet de slechtste tijd zijn geweest, de vroege jaren 80. De film is geproduceerd voor de markt in Zweden en is dus Zweeds en Engels. Soms met Zweedse ondertiteling en de beeldkwaliteit is slecht, dat geef ik toe.

30 jaar geleden waren het nog analoge tijden, en iedereen die toen over internet, smartphones en dergelijke had gesproken, zou een visionair of een gek zijn geweest. Aan de andere kant was Saab's APC Control revolutionair en realiteit. Veel plezier met de film!

8 gedachten over 'SAAB-video - SAAB 900 Turbo APC 1982"

 • blanco

  Goede film! 😀

 • blanco

  Fantastisch !!! Ik had een Divx van deze film en had hem weggegeven!! Ik hou ervan !! Bedankt Tom! 🙂

 • blanco

  Mooie film. Het geluid van een uitlaat en het geluid van een raamlift toverden een grijns op mijn gezicht.
  Bedankt daarvoor, Tom!

 • blanco

  De Saks zegt: gewoon uh droom.
  Nu nog wachten op de schuur waar een 900 op me staat te wachten. 🙂

  • blanco

   Nu Nu ... je hebt lang gewacht! 😉
   Er is er een bij Tobias!

 • blanco

  Excellent! Een geweldig eigentijds document uit de goede oude jaren 80.
  Dat de Saab 900 echt uit een heel andere tijd komt komt goed tot uiting in de film; Verbazingwekkend genoeg ben ik me daar bij het besturen van een 900 niet eens van bewust - wat helaas veel te zelden het geval is - want door het perfect afgestelde onderstel, de directe besturing met de fenomenale hoek en het fantastische acceleratievermogen voel je je veel meer in een auto van onze tijd in een 30 jaar oud voertuig.

 • blanco

  Een prachtige reis door de tijd...

 • blanco

  Wow, echt een historische film. Vind het leuk

Reacties zijn gesloten.