Literatuur, literatuur, literatuur. Veel Saab-boeken!

In 21 jaar Saab-enthousiasme is er veel literatuur verzameld. Tijd om niet alleen oude Saab-boeken aan het licht te brengen. Ons cultmerk is interessant voor auteurs en na een lange pauze krijgen we dit jaar eindelijk een nieuw Saab-boek in het Duits. Het zou niet het laatste Saab-werk kunnen zijn dat in dit land verschijnt, er is al zoveel onthuld.

SAAB-literatuur. Er zijn veel Saab-boeken. Hier is slechts een deel van!
SAAB-literatuur. Er zijn veel Saab-boeken. Hier is slechts een deel van!

Veel Saab-boeken zijn echter antiquair, sommige zijn nog steeds beschikbaar. Ze geven een interessant inzicht in de geschiedenis van het merk, omdat boeken getuigen zijn van deze tijd. Een Saab-boek uit de 90-jaren is in sommige opzichten een reis door de tijd. Veel werd destijds door fabrikanten op grote schaal afgehandeld, en marketing, die tegenwoordig steeds meer de industrie domineert, was nog in de beginjaren.

We lanceren nu elke zaterdag een boek en lezers kunnen zelf beslissen of de aankoop van de boekenplank thuis de moeite waard is. En we bieden nog meer. De blog praat met auteurs en toont boeken die nog nooit op de markt zijn geweest. Omdat de auto-industrie prints werkt voor intern gebruik via het merk voor de motivatie van werknemers en voor verkoop. Wij, de klanten, hebben er normaal gesproken geen toegang toe.

Deze boeken zijn interessant. Ze tonen het zelfbegrip van het merk en ze laten de kijk van Saab op de merkomgeving zien. Het is opwindend om te zien hoe de Zweden elkaar zagen in de competitie en verschillende boeken uit verschillende jaren laten de veranderingen in Saab zien.

Onze literaire serie is ook spannend voor fans die niets met boeken te maken hebben. Het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen, en vanaf nu is het elke zaterdag: literatuur, literatuur, literatuur!

2 gedachten over 'Literatuur, literatuur, literatuur. Veel Saab-boeken!"

 • Fantastisch, zelfs 9 Saab-boeken hebben en het nieuwe is al besteld.
  Naast "Spirit of Saab" ben ik bijzonder trots op:
  "Form und Funktion" een gekleurd boek van het werk zelf uit 1995
  "Saab900" van Anders Tunberg uit 1993
  "Saab 9.3" van Anders Tunberg uit 2002

  Ik vraag me af wat je je kunt voorstellen.

 • Hello!

  Goed idee ! Naast mijn Sääben zelf, is het de literatuur over mijn hobby die mij het meest interesseert. Van de werkplaatshandleidingen (gelukkig heb ik alles van 92 tot 9000) tot leuke literatuur (bijvoorbeeld Spirit of Saab) tot de quasi-verzamelaar "Bijbel" (The Saab Way) met zijn gedetailleerde lijst van alle veranderingen in de verschillende modeljaren.

  Ik ben benieuwd of je je iets in de blog verbeeldt, wat ik misschien niet heb geweten!

  groeten
  Gerald

Reacties zijn gesloten.