SAAB Talk: onderweg en mail vanuit Zweden

Een Saab is thuis op lange runs, en waarschijnlijk de langste afstand in de afgelopen dagen Max heeft bedekt met zijn vrienden in de Saab 9-5. Hij reisde van het Rijn-Main-gebied naar Trollhättan, bezoekt het Saab-museum en er staat een verplichte foto voor de lezer bij de Saab-fabriek. Cool. Veel plezier in Zweden!

Groeten uit Trollhattan
Groeten uit Trollhattan

Trollhättan in de winter is een heerlijk verhaal dat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Maar misschien ooit ...

Post vanuit Zweden

Post is de afgelopen dagen ook uit Zweden gekomen. De redactie van Aftonbladet stuurde het huidige nummer van "Bil Magazin" met het artikel van het 9-5 II sportpak en maakte me erg blij!

Saab 9-5 Verhaal in Aftonbladet
Saab 9-5 Verhaal in Aftonbladet

de Verhaal is gemaakt met de hulp van Saab Service Kiel en weinig ondersteuning van de blog. Terwijl het rijverslag van de Saab 9-5 stationwagen nog steeds door de afdrukmedia gaat, moeten we nog steeds geduld hebben. De auteur is op zoek naar goedkeuring en zal, als alles werkt zoals we hopen, het volledige verhaal met alle achtergronden hier op de blog brengen. Ongeduldige lezers kunnen de betaalde versie van de tekst online downloaden Aftonbladet lezen.

Autotransporter op weg naar de Baltische staten

Als Saab-fans onderweg zijn, zijn ze blij om andere Saabs te zien. Ons merk is zeldzaam geworden in het straatbeeld sinds Saab bijna volledig verdwenen is uit de bedrijfsvloten. Thomas was op weg naar Polen op de A2 toen hij twee autotransporters passeerde die Saabs laadden. Blijkbaar op weg naar de Baltische staten had de eerste vrachtwagen drie Saab 900 geladen, vrachtwagen nummer twee, drie Saab 9000.

Saab 9000 op weg naar de Baltische staten
Saab 9000 op weg naar de Baltische staten

In Polen en de Baltische staten is er een sterke Saab-gemeenschap, ook zijn er in toenemende mate gerestaureerde vintage- en Youngtimer-kosten. Dat zou de goede variant zijn die bij me opkomt over deze transporten. Het minst goede zou zijn als de Zweden hun laatste reis naar Rusland zouden maken als goedkope tweedehands auto's. Dat zou triest zijn en de Saab-wereld zou armer worden door een paar auto's.

Nieuws van Spyker & Victor Muller

De Autosalon van Genève begint in maart. Zonder deelname van Saab, wat een verrassing zou zijn geweest. Een andere verrassing roept Spyker en Victor Muller op uit de hoed. Als de persberichten in Zweden kloppen, presenteert Muller een nieuw voertuig op de Spyker-stand. Het zou moeten "... word een grote verrassing ...'Zei Muller over de Zweedse radio.

Nu hebben we het woord "verrassing" drie keer in een paar zinnen gehad, en dat is alles. Mark, Yves en ik zullen daar in Genève zijn. We zullen verrast zijn ;-).

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Max, Thomas en de blogger voor saabblog.net

 

8 gedachten over 'SAAB Talk: onderweg en mail vanuit Zweden"

 • Momenteel kunt u vinden in mobile.de 65 9000er. Een jaar geleden ging het over 100. De voorraad wordt schaarser en wie niet nu koopt of aarzelt te lang, de laatste kans is gemist.

 • Voor Duitsland en zijn Saab-vrienden zouden er voldoende kansen zijn geweest. Ik bedoel niet dat de auto's in de Baltische staten noodzakelijkerwijs slechter af zijn, alleen omdat we de onbekende reparatiemethoden of de wrakken die we zien op autotransporters die daar geregistreerd zijn in gedachten hebben - integendeel:
  Voordat de wagens hier plat op de wielen staan ​​of de bak in lopen, wordt er in ieder geval nog middelengebruik gemaakt.
  Wat sprak bijvoorbeeld tegen de Luebecker met zijn bijna 500.000 km? Een origineel rijdend jubileum voor minder dan 1000 euro VB ?! Als hij werd verwaarloosd, zou hij deze kilometers zeker niet hebben behaald ... nu kan hij waarschijnlijk zijn miljoen vullen in koudere klimaten. Veel succes, zo onbekend.
  Halverwege de moeite waard verdwijnen 9000's uit de driecijferige prijsregio's keer op keer snel van de automarkten - is het een kwestie van verwennerij dat mensen hier wachten op een voltooide 9000er, de wachtlijsten van de dealers raken vol, terwijl ergens anders mensen op en neer kruipen? Meer zullen ze zeker niet krijgen!

 • Helaas is er geen afbeelding van de eerste transporter met de 900er-lading. Voorkant is een 9000-jubileum om te zien, dat klopt. Veel wordt hersteld of hersteld in de Baltische staten, maar wordt eerst verloren voor Duitsland, wat jammer is.

 • Is er ook een foto van de 900 transporter?
  Wat ik tot nu toe heb gezien, geeft me hoop: goede 9000-ers trekken steeds meer naar het oosten ... terwijl Duitse prospects nog steeds worstelen en drie dagen nodig hebben om de juiste treinreis te vinden, zijn er al heel lang busjes onderweg en de volgende ochtend bij de verkoper staan ​​- zo moet het, zo krijg je goede auto's als je je eraan houdt, en zo is naar mijn mening gegarandeerd dat de auto's blijven leven.
  Om eerlijk te zijn, ben ik blij een foto van zo'n transporteur te zien!
  Helemaal vooraan denk ik dat ik een jubileum van 9000 kan zien ... lijkt verdacht veel op degene die (van een Scandinavische hand) enige tijd in Lübeck werd aangeboden, met 470.000 km, laatstelijk voor 890 euro VB. Ja, er is vreugde - ga zo door! 🙂

 • Ik zie eerst Trollhättan op het SAAB-festival. Ik kijk er naar uit!

 • Hallo Tom,

  We kennen de plaats voor het Saab-bord

  Ciao

  M.

 • Moin samen.

  Max heeft echt een hele mooie auto! 😉

  Ik kijk uit naar het rapport over de "Kieler Kombi" - hopelijk kan het verschijnen (en dan in ieder geval iets in het Duits, want mijn Zweeds is bijvoorbeeld helaas beperkt tot "Hej" ... en zelfs dat spreek ik waarschijnlijk verkeerd uit )!

Reacties zijn gesloten.