SAAB-nieuws: SAAB-data van het jaar 2013

Saab leeft behoorlijk en de gemeenschap is actiever dan ooit! In de zomer zou je elk weekend een Saab-bijeenkomst kunnen bezoeken, zo groot is de selectie. Het is lastig om zaken bij te houden en soms is de planning helaas niet optimaal, waardoor er twee goede evenementen op dezelfde datum plaatsvinden.

Trollhattan 2010 Saab-festival in de regen
Trollhattan 2010 Saab-festival in de regen

Saab Festival Trollhättan

Het is drie lange jaren geleden dat we het laatste festival in Trollhättan hebben mogen ervaren. Voor mij is het de gebeurtenis van het jaar, omdat de sfeer van de gebeurtenissen in het huis van Saab altijd iets heel speciaals is. Zelfs de achtergrondmuziek op deze drie dagen, een mix van tweetakt-chatter en turbogeluid, is alleen op deze locatie te vinden. Daarnaast de gastvrije sfeer van de Zweden en de tolerante saamhorigheid van Saab-bestuurders uit alle landen, die moeten zijn ervaren.

Trollhättan is het evenement voor liefhebbers van Saab met voertuigen van alle bouwjaren en alle staat van instandhouding. Of het nu in de nieuwe auto staat of wordt doorgebracht, is welkom, waar Saab op staat. Het festival met veel Saab-bekendheid begint bij 31. Kan en duurt tot de 2. Juni. Aangezien hotels in Trollhättan altijd schaars zijn, is het al aan te raden om kamers te reserveren. Als alternatief is er ook een aanbevolen camping.

Trollhattan 2010: Erik Carlsson wordt omringd door de fans
Trollhattan 2010: Erik Carlsson wordt omringd door de fans

Trefpunt: Saab Service Kiel

Dit jaar is er een sterke deelname vanuit Duitsland aan het ontstaan. Een aanbevolen route, niet alleen voor mij, voert over Kiel, waar je 's avonds kunt beginnen met de Schwedenfähre in de richting van Göteborg. De aankomst in Zweden is de volgende ochtend tegen 9: 00 PM, en het rijden in de richting van Saab-stad gaat over de nieuw uitgebreide E45 in goede 90 minuten.

Het verzamelpunt voor de fans is Saab Service KielWaar we in de vroege middag van de 30.5 zijn. voldoen. Totdat, blogger van Saabsunited, er ook zal zijn, en tot nu toe zijn er twee nieuwe Saab 9-5 II sportcombinaties aangekondigd. Samen kunnen we aan boord van de 19: 00 kijken in Schwedenkai, drie kilometer verderop, en de volgende dag samen beginnen richting Trollhättan.

Homepage: Saabfestival Trollhättan

Trollhattan 2010: Saab met Saabo
Trollhattan 2010: Saab met Saabo

Zomerweekend en 36. Trol-rally

Helaas overlappen hier helaas twee datums. De traditionele trolrally van de Saab vrienden Erftkreis vindt dit jaar plaats in het Frankische Woud. Het evenement gaat door het drielandenpunt Oberfranken - Thüringen - Saksen en leidt, zonder tijdsevaluatie, meer dan 150 kilometer. De Saab Friends Erftkreis organiseren deze rally professioneel en toch heerlijk ongecompliceerd, waar Saabs van alle bouwjaren welkom zijn.

De deelnamekosten inclusief diner 45 € per persoon, registratietermijn is de 30 maart. Meer informatie is beschikbaar in ons dagboek.

Spa 2012: Internationale Saab in België
Spa 2012: Internationale Saab in België

Internationale Saab Club-bijeenkomst

Vorig jaar hadden we veel plezier bij de International Saab in België. Dit jaar zullen de fans nog een reis maken, omdat het naar het eiland gaat. Tegelijkertijd vieren de Engelse Saab-vrienden het 50-jarige clubjubileum en organiseren ze de 2. naar 4. Augustus in Wicksteed Park in Kettering de jaarlijkse internationale bijeenkomst. De East Midlands zijn een bezoek waard en meer informatie is hier beschikbaar.

Saab ontmoet het Beierse Woud

Het organiseren van een vergadering is niet eenvoudig. Matthias is erg gepassioneerd en organiseerde vorig jaar zijn eerste Saab-bijeenkomst in het Beierse Woud met vlag en wimpel. Deelnemers aan de eerste Saab-bijeenkomst in het Beierse Woud zijn er nog steeds enthousiast over als we het hebben over het evenement van vorig jaar. Het vervolg komt dit jaar en het evenement in het zuidoosten is bezig zichzelf te vestigen als een eindejaarsevenement.

Matthias heeft veel verrassingen in petto voor de bezoekers die we aan hem overlaten om te verraden. Ik zeg alleen maar: de deelname is de moeite waard, en ook hier moet de boeking vrij snel worden gemaakt. Omdat de overnachtingen in de Schnitzmühle zijn natuurlijk beperkt.

De vergadering vindt plaats vanuit 10. naar 13. Oktober. Meer informatie en de registratiedocumenten zijn hier te vinden:

Duitse versie      Internationale versie

Dat was natuurlijk niet alles, het is maar een kleine greep uit de activiteiten van dit jaar. Meer Saab is te vinden in onze kalender, die Mark altijd up-to-date houdt.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

 

 

5 gedachten over 'SAAB-nieuws: SAAB-data van het jaar 2013"

 • blanco

  Helaas kan ik het dit jaar niet doen in Zweden.
  Maar het idee om vanuit de kiel naar Trollhättan te varen, is geweldig.
  Deze mensen uit Kiel zijn geweldig: ik hoop dat je met je donkerrode 9-4 gaat.
  Veel plezier! Ik hoop de volgende avond te dineren.

 • blanco

  Een vergadering in Kiel zou geweldig zijn! Volg alstublieft het idee!

 • blanco

  SAAB is zeker meer levend dan in de afgelopen 10-jaren

 • blanco

  Hallo Tom.

  Het artikel begint met "Saab is behoorlijk springlevend ...". Als je het artikel leest, opnieuw heel goed geschreven, tot het einde, dan wil ik de volgende correctie: "Saab leeft echt ...!" 😉

  Een fijne dag verder

  Groeten uit Oldenburg

  Andre

  • blanco

   Ik wilde niet te omvangrijk zijn met de eerste zin ...

Reacties zijn gesloten.