SAAB Weekend: Ontwerp (en) Competitie

Natuurlijk was het geen toeval dat op vrijdag de foto's van de 9-3-opvolger verschenen in de Zweedse pers. Saabsunited plande een groot verhaal, dat werd genomen met het verrassingselement en dat later zal worden vrijgegeven. Tegelijkertijd wil Castriota de aandacht trekken. Sommige beroemdheden lanceren scheidingsverhalen in de People-magazines wanneer een van hun nieuwe films toevallig op de vlucht is. Ontwerpers presenteren oude ontwerpen, zodat ze erover praten.

 

Auto Motor Sport Sweden, dit zou de opvolger van 9-3 kunnen zijn
Nog een ontwerp: zo zag Auto Motor Sport Sweden in maart 2011 de opvolger van 9-3.

Het Saab-verhaal alleen al is een ongelooflijk verhaal dat zou kunnen uitmonden in het verhaal van het jaar waarin de banden weer beginnen te lopen. Misschien is een groter ding de opvolger van de 9-3. Waarschijnlijk het belangrijkste model in de geschiedenis van het merk en het eerste, nieuwe voertuig van een traditioneel merk dat een onbetwiste cult is. Voor een ontwerper een unieke kans die niet zo snel in deze vorm zou moeten zijn. Het is één ding om een ​​nieuwe Golf of een Qoros te ontwerpen. Veel spannender en een grotere uitdaging is een nieuwe Saab.

In onze ogen is de weg duidelijk. We willen een hatchback, of liever een hele modelfamilie. Een saloon, zoals de Aziatische markt het leuk vindt, een hatchback voor de VS en Europa en een stationwagon voor de gezinnen. Een cabriolet is verplicht voor Saab, daar hoef je niet over te praten. Misschien iets als een 9-3x of een kleine en onvermijdelijke SUV. Misschien zal dat gebeuren. Misschien hebben we helemaal ongelijk met onze wensen.

Crises en pauzes bieden altijd de mogelijkheid om iets compleet nieuws te creëren. We kennen zo weinig als Castriota wat de nieuwe eigenaren willen en waar ze Saab zien staan. Misschien heb je al lang geleden een ontwerpstudio in Zweden gedaan. Misschien is Castriota laat en werken ze al aan een studie in Göteborg of Italië. Momenteel weten alleen de medewerkers van NEVS dit.

Ontwerp is één ding. Een mooie hatchback Saab met alleen een turbomotor is slechts de helft van de strijd. Het kopen van een auto is, na het kopen van een woning, voor de meeste mensen de grootste investering van het leven. Om veel geld voor een nieuwe auto op tafel te leggen, heeft het vertrouwen in het merk nodig. Saab en de investeerders moeten dat eerst herbouwen. In Duitsland zijn we op de goede weg. Het dealernetwerk en de levering van reserveonderdelen zijn stabiel.

Nieuwe serie: Interviews over Saab

In de nieuwe week vertellen we over de Saab-situatie in Duitsland en Oostenrijk met Jan-Philipp Schuhmacher, managing director van de Eschborn-vestiging van Saab Parts AB. Ons interview is ook de opmaat naar een maandelijkse serie. De blog spreekt met mensen die iets te zeggen hebben over Saab. Het zijn Saab-partners, journalisten en natuurlijk Saab-coureurs. Omdat we de kern van het merk zijn. Saab vanuit elk perspectief, om zo te zeggen. Op maandag begint het.

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'SAAB Weekend: Ontwerp (en) Competitie"

 • blanco

  Vooruitblikkend naar de komende rapporten / interviews….

 • blanco

  Nu iemand van saab-cars.de erin is geslaagd een "pre-serie" 9.5-II stationwagen in Duitsland toe te staan ​​(wat ook door velen als onmogelijk werd beschouwd), geloof ik ook dat Saab alles kan doen ...
  🙂

  • blanco

   En hij zal niet de enige zijn met toestemming :-).

  • blanco

   Het was het hart van de eigenaar, maar je had in de aanloop naar de veiling moeten wijzen op deze mogelijkheid, in plaats van het aan te bieden alsof dit in geen geval mogelijk was. Dat heeft veel geïnteresseerde partijen afgeschrikt.

   • blanco

    Het is op deze manier gepresenteerd omdat het voertuigen betreft die niet meer echt zijn goedgekeurd. De curatoren moesten de voertuigen verkopen om niet in aanmerking te komen!

 • blanco

  Bespreekt alles dat SAAB op de goede weg is! Fijn rust weekend voor alle fans!

 • blanco

  Ik herken duidelijke parallellen met het Castriota-ontwerp

Reacties zijn gesloten.