SAAB News: Geen deelname aan motorshows

In Trollhättan blijf je volhardend. Zowel Till als ik en de plaatselijke krant. Saab zal dit jaar niet deelnemen aan een autoshow. Wat jammer en tegelijkertijd mijn persoonlijke verlangen naar 2013 verzilverd. Omdat de Saab-bezitters eenvoudigweg geen studie of een presentabel, bijna klaar voor gebruik gereed voertuig hebben.

Saab PhoeniX conceptauto
Saab PhoeniX conceptauto

Een aanwezigheid in Genève of in Frankfurt zou de belangstelling voor het merk levend of versterkt hebben gehouden en de wachttijd hebben verkort. Een studie zou wensen hebben gecreëerd en de welwillende pers van het kleine, ontembare merk zou goed nieuws hebben gebracht. Nadat Mikael Östlund ons vorige week al een weigering had gegeven, kwam de ontkenning vandaag op de TTELA. Daarmee lijkt het eindelijk en zullen we er waarschijnlijk mee moeten leven, omdat het (nog) ontbreekt in de personeelsinfrastructuur, de beursstand en een presentabel onderzoek.

In het verleden bouwde Trollhättan proeven en prototypen voor de GM-wereld. Lokaal vakmanschap zou er zijn. De focus van Saab 2.0 ligt echter duidelijk op de productielance, die in de herfst zal plaatsvinden. Eerst de plicht, daarna de kür. Op een gegeven moment zullen nieuwe Saabs ook naar Duitse dealers rijden, en dan zullen we het vermiste uiterlijk van de beurs accepteren. Je kunt gewoon niet alles hebben.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: Saab Automobile AB

12 gedachten over 'SAAB News: Geen deelname aan motorshows"

 • Dat is jammer, zou geen grote stelling zijn.
  Een beetje aanwezigheid zou Saab goed doen, 2011 was erg teleurgesteld dat Saab de IAA op korte termijn had geannuleerd.
  Natuurlijk staat de herstart van de productie op de voorgrond, maar een “Meet & Greet” voor Saab-rijders op de IAA zou zeker leuk geweest zijn.
  Welnu, dan zien we je op de IAA 2015!
  Zo lang ...

 • Laten we wachten op de IAA Sept.2013.
  De IAA is veel belangrijker, de hele wereld kijkt toe en ik ben er heel zeker van dat we daar een kleine SAAB-stand zullen vinden.
  En ik kijk uit naar dit moment. Ik zal er zijn.

  SG van kerken

  Klaus

 • Hallo,

  Voor ons fans is het zeker jammer dat NEVS dit jaar niet op een beurs vertegenwoordigd is. Maar ik kan dat heel goed begrijpen. Wat wil je laten zien? Een verwende 9-3 II die nog niet verkocht kan worden binnen de EU vanwege juridische problemen (bescherming van voetgangers, emissienormen, etc.)? De Duitse 'vakpers' likte opnieuw hun vingers en scheurde het met smaak in de lucht.

  Dan vind ik het beter om rustig de productie voor te bereiden en dan met een afgewerkt product en mogelijk een preview van een nieuwe 93 in het openbaar te gaan.

  Met vriendelijke groet
  ded

 • Goed gezegd; ga akkoord met uw mening.

 • Ik zie dat ook. één voor één. Alleen de autobezusting leeft sowieso in een andere wereld, net als het dagblad.

 • Hello.

  Of het echt zo gemakkelijk is voor NEVS om een ​​stand te organiseren op verschillende autoshows, ik denk het niet!

  Want wat moet je daar presenteren? Op dit moment is het niet eens 100% duidelijk of vanaf augustus gemodificeerde SAAB's zullen worden gebouwd ...

  Het tonen van de 'oude' Griffin-modellen heeft ook geen zin, omdat ze niet eens zijn goedgekeurd in de EU (bescherming van voetgangers).
  De PhöniX uit het VM-tijdperk "opwarmen" en hem opnieuw laten zien is helemaal niet mogelijk!

  Wat logisch zou zijn, zou meer zijn om een ​​preproductiemodel van 9-3NEVS te laten zien, als 100% duidelijk zou zijn dat de productie start. Want anders zou het waarschijnlijk slechter voor het beeld zijn dan simpelweg de beurzen te negeren!

  Bovendien rijst de vraag wie er verantwoordelijk was voor de optredens van de beurzen in het verleden? Alleen het hoofdkantoor van het bedrijf zeker niet! Zeker de nationale SAAB-tak was ook sterk betrokken vanwege het lokale publiek. Maar ze zijn niet verkrijgbaar bij NEVS! En of het SAAB-deel kan worden opgenomen, of dat NEVS of SAAB-onderdeel dat wil?

  Maar zoals het vroeger was, weet Tom dat beter!

  Groeten uit het stormachtige Oldenburg

  Andre

 • SWAN is beschuldigd van het uitgeven van een klein bedrag aan de Genève-show met de PhoeniX, en nu is het niet goed dat NEVS dit jaar geen beurspresentatie plant.

  Ik vind dat we geduldig moeten zijn (wat we heel goed kunnen doen), en blij zijn als er iets gebeurt bij de NEVS, zoals vandaag waar hun nieuwe website eindelijk online is gegaan. http://www.saabcars.com

 • mensen

  KJJ is niet zo arm dat hij niet eens een kleine informatiestand op de beurs had kunnen opzetten - misschien bezet door 2 medewerkers!

  Bovendien zou een cabriolet met een mooie uitstraling en een 9-3X Griffin (natuurlijk beide modellen met het nieuwe embleem) logisch zijn geweest - ik denk niet veel aan deze hernieuwde totale terughoudendheid bij NEVS. Ondertussen kon men op beurzen uitstekende informatie geven over de geplande activiteiten in Trollhättan en Quingdao - mocht de implementatie echt niet 100% later gebeuren, dan zou het ook niet zo erg zijn. SAAB zou in ieder geval eindelijk weer wakker zijn geworden voor het grote publiek met zo'n zee-uiterlijk - dus de lange slaap gaat door!

 • Ik denk dat je de dunne staf zou overbelasten, ze zouden rustig de tapes moeten laten rennen. Dan verkoopt ons SAAB-verhaal ook makkelijker ;-). Houd je vingers gekruist. Sinds 2011 of zo 😉

 • Eerlijk gezegd tot een paar weken geleden was het niet eens duidelijk of en hoe het verder gaat.
  Ik denk dat we het niet moeten overdrijven met onze verwachtingen en hopen dat de banden weer gaan werken. Laat alle kracht in een auto liggen zoals in een hokje, als dat lukt dan zelfs
  "AUTO BILD" schrijft iets positiefs over een niet "pure" Duitse autofabrikant! :O)

 • Ik kan het begrijpen als ik momenteel op beurzen ben vervalt. Kost veel, zet veel kantoormedewerkers vast ter voorbereiding en leidt naar mijn mening af van het hoofdevenement: start van de productie! Bovendien staat de dekking van het personeel bij NEVS bekend als "dun". Het is beter om personeel aan de riem te krijgen (de regio rond Troll-City zou blij zijn!) Om in de nazomer dicht bij het doel te komen. Als het goed gaat, brengt de pers graag verslag uit over de “PhoeniX from the Ashes”! En de dealers kunnen ALLE SAAB-Kd. Schrijf en informeer .... Er komt vast nog iets anders! Onze SAAB's zijn zo veilig, zuinig en duurzaam!
  Ik kijk uit naar de volgende lange reis in de SAAB aan het einde van de week!

 • Ik vind het nog steeds goed dat je je duidelijk richt op de kernvragen:
  Zorg eerst voor de toekomst, leid het begin van de productie. Hopelijk zal er later in het jaar een positieve pers zijn wanneer de eerste voertuigen de fabriek verlaten.
  Een uitstraling van een beurs zou volgens mij niet veel opleveren:
  De werknemers daar zouden worden gebombardeerd met onaangename vragen, niemand zou SAAB echt serieus nemen, want er is nog geen productie. Iedereen glimlachte vermoeid en dacht "Groot op de kermis en niets erachter ..." Dit waren altijd de methoden van VM: haast je, veel ophef over alles en dan gebeurt er niet veel.

  Ik denk dat het goed is als je langzaam begint, alles met veel nadenken en als dat klaar is, de eerste producten de gangen uit rolt, om het hele ding het komende jaar te benadrukken door middel van massale advertenties, beurzen, etc. - dat lijkt Nordic cool, overwogen en serieus!

Reacties zijn gesloten.