Over Jack, Jim, Johnnie en Joe

Reader's bijdrage door Gerd

Om dat met naam te begrijpen, moet ik misschien van te voren zeggen dat een SAAB niet alleen een auto is, maar een familielid. De groene 9000 CSE is de langste bij ons. Dat was de laatste 9000, waarvan ik 1998 in Kiel nog nieuw kreeg en die vandaag de maatstaf is. In het noorden zegt men "past als een tweede huid". 2002 heeft een 900 II convertible van 1997, dat is leuk en tijdloos.

Toestaan: Joe - alias Saab 9000
Toestaan: Joe - ook bekend als Saab 9000

Onze dochter groeide op in de 9000er. Zelfs op het uitzicht vanaf het kinderzitje ze miste niets en zo kwam van achter vaak de kreet van "AAB - AAB", met de "S" werkte in eerste instantie is het niet. Ze zag meestal meer dan ik.

Toen de 9-5 1997 werd geïntroduceerd, was er een heel leuk evenement bij de dealer Lafrentz, Het kleine meisje was er natuurlijk bij. Twee 9-5 onder witte doeken stonden in de hal. Als de auto's werden onthuld na een toespraak, had ik het kleine meisje kwam voor de zekerheid op mijn schouders en het moment waarop de eerste 9-5 onder het doek was een enthousiaste schreeuw (zoals in Teeniepopkonzert) boven me door de hal. De omstanders keken me verbaasd aan - gewoon een echte fan.

In de tussentijd is het kleine meisje een jonge dame geworden die vorig jaar mei op zoek was naar een SAAB op internet. Een 9 3 I van 1998, 1. Hand 185TKm en heel erg goedkoop. In het begin was ik sceptisch, maar aangezien hij in de buurt stond, liet ik mezelf drijven voor inspectie en proefritten. We hebben het meteen meegenomen. Ik had me niet gerealiseerd dat de prijs van 900 II / 9-3 ik op het moment dus waren in de kelder. Nu heeft hij 8000 Km zonder problemen al gepasseerd.

Omdat er drie waren, moesten er namen komen. Vader drinkt graag een glas whisky, maar is niet ingesteld op een variëteit. Dus onze dochter vergaf hun namen: Jack (-Daniels hun 9-3), Jim (-Beam, de converteerbare) en Johnnie (-Walker, de 9000), korte-Jack, Jim en Johnnie.

Dat is Jack
Dat is Jack

Hij heeft geen turbo, maar is zeer comfortabel en loopt heel rustig, onze dochter houdt van haar Jack. Ik ben al heel lang op zoek naar een tweede 9000 CS. Ofwel een AERO of jubileum om op te bergen. Helaas gaat de prijs-staatverhouding bij deze zeldzame exemplaren ver uiteen en heb ik niets gevonden.

Begin januari zag ik 9000 1997 CS in de buurt van 170TKm in de buurt, ik zag het als een reserveonderdelenwinkel voor Johnnie en zo zag het er op het eerste gezicht uit. Onzorgvuldig in een hoek geplaatst en smerig als een oud landbouwvoertuig - 950 €! Helaas heb ik geen foto's gemaakt van de originele staat omdat ik geen idee had hoe het ging.
Ik kreeg de sleutel en bekeek alles grofweg, de inhoud en de technologie maakten helemaal geen slechte indruk. Een paar dagen later ging ik terug met mijn vrouw, vier ogen zien meer en vrouwen zien verschillende dingen.

Joe: Machinekamer
Joe: Machinekamer

Voor een proefrit heeft mijn vrouw kranten op de stoelen gelegd, zoveel voor de zorgtoestand binnenin. Buiten zag het er niet beter uit. Maar in de buurt was er een wasstraat en zie je, een intact lichaam kwam aan het licht. De techniek liep rond, behalve een paar kleinigheden en de service was allemaal gemaakt door 10TKm, nieuwe uitlaat, nieuwe banden - de onderdelen bedekten de prijs gemakkelijk. Voor de veiligheid, snel op het podium. De conditie van onderaf is perfect voor de leeftijd.

Joe: Interieur
Joe: Interieur

Dus namen we hem eerst mee. Mijn vrouw reed ermee naar huis en zei toen: "Het gaat goed". We stonden ervoor in onze garage en wisten niet wat we nu met hem moesten doen. Zet onze zoon in een schuur als reserveonderdelenwinkel, wiens BMW langzaam aan het uiteenvallen is, maar hij is geen SAAB-fan, of…. Ik begon hem goed schoon te maken en op de eerste dag werd duidelijk dat hij bij ons zou blijven en heet nu JOE (zonder whisky). Na drie dagen had ik Joe afgemaakt en voldoende gepolijst om hem weer geschikt te maken voor daglicht.

Eerste "uitrol". Dat was een verrassing toen je de originele staat zag en Ambassador Blue past goed bij de 9000. Leuk zijn ook de velgen met de grote moeder als Radnarbenverschluß.

Saab-familie: Joe, Johnnie, Jim
Saab-familie: Joe, Johnnie, Jim

De techniek maakt een goede indruk en werkt, behalve de ruitenwissermotor aan de rechterkant. Overstappen is niet zo belangrijk. Nu kun je weer naar binnen zonder beschermende kleding, het interieur is goed bewaard gebleven.

Voor april contracten aflopen seizoen teken van Jim en Johnnie, is toevlucht. Ik heb een wijzigingsvlag voor de 9000er, de ADAC maakt zeer goede aanbiedingen. Dan is er een rijverslag. Ik weet zeker dat Joe zou spoedig worden ingegaan herstel, als hij er langer en net was geweest als het leek. 9000er rijden is nu voor een lange tijd beveiligd. Maar hij is echt de laatste oude SAAB die we hebben geadopteerd!

Tekst en afbeeldingen: Gerd voor saabblog.net

11 gedachten over 'Over Jack, Jim, Johnnie en Joe"

 • blanco

  "Maar hij is echt de laatste oude SAAB die we hebben geadopteerd!"

  Weet je het zeker?
  "Zelfs als je denkt dat er geen ruimte meer is, is er nog steeds ergens een Saab"
  (Nou ja, zelfs gezogen Saab bult minder dan dit rijm)

  Veel plezier met de vloot - waarom heeft de 9000 CS nog steeds een AU-sticker op de kentekenplaat (voorkant)?

  • blanco

   Hij was nog niet toegelaten en ik had er een oude op gezet, zodat het totaalplaatje klopt en de lege houders niet storen.

   • blanco

    Kunt u vragen hoeveel uw 98er 9000 heeft uitgevoerd?

    • blanco

     Hij heeft “slechts” 186TKm omdat de 902 cabriolet in 11 zomers een goede 80TKm van hem heeft afgenomen. Ik gebruik 'm ook zakelijk in de zomer omdat het gewoon leuk is. De twee zouden nu met pensioen moeten gaan en Joe wordt een werkauto.

 • blanco

  Bedankt voor de goede wensen. Wat betreft de "druk" van de besluitvorming in de ochtend, het resultaat is altijd goed, ze zijn allemaal leuk - zoals je weet!

 • blanco

  Zelfs als ik een SAAB 901-fan ben, houden dergelijke rapporten over de 9000 me gewoon blij! Mijn felicitaties aan jou Gerd! Ik sta op het punt een vriend van mij te overtuigen van de SAAB 901 of 902 / 9-3 I ...

 • blanco

  Het blauw ziet er echt geweldig uit! Mijn felicitaties. Schrijf niet altijd zulke rapporten, het wekt gewoon onze consumptiewensen weer op ...

 • blanco

  Veel gevoel in de 9000, hij is een prachtige auto, hij zal je veel plezier geven. Goede reis.

 • blanco

  Gefeliciteerd met het "koopje" en altijd een goede reis! (Met zoveel belangrijke keuzes begint de "druk" in de ochtend ...) Veel plezier met de SAABines!
  Groeten uit het noorden

 • blanco

  Heel leuk rapport, een mooie 9000. Veel plezier met Joe!

 • blanco

  Ik heb eerst een zakdoek nodig ...: o)

Reacties zijn gesloten.