Saab 900 16V of van de onrust van de eerste Saab

Toen ik een paar jaar geleden besloot om als tweede auto een youngtimer te kopen, zou het zeker een Saab moeten zijn. Het moest een 901 worden, liefst een coupé met turbo. Ik gebruik de verschillende aankoopadviezen in bekende internetfora, youngtimer-tijdschriften en de kennis van enkele Saab-vrienden als voorbereiding op het kopen van mijn eerste Saab. Lees meer op Saab-Youngtimer.de

Saab 900: mijn eerste Saab

voor de aankoop van mijn eerste Saab.

4 gedachten over 'Saab 900 16V of van de onrust van de eerste Saab"

 • ... je bent een paar dagen onderweg zonder internet en dan iets - geweldig en bedankt!
  Als oude bonenteller ben ik natuurlijk ook blij met zo'n mooi rapport over de aanschaf van de eerste 901 (de kleur heette niet roze kwarts metallic) maar ik moet zeggen dat het eerste artikel op saabyoungtimer.de het strakke frame heeft (vanaf 900 II) blaast op. Een uitbouw zou natuurlijk geweldig zijn maar is waarschijnlijk een bodemloze put. En dan is er nog Pastewka's 900 rood met grijze velours uitrusting, maar ook de ingenieuze 5-deurs ...
  Maar ga zo door en bedankt!

 • GROEN, de auto's zijn in zekere zin al, maar ik ben ook voor meer KLEUR in de toch al saaie autowereld!
  Tot die tijd ben ik blij met mijn eucalyptusgroen (kan van een afstandje als groen worden herkend en niet zo donker als de scarabee) 9k

  Goede tijd!
  Sesi

 • Ik kocht in 900 een variant (1981 GLE) van dit prachtige model als demonstratieauto en heb hem daarna jarenlang in bezit gehad. Mijn 900 GLE was ook 5-deurs en ook gespoten in dit donkergrijs metallic - deze prachtige kleur kreeg de naam antraciet metallic door SAAB.

  De nieuwe eigenaren in Trollhättan moesten voormalige prachtige kleuren nieuw leven inblazen. Helaas was er onder Spyker niet eens een enkele tint groen. Noch donkergroen (scarabee metallic) noch lichtgroen (zilvergroen metallic) kon worden gekozen - een groot nadeel voor degenen die willen kopen met een zwak voor bepaalde kleuren!

 • Is dat niet ook het model dat Pastewka als serieauto in de gelijknamige serie rijdt - alleen in het bruin 🙂 Een cultauto !!!

Reacties zijn gesloten.