Saab in de sneeuw: moet de band altijd duur zijn?

In de winter is het belangrijk dat de persoon goede schoenen draagt ​​en dat de auto goede banden heeft. Alleen, wat zijn goede banden? Moet het een band van hoge prijs zijn of is het goedkoper?

Ik heb deze winter bewust geen Michelin of andere bekende merken gekozen. Vredestein zou moeten zijn, om precies te zijn: de Wintrac Xtreme (Link) 235/45 R18. De band werd mij aanbevolen door mijn bandendealer, hij had zelf lange tijd als Saab-monteur in een werkplaats gewerkt en kent de Zweden goed. Hij beveelt Vredestein in de winter aan aan iedereen die niet één van de drie topnamen hoeft te hebben. "Hier zijn ze, blijf in de zomer uit de buurt van de Ultrac Sessanta, ze hebben de neiging te vervormen."

Wat precies zou moeten zijn speciaal aan de band en beter, kunt u op verschillende pagina's volgen. Maar hoe drijft hij zichzelf de Nederlander?

Hij houdt het als een 1 op een droge weg, niet uitglijden in de bochten ... en bij het remmen? Nou, dit is gewoon mijn gevoel, ja het houdt stand als een Michelin. Dus geen problemen op het droge. De banden zijn ook niet sponsachtig of te hard, het rijcomfort wordt gegeven en het weggeluid is iets hoger dan in de zomer, maar deze zijn niet zo uitgesproken dat het hinderlijk is.

Lekker in de droge is het best goed ... en in de regen? Want eerlijk gezegd hebben we hier in het noorden van Zwitserland of in de regio Fribourg meer regen dan sneeuw ;-).

Recensie Vredestein
Vredestein Wintrac Xtreme

Met veel regen rijdt hij iets sponsachtig maar zeer veilig, vrij goed. Gelukkig hoefde ik niet volledig te remmen, maar de remeigenschappen zijn goed. En nu voor de discipline van de koning, sneeuw en ijs.

In sneeuw grijpt de band hem echt, hij houdt vast - heeft grip en is leuk om te rijden. Het afrolgeluid is iets hoger dan bij de premium merken, maar nog steeds redelijk goed. Remmen, zoals gebruikelijk op sneeuw, is niet de snelste manier om te remmen. Maar het houdt goed stand en heeft me uit twee of drie lastige situaties gered. Dus ik ben blij met de band en het is een echt alternatief voor de premiummerken.

SAAB Turbo X-bandentest

Om te testen, moet ik zeggen dat ik het met mijn Saab 9-3 TurboX heb gedaan, de XWD was ingeschakeld en heeft zeker geholpen.

Nu heb ik geschreven dat de band in orde is, ben ik alleen? Nee, hij heeft verschillende tests als winnaar doorstaan ​​en bleek herhaaldelijk een solide band te zijn. Maar hij is niet zo duur als Pirelli, Dunlop, Goodyear en Michelin vanwege zijn mindere bekendheid. De band Vredestein kost nu CHF 239.- op de websites en € 207.- in Duitsland.

Ik kreeg een goede fooi van mijn bandendealer. Koop winterbanden in de zomer, dan zijn de laagste prijzen en zomerbanden aan het einde van het oude jaar. Dus ik heb dit jaar graag 15% -20% bespaard

Tekst: yves@saabblog.net

Afbeeldingen: yves voor saabblog.net

Saabblog.net op Facebook

14 gedachten over 'Saab in de sneeuw: moet de band altijd duur zijn?"

 • blanco

  Hallo,

  Ik koos deze winter voor een Nokian WRD3 (205 / 55 / HR 16) voor een Saab 95 TiD.

  en ik moet zeggen dat de band beter is van de Michelin die ik in het voorgaande seizoen op de auto had!
  Ik heb het vandaag net opgemerkt!

 • blanco

  235 hij in de winter? CHIC!
  Slechts een klein beetje druk op een vierkante centimeter.

  • blanco

   Ja 235 in de winter, ik weet dat ze breed zijn maar het hangt zonder problemen

   Lg yves

 • blanco

  Iets wat de kwaliteit waard is!
  Voor de 2e winter heb ik de Continental Winter 9/3 2.8 geïnstalleerd op mijn 05.2009-235 40T XWD (19) Hier in de bergen, voornamelijk op sneeuw, heb ik zeer goede ervaringen opgedaan. Vanwege de ongebruikelijke afmetingen - maar op originele Saab-velgen! Is het iets duurder - bij Reifen-direct ca. CHF 335, -
  De enige "domper" op een droge weg, hij rent na elke bergkam 🙁

  André Hirschi
  Davos Platz

  • blanco

   19 ″ in de winter ?? leuk maar wat kun je doen in de zomer?

   • blanco

    ook 19 ″ - af fabriek dat werd genoemd in het XWD Sport Package 2009 J 19
    Ik weet niet of deze optie alleen in Zwitserland beschikbaar was - maar dat weet Tom zeker 🙂

    Trouwens, zoals ik al zei - ik woon in Davos op 1560 m boven zeeniveau. Ik heb veel meer plezier in de sneeuw en gaat goed mee!

 • blanco

  Ik word altijd gedreven door overtuiging Michelin, want een alternatief zou voor mij alleen de Nokian in kwestie zijn.

  Maar de volgende zomer zal zeker komen:

  Mijn AERO heeft nog steeds de fabrieksbanden in de vorm van Continental Sport Contact2 op de zomervelgen. En dan denk ik nog steeds - alweer de Michelin Primacy HP of een Nokian of een nieuw Conti-model? Als zeldzame bestuurder (9 TKM per jaar) vind ik kilometers niet zo belangrijk, meer geluid (!) En grip op nat wegdek. Heeft iemand een goed alternatief in 225 / 45-17?

 • blanco

  Hoi,
  Helaas zijn de vredesteins berucht en kunnen ze zo snel als een gum worden weggeveegd. als je de levensduur van een Michelin neemt en vergelijkt met de vredestein, wordt de prijs weer in perspectief geplaatst.
  Ik ben zeer tevreden met mijn Michelin's op mijn saab cabriolet en ze gaan echt veel langer mee dan alles wat ik eerder heb gereden.
  geachte groeten, alexander

 • blanco

  Hoi,
  Ik heb ook de beste ervaring met de relatief onbekende Nokian-winterband, zowel op mijn 9-3 Aero Cabrio als op mijn XC90 - hier zelfs als een 19 ”zomerband.
  Veel plezier op de vers besneeuwde wegen
  turboelch-we

 • blanco

  Mijn vrouw heeft een 9-3 SC Bj.09. We hebben de Dunlop 4D, zelden een beter aangedreven.
  En om ver onder de 207 € -prijs te komen, maar is waarschijnlijk synoniem aan de bandenmaat.
  De Vredestein op ons andere Zweden waren oké, maar zijn erg snel versleten :-(

 • blanco

  Ik rijd een 9-5 SC 2.3t Hirsch, die ik heb besteld voor deze wintervalken van dimensie 225 / 45 / 17, op droge en natte wegen is de bandtop. Op besneeuwde wegen tamelijk schaars, dus zelfs met lichte hellingsverschillen moet ESP worden uitgeschakeld, zodat een stap vooruit mogelijk is!
  Zal de volgende winter weer veranderen op Nokian, hoewel het luide rollende geluid heeft voor de tractie op sneeuw is erg goed.

  Groeten uit Centraal Zwitserland

  • blanco

   De Nokian-banden die op mijn 9-3X-hert zijn gemonteerd, zijn relatief stil.

   Ook groeten uit Centraal Zwitserland

 • blanco

  In de Noord-Duitse laaglanden kun je zelfs in de winter met zomerbanden rondkomen - SAAB-auto's zijn ontworpen om "inherent" winterbestendig te zijn.

  Vanzelfsprekend rijdt het met banden die zijn gemaakt voor de wintermaanden, nog beter en veiliger - dit is ook onvermijdelijk vanwege de verzekeringsvoorschriften!

  Ik kan all-season banden van Hankook voor de 9-5 I aanbevelen als volledig voldoende - deze banden zijn niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, ze zijn ook extreem stil (ze zijn de enigen met de blauwe omgevingsengel in termen van geluidsontwikkeling).

 • blanco

  Vredestein-banden zijn zeker niet slecht, prijs en prestaties kloppen. Ik heb een Nokian WR A3 XL gekocht voor mijn Saab. Ben ook erg gedekt door de band, ook hier is de prijs en prestaties. Tot nu toe kan ik er niets negatiefs over zeggen.

Reacties zijn gesloten.