SAAB Talk: Grijp je Saab op! Deel II

Hij deed het. In november hadden we over de Saab Griffin-onderdelen meldde dat Saab Service Kiel uit Zweden. Delen van het blogteam hadden een back-up gemaakt van de radiatorgrille met het vliegtuiglogo. Reader Ulrich was iets consistenter dan wij en besloot meteen een volledig nieuw Saab 9-3 Griffin Aero-voormasker.

Griffin-conversie: Saab 9-3 cabriolet van Ulrich.
Griffin-conversie: Saab 9-3 cabriolet van Ulrich.

De operatie in Kiel was succesvol, zoals u kunt zien. De 9-3 in de Aero Trim ziet er frisser uit dan de originele Vector, en ik hou vooral van de beknoptere, grotere Saab-letters. Ulrich bewaarde de originele onderdelen en bewaarde ze. Een heel verstandige beslissing! Hij schrijft ons over zijn bezoek aan Saab Service Kiel:

Hi Tom,
 
Op basis van het rapport op SAABBlog.net kwam ik in contact met autodealer Lafrentz in Kiel en besloot ik de Griffin bumper en radiatorgrille te laten installeren. Vandaag was het zover. Het begon om half tien in het rustige Bad Salzdetfurth. Er was weinig verkeer op de A9, cruisecontrol op en bij 7 km / u rustig naar Kiel. Rijd eerst langs de autodealer Lafrentz, de entree komt ONMIDDELLIJK na het vertrek, daar was TomTom niet op voorbereid. Maar bij de tweede poging werkte het! Ik reed naar de binnenplaats en was verbaasd. Een witte SAAB 130-9, een SAAB 4-9 II en zelfs een 5-9 II-stationwagen! In de showroom was ik ook de oorzaak van mijn SAAB-enthousiasme: een 5 cabriolet gebouwd in 900, top gerestaureerd! Ik had er voor het eerst een gezien op de IAA in 1992, maar de prijs was meer dan goed en slecht! Maar ik dwaal af.

Voher: Saab 9-3 Cabriolet
Voher: Saab 9-3 Cabriolet

 
Vriendelijke ontvangst, autosleutels overhandigen en dan wachten. Maar ik was blij om te wachten, ik kon de tijd gebruiken en naar de prachtige voertuigen kijken! Na een korte tijd voegde meneer Lafrentz zich bij ons en kreeg ik veel informatie over SAAB! Ik ben enthousiast over zijn inzet voor SAAB. Hij nam veel tijd en ik merkte niet eens hoe de tijd verstreek. Plots zei hij "en daar komt je auto, ziet er goed uit" en hij is hier ook. Mijn laatste twijfels over de “upgrade” verdwenen toen ik mijn auto zag! Alles goed gedaan! In het voorjaar worden de nieuwe velgen van de SAAB-campagne in de zomer toegevoegd en heb ik een nieuwe auto!
 
Ik voeg een foto bij. In mijn ervaring van vandaag kan ik alleen de autodealer Lafrentz in Kiel aanbevelen. Als ik genoeg ruimte had, zou ik zwak zijn geworden met de blauwe 900 cabriolet, of met de 9-5 II of de 9-4X….

Is dit iets om toe te voegen? Ik denk het niet. Beste Ulrich, Bedankt voor je verslag en altijd een goede reis met de 9-3 (Griffin Aero) Cabriolet!

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Ulrich voor saabblog.net

16 gedachten over 'SAAB Talk: Grijp je Saab op! Deel II"

 • blanco

  Ja, Kiel is altijd een reis waard. Heb er vorig jaar 3 Saab-reizen gemaakt. Dankzij de heer Lafrentz en zijn team kwam ik geleidelijk in de buurt van Griffin, die begin juni 2011 niet succesvol was geweest. Tot dusver lag mijn focus op het interieur.

 • blanco

  Sorry, ik hou helemaal niet van de griffioengrill. Veel te onhandig en baldadig van uiterlijk, zodat de hele voorkant er gewoon te zwaar uitziet. Naar mijn mening wijkt de eerder geïnstalleerde grill af van de meer subtiele uitstraling van het merk. Maar zoals je weet, "elke Jeck is anders"

  • blanco

   De grill is geweldig ... Toen ik hem in 2011 in Trollhatten zag, was het duidelijk dat ik hem moest hebben! 😉 Ik heb er een kunnen krijgen via de hier genoemde AH ... JA 😉

    • blanco

     waar haal je de grill vandaan?
     heb je hem alleen nodig om te veranderen?

  • blanco

   Hi gus,

   Discreet is anders, je hebt gelijk. Maar in vergelijking met de MY08 vind ik dit Griffin-front meer samenhangend. Maar alles is ook een kwestie van smaak.

   Groeten uit Bad Salzdetfurth
   Ulrich

 • blanco

  Ik wens veel plezier en plezier met dit prachtige voertuig. Vooral in het voorjaar en de zomer is rijden zonder dak absoluut cool.
  Veel groeten uit de Zwitserse Alpen aan de noordkust van Duitsland.

 • blanco

  Great!

  De vergelijking tussen vóór en na de conversie laat zien dat de investering echt de moeite waard was.
  Veel plezier met de "nieuwe" Saab!

  • blanco

   Dank je wel!

   Ik zal plezier hebben, omdat de leuke garantie niet eindigt met onze voertuigen na 3-jaren!

   • blanco

    Ik denk het ook. Saab is altijd een langetermijnrelatie.

 • blanco

  Ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over SAAB Kiel!
  Ik kocht 2002 mijn 9³ TiD SE-jubileum als nieuwe auto en had er tot vandaag geen spijt van.
  Hij doet nog steeds zijn werk betrouwbaar!

  Foto's van de première van de 9³ in het jaar 2002 in Kiel zijn hier beschikbaar: https://picasaweb.google.com/117931589364356046520/93PremiereInKiel

  Meer impressies van het jaar 2004 hier:
  https://picasaweb.google.com/117931589364356046520/SAABZentrumKiel

  Veel plezier met kijken ...

  ZIEHMY

 • blanco

  Hello.

  mag je vragen wat de conversiekosten zijn?
  Met vriendelijke groet

  • blanco

   Hoi David,

   je kunt het altijd vragen

   Ik was en is 1500 € waard.

   Groet
   Ulrich

   • blanco

    Hallo,

    "Slechts" 1500? Compleet (dorpel, grill, schilderij en installatie)? Mijn vriend heeft iets voor me uit rond 2000 berekend - en ik heb de grill al “rondslingeren”, dwz hij staat niet op de rekening ... Hoe komt het verschil tot stand?

    • blanco

     Halo MM,

     Natuurlijk kan ik niets zeggen over de berekening van je “vriend”. Ik betaalde 1500 € voor de grill en "bumper" inclusief schilderen en montage. Meneer Lafrentz in Kiel kan u de details vertellen.

     Groeten uit Bad Salzdetfurth
     Ulrich

Reacties zijn gesloten.