Saab 9000 Talladega 1987 - de meest intelligente auto's ooit gebouwd

Wat maakte Saab zo ongelooflijk populair? Saab bouwde duurzame, praktische en tegelijkertijd sportieve auto's. Achteraf zou men zeggen dat de Zweden erin geslaagd zijn de cirkel te kwadrateren. Een voertuig dat beide hersenhelften even gelukkig maakt. De laadruimte van een Saab 900 was geschikt om te verplaatsen, de prestaties van de 900 Turbo 16 S waren rijp voor de sportwagencompetitie.

Saab 9000 Talladega 1987
Saab 9000 Talladega 1987


Een traditie van veelzijdigheid, sportiviteit en een goede ergonomie, mogelijk gemaakt door de Saab hatchback en voortgezet door de Saab 9000 naar de 9-3 I. Helaas werd Saab verondersteld een 9-3 II te hebben geïntroduceerd in een GM-onderzoek waarin staat dat saloonauto's beter verkoopbaar zijn dan hatchbacks. Hoewel de 9-3 II sedan een elegante auto is geworden, hebben we de hatchback gemist. Met de opvolger zouden we opnieuw een dergelijke lichaamsvorm van Trollhättan hebben gekregen en zou de traditie hebben voortgeduurd.

Zelfs als de hatchback een comeback maakt bij sommige merken, is het niet mogelijk om een ​​hoog gebruiksgemak te combineren met rijplezier en elegantie. Waarschijnlijk omdat marketingafdelingen zich dit niet kunnen voorstellen en omdat uit studies blijkt dat zo'n auto geen koper zou vinden. Soms ontbreekt het aan moed en onconventioneel denken.

Saab was niet alleen uniek in 1988 met zijn carrosserie- en turboconcept en zou dat, met een beetje vaardigheid, in 2013 opnieuw zijn geweest. Dan had je het oude gezegde opnieuw kunnen activeren. "SAAB - de meest intelligente auto's ooit gebouwd'.

5 gedachten over 'Saab 9000 Talladega 1987 - de meest intelligente auto's ooit gebouwd"

 • Bedankt Tom! Ik wist het niet. Mee eens, met 9-5, 9-4 en deze 9-3 zou de portefeuille niet het ergste zijn geweest.

 • "Met de opvolger zouden we weer zo'n lichaamsvorm van Trollhättan hebben gekregen, en de traditie zou hebben geleefd."

  Hallo Tom, ik heb dat niet gehoord: hoe zou de 9-3 III eruit hebben gezien?

  Met vriendelijke groeten uit Stuttgart, Merry Christmas en heel veel dank voor het informatieve blog
  Andreas

 • Een nieuwe 9-3 III op het Phoenix-platform zou inderdaad de beste zijn!

  Laten we eens kijken of NEVS genoeg lef heeft om hier iets te brengen, evenals de E.-auto's - ook als een hybride ...

 • Coole clip 🙂 De 900 geïnterpreteerd op een eigentijdse manier zou de racer uit Zweden zijn !!

Reacties zijn gesloten.