SAAB-alternatief: de SAAB-fiets

Reader's bijdrage door Katrin

Helaas moest ik eind augustus mijn SAAB (Saabi) opgeven, wat me er niet van weerhoudt om over hem te jubelen en al het nieuws over SAAB te lezen.

Omdat mijn neefje mijn komst altijd associeerde met een blauwe Saab, moest ik iets bedenken om hem de volgende keer niet teleur te stellen. Bovendien was zijn verjaardag net om de hoek, dus wat te doen ??? Hij wenste een blauwe fiets en omdat er een paar jaar geleden een SAAB-fiets in de SAAB Expression Shop was, kwam ik met een idee. Wat dacht je van een SAAB-wiel ???

SAAB-fiets

Een model dat overeenkomt met zijn verwachtingen en mijn behoeften (kinderfietsen moeten echt kindvriendelijk zijn) werd relatief snel gevonden:

Een kinderfiets wordt ...

Ik vond het ontwerp echter helemaal niet leuk, mijn neef zou tenslotte de fiets moeten verbinden met Saab en mij ...

... met modificatie een Saab-fiets!

Met de vriendelijke steun van Kunert Automobile AG in Bonn, die de hele tijd op mijn SAABI hebben gewacht, heb ik het uiterlijk van de fiets een beetje veranderd. Vanwege Kunert ontving ik de veelgevraagde stickers SAAB Parts AB herfstactie. Daarnaast kocht ik bij Skandix.de nog een paar stickers en begon toen het ontwerp te veranderen.

Welnu, en wat er van is geworden, is te zien op de volgende afbeeldingen ... Mijn kleine neefje is beslist in de wolken en nu de trotse eigenaar van een "blauwe Saab".

Saab Meer dan een auto!

De originele sticker die ik volledig heb verwijderd en daarna het frame van alle lijmresten heb vrijgemaakt. Vervolgens werden de stickers "SAAB - More than a car" netjes in 2-onderdelen gesneden. Een stuk blauwe zelfklevende film zat nu vast aan de bovenbuis, als achtergrond voor het SAAB-logo.

Saab-belettering in detail

Ook hier weer een detailfoto, waarop ook te zien is, dat de resulterende nieuwe belettering weer beschermd wordt met een transparante folie. De belettering "Meer dan een auto" kwam op de onderste buis. Natuurlijk ook weer beschermd door transparante folie.

Moose wapenschild op de vlag van Zweden!

In plaats van het logo van een fabrikant sierde nu een eland op de vlag van Zweden de balhoofdbuis.

De Saab Griffin op de zitbuis

Het SAAB-logo met griffioen in XXL is versierd op de zitbuis.

Detail: Saab-bel

De bel was ook versierd met het SAAB-logo.

Pedaal met turbo-display!

De slinger is opnieuw ontworpen als een herinnering aan het SAAB Turbo-display. Het is zeker geen echte SAAB, maar een unieke !!! Tot grote vreugde van mijn neef en natuurlijk ik ook.

En hoewel het SAAB-verhaal eindigt, is dit SAAB-wiel geëerd.

10 gedachten over 'SAAB-alternatief: de SAAB-fiets"

 • Super succes! Neem alsjeblieft de winkel mee !!
  Het kan niet beter zijn!
  lg uit Tirol.
  Ik wil er ook een hebben.

 • Welnu, ik denk dat het wapen is geslaagd 🙂

  Alcino rampante. Wie wil een Ferrari?

 • Bel SAAB-Kellermann in Erlangen. Er is zoiets in de verkoopruimte. Ze geven het gegarandeerd weg tegen het inbrengen van kleine munten en grotere bankbiljetten. De motor ziet er nog steeds "ruig" uit

  Met vriendelijke groet
  Schlumpf

 • Sorry, natuurlijk, ik bedoel KATRIN !!!!
  (misschien kan Tom de verlegenheid in de eerste mail veranderen ...)

 • Hallo Karin!
  Je hebt fantastisch SAAB-fanwerk gedaan voor je neef! Zo worden fans “verwerkt” voor de toekomst ... De turbokleuren op de kettingkast zijn geweldig! De fiets en de bestuurder hebben echt geen zijwieltjes nodig!
  Een geweldig cadeau !!!!
  Saabige en radsportliche groeten

 • ... dat wil ik nog eens benadrukken: dat met het turbodisplay is waarschijnlijk een briljant idee! Volle kracht bij het intrappen van het pedaal, onverslaanbaar!

 • Hallo
  Je kunt de fiets meenemen http://www.Biomega.dk vinden. Het is een Deense fabrikant
  Helaas is dit niet langer het geval met het Saab-logo.
  Groet
  michael

 • ... Ik vind vooral het idee met het turbodisplay origineel!

 • Ik had ook met het wiel geflirt, maar het werd weggegooid omdat het geen hydraulische schijfremmen heeft. het origineel komt van biomega, model boston. gewoon googlen, de stickers van een reclamewinkel laten imiteren en de saabrad is al klaar!

  vele groeten

  torsten

 • Hoi,
  Ik kijk al jaren naar deze saab-fiets (de grote 🙂 die er keer op keer was op saab-uitdrukkingen. Weet iemand een bron waar je er nog steeds een kunt krijgen?
  groeten uit het Bodenmeer

Reacties zijn gesloten.