SAAB Tag: het geheim van de schijf

In ons huis is een gebied gereserveerd voor Saab. In 20-jaren verzamelt Saab-passie veel en mijn familie zegt:... dat ANA stilletjes van Trollhättan naar Beieren was verhuisd ..."Natuurlijk is dit een enorme overdrijving, en alle geruchten van deze aard worden hierbij ontzegd!

Maxtor-zaak, Quantum binnen.

Een paar dagen geleden, in mijn "Saab-kamp", viel deze harde schijf in mijn handen, die ik op de een of andere manier was vergeten door de jaren heen. Een behoorlijk oud onderdeel met slechts 30 GB aan capaciteit. De verpakking van Maxtor is bedrieglijk, van binnen is het een historisch stuk van de langste, en vanwege het slecht vergeten bedrijf Quantum.

Wat staat er op de stapel, als het nog werkt? Dus ga naar de Mac, het ding begint te werken en spuugt een paar gigabytes aan oude Saab-films eruit. Van de 50s tot de mid-0-jaren van het nieuwe millennium. Sommigen in zeer slechte kwaliteit en vele leuke commercials voor curiositeiten, zoals een film over de Saab Malmo-fabriek, die al een zeer lange geschiedenis heeft.

De meeste films zijn van de "analoge" leeftijd, maar nog steeds erg interessant. Natuurlijk heb ik meteen een back-up gemaakt van de gegevens, omdat de harde schijf bijna een "Youngtimer" is. Van tijd tot tijd is er nu Saab-TV op de blog met films van de goede oude en iets jongere Saab-tijd.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

4-gedachten ook "SAAB Tag: het geheim van de schijf"

 • Ohhh ...
  Heel interessant ... eindelijk om weer meer oude commercials te zien.

  Hopelijk zal mijn favoriete liedje er ook zijn ...

  "Donkere garage, koplampen en dan een super turbogeluid ..."

  Dank u wel al tijden van te voren!

  Groeten uit Oldenburg

  Andre

 • Is er iets anders met de oude slogan "thuis op lange reizen"?

  • Ik denk het wel, veel Saab 9000-spots 🙂

 • We kijken er nu naar uit. En voor iedereen die niet kan wachten. Aanstaande vrijdag zal de speelfilm "Just like a woman" van 20.15 op Arte rond 2011 worden uitgezonden. In deze roadmovie spelen niet alleen twee mooie vrouwen de hoofdrol, maar ook Saab Cabrio 900 in burgundy. Hoewel ik de trailer alleen heb gezien, is de Saab in elk geval zeer de moeite waard om te bekijken. En van Chicago naar Las Vegas. In blijkbaar heel veel instellingen. Een droom zo dwars (of longitudinaal) door Amerika in een Saab-cabriolet!

Reacties zijn gesloten.