SAAB Veiling Zweden: Welke kopen?

Laten we de sentimentaliteit redden! Laten we, zelfs als het moeilijk is, de 9-5 sport- en Saab 9-5 limousines uit het 2012-modeljaar vergeten, die (vermoedelijk) niet in aanmerking komen. Welke van de aanbiedingen kan echt logisch zijn?

TYL 066 Victor Muller ex-bedrijfswagen

Eerst en vooral is de Saab 9-5 XWD van Victor Muller prominent aanwezig. Kort nadat de veiling begon, klom de prijs naar boven 27.000 €, maar de minimumprijs was nog niet bereikt. De veilingmeesters rekenen op de Promibonus, die de officiële auto van de laatste Saab-baas vrij goed heeft. Hoewel hij misschien een glamourfactor heeft, is de 9-5 van Victor Muller meer het geval voor de hardgekookte fans van de Nederlander.

Er zijn de twee Saab 9-3 Griffin-jubileum-cabriolets. Chassisnummer 001 (MY 12!) En chassisnummer 48. Beide cabrio's hebben al een verzamelstatus en de prijzen mogen niet te goedkoop zijn. Maar wie weet, het moet in de gaten worden gehouden. En eigenlijk zou de "001" een geval zijn voor het Saab Museum, toch? Sponsors kunnen contact met ons opnemen of in Trollhättan. Ook interessant is het Saab 9-3 Griffin-sportpak in de nieuwe Saab-kleur "Sky Blue", een kleur waarover de vrienden van SU meerdere keren met veel enthousiasme zouden hebben geschreven. Tot dusverre heeft het de minimumprijs niet bereikt.

En er zijn tal van Saab 9-4x in de aanbieding. Zeer interessant omdat het de premium-versie is, die zeer goed leer heeft en een breed scala aan functies. Ze zijn de enige 9-4x die voldoen aan de Europese specificatie. In detail zou dat volgens mijn informatie het volgende moeten betekenen: sportievere chassisafstelling, betere remmen, interieur van hogere kwaliteit en een multimediasysteem op maat van Europa.

Kopen? Ik denk niet dat we hier veel over redelijkheid en onredelijkheid moeten schrijven. Iedereen die serieus overweegt om 9-4x te kopen, weet wat het doet. Er zal nooit een Europese specificatie zijn en ook geen nieuwe 9-4x. Het is een show voor fans en geliefden, het maakt niet uit met rationele dingen. Een goedkeuring is geen probleem, omdat elk van de 10 nieuwe 9-4x een COC-certificaat heeft. De minimumprijs lijkt te liggen bij deze typen rond de 20.000 €, dat is geen geld voor zoveel auto's.

Insider's tip: Saab 9-5 II met COC-certificaat en minder dan 1.000-kilometers

Als u op zoek bent, zult u merken dat er ook enkele in aanmerking komende Saab 9-5 Sportsedans zijn met COC-certificaten. Op het eerste gezicht zijn er weinig aantrekkelijke aanbiedingen, zoals een 9-5 Vector met 1.6 liter motor en minder dan 1.000 kilometer. Deze auto's zijn de echte geheime tip, en misschien kun je een goede koop doen. Misschien wel, want er zijn vervelende, uiterst vervelende minimumbiedingen voor alle auto's. Kleuterschool! In plaats van deze rare spellen te spelen zoals op een bekend internetplatform (dat onder andere een “laatste uitgang” is voor autoschroot), hadden de startprijzen dienovereenkomstig hoog moeten worden vastgesteld. Duidelijke prijzen, duidelijke fronten.

Heel hard core maar kan speculeren op een tweede ronde. Als de verzamelobjecten niet tegen de minimumprijs verdwijnen, kan er een volgende run zijn zonder een minimum bod.

Voordat u koopt, moet u echter naar Zweden vliegen en een kijkje nemen naar de objecten van auto-verlangen. Of huur een vertrouwde dealer in om het te doen. De 9-4x hebben lang in een douane-entrepot gestaan, maar lijken beschermd te zijn tegen weersinvloeden. De cabrio's en de sportwagen stonden lange tijd in de buitenruimte in Trollhättan. Een Zweedse winter in de open lucht in een ambitieus klimaat! Als het om cabrio's gaat, adviseert een Zweedse vriend dat het verstandig is om van tevoren een kijkje te nemen. Op 8 en 9 december is er een bezichtigingsafspraak in Zweden.

Ikzelf blijf uit de veilingverhalen. Mijn kerstcadeautje in de auto bevindt zich in de spuiterij en de dealer die ik vertrouw, heeft beloofd dat alles klaar zal zijn voor Kerstmis. Dus onze vloot is weer vol en zelfs meer ruimte voor een extra Saab bestaat niet.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: KVD

5 gedachten over 'SAAB Veiling Zweden: Welke kopen?"

 • blanco

  Er zullen zeker een paar mensen zijn met genoeg geld en geduld om zo nu en dan een 9-5 II SC door de straten van Europa of Amerika te laten rollen. Daarom zijn de SC's gebouwd, niet om in het museum te staan. Voor passend geld zal er ook een aansprakelijkheidsverzekering zijn, het risico van de auto zal kleiner zijn, omdat de bestuurder uiterst voorzichtig zal zijn dat er niets gebeurt.
  Voor de anderen zal de extreme schaarste van nieuwe auto's zeker tot goede prijzen leiden, die uiteindelijk uiteindelijk een stuk hoger zullen zijn.
  Voor mij waren de verkeerde nummers op zaterdag, dus houd het in de gaten

 • blanco

  Met de 9-4x moeten alle geïnteresseerden niet vergeten dat deze voertuigen zich in het douane-entrepot bevinden en dat bij inzameling 10% van de rechten en 25% Mwst verschuldigd zijn.

  Voor de individuele goedkeuring van de 9-5 Combis is de grootste hindernis dat er helemaal geen papieren zijn. Daarom zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om een ​​licentie te verkrijgen. En het onderwerp van emissierapporten, enz. Mag niet worden verborgen.
  De grootste hindernis: als je echt zo'n voertuig hebt dat in aanmerking komt voor goedkeuring, zal het waarschijnlijk niet aan de verzekeraar voldoen. Het risico van een storing van een dergelijke 9-5 Combis is waarschijnlijk hoger dan die van een Ferrari Enzo!

  • blanco

   19% BTW. ! U betaalt de btw. in Duitsland (-:

 • blanco

  Bedankt voor het geweldige rapport.
  Ik heb een kijkje genomen bij de plaatselijke toezichtclub voor de 9-5 sportkleding.
  Een toelating is mogelijk voor Duitsland.
  Het zou dan echter een uitlaatemissierapport zijn en volledige acceptatie incl. Wegen worden gemaakt.
  Zijn er gegevens beschikbaar, als er technische gegevensbladen zijn voor de voertuigen in Zweden?
  Als de voertuigen al in Zweden waren geregistreerd, zou dit de registratie weer vereenvoudigen ...
  Groeten uit het midden noorden!

  • blanco

   Als geld geen rol speelt, is een individuele aankoop mogelijk. Een dealer met wie ik over het onderwerp sprak, die zich intensief met het onderwerp heeft beziggehouden, noemde er een 5-cijferig bedrag voor. Het is niet bekend of er gegevensbladen zijn. Maar voordat u het onderwerp serieus behandelt, moet u er rekening mee houden dat dit preproductieauto's zijn. De illusie van dagelijks gebruik moet worden vergeten en er zijn zowel goede, dus gemakkelijk te besturen en goed op elkaar afgestemde voertuigen in de aanbieding, als ook minder goede ...

Reacties zijn gesloten.