SAAB Dag: Trollhättan, Veiling, Persoonlijk

De Saab-veiling in Zweden is een onderwerp in fan-kringen en er is grote belangstelling vanuit Duitsland. De veiling zal plaatsvinden met Duitse deelname, dat staat nu vast, en het is spannend om te zien hoe de prijzen zich zullen ontwikkelen.

Een kijkje in de veilinghallen. Foto: Roger Larch

Vooral met de Saab 9-5 sportkleding moet je nadenken over de motivatie. Wie biedt een auto die, in tegenstelling tot alle dromen, niet geschikt is voor dagelijks gebruik? Zijn ze gewoon verzamelaars en musea, of staan ​​ze achter de ambitieuze fabrikanten uit het Verre Oosten, die graag de nieuwste staat van Saab-technologie op de ontleedtafel willen hebben? Het zou interessant zijn om het antwoord op deze vraag te weten.

Gratis rit naar Trollhättan

Er was eens het "Trollhättan-pakket" dat GM uit de Zweedse regering had geperst. In ruil voor het behoud van Saab-banen op de lange termijn, investeerde de staat vele miljoenen in verbeterde infrastructuur. Een uitbreiding van het spoorwegnet, nieuwe moderne stations en een herontwerp van de E45 van Göteborg naar Trollhättan. GM heeft zijn beloften niet nagekomen, de banen die hij gegarandeerd veilig stelde, zijn verdwenen.

Voor Trollhättan heeft vanaf zaterdag een verbeterde verbinding met de Zweedse westkust. De route, gedeeltelijk in de rots geblazen, zal de reistijd verkorten. Veel politieke beroemdheden zijn aanwezig om het gebouw in gebruik te nemen. Voor ons als fans een klein voordeel, want de nieuwe E45 bespaart bij een bezoek aan de Saab-stad de omleiding via Uddevalla.

Matthias Seidl naar Opel

Hij werkte nauw samen met Victor Muller, en hij was een van de sterkste persoonlijkheden in de strijd om de cultfabrikant uit Zweden. Matthias Seidl, meest recentelijk als Vice President Global Sales & Aftersales bij Saab Automobile, wordt vanaf 1 januari 2013 het nieuwe hoofd verkoop voor Opel. Daarvoor werkte hij 20 jaar voor de Volkswagen Group, onder meer als COO bij Volkswagen of America, Executive Director Sales American Region voor VW en Audi, Managing Director van Audi Australia en Director Asia-Pacific en Regional Manager Western Europe bij Audi.

Als Saab-blogger heb je een enigszins verdeelde relatie met de Rüsselsheimers en zie je de verandering met een lachend en huilend oog. Eén ding is zeker: Opel krijgt een uitstekende verkoopmanager! Onze felicitaties aan Matthias Seidl.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto: Roger Larch

 

6 gedachten over 'SAAB Dag: Trollhättan, Veiling, Persoonlijk"

 • blanco

  @ Tom Knecht: Bedankt voor je altijd informatieve bijdragen; Maar er is één ding dat ik u zou willen vragen uit te leggen aan een geïnteresseerde leek zonder enig merkbaar begrip van technologie: waarom beschrijft u de genoemde pre-series voertuigen als "niet rijklaar"? Bent u bang voor nalatige verspreiding? Moet u storingen verwachten? En zo ja: waarom?

  Alvast bedankt voor een paar korte opmerkingen.

  • blanco

   Het is niet voor niets dat mensen op deze veiling over verzamelobjecten praten en de term "pre-series" zou alles moeten zeggen. De voertuigen worden met de hand gebouwd en geconfigureerd en zijn zeker niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Deze voertuigen komen uiteraard na het testen in de pers en komen niet in handen van de klant. Het feit dat het blogteam deze voertuigen kon verplaatsen, was een absolute uitzondering. De handmatige verwerking varieert, er zijn betere en slechtere voertuigen. Dit geldt natuurlijk, en zoals reeds beschreven, ook voor de rijeigenschappen. Sommige rijden uitstekend, andere niet. De beste indruk krijgt u als u de objecten ter plaatse bekijkt!

   • blanco

    Dank je - nu ben ik een beetje op de foto. Nee, ik zal het zeker niet onderzoeken en kopen. Als een oude Saab-coureur en -fan ben ik alleen in het onderwerp geïnteresseerd.

  • blanco

   Ik bemoei me een keer:

   Deze “voorserievoertuigen” komen doorgaans niet in aanmerking voor goedkeuring omdat de betreffende rapporten nog niet beschikbaar zijn voor goedkeuring.
   Bedien deze pre-serievoertuigen meestal om gedetailleerde testcycli uit te voeren en ook om verschillende rapporten te maken.

   Als er bijvoorbeeld geen COC-documenten aanwezig zijn, er geen emissieverslag beschikbaar is, enz., Dan zou een licentie in Europa bijna onmogelijk moeten zijn.
   Een enkele aankoop breekt (meestal) alle financiële middelen van de normale verdiener.

   De verwerking van de voertuigen zou eigenlijk grotendeels in overeenstemming moeten zijn met de norm, waarbij het niet kan worden uitgesloten dat kleine details in de reeks verschillen.

 • blanco

  Een mooie foto om zoveel nieuwe auto's van de voormalige SAAB-autobouwer op één foto te verenigen. Ik word een beetje bedroefd. Maar dit is niet alleen mij als zodanig. Sinds de faillissementsaanvraag is er weer een 1-jaar voorbij. Hoe snel de tijd verstrijkt Ik kan alleen alle nieuwe eigenaren feliciteren met de aankoop.

  • blanco

   Hallo Saab-fan,

   ja, mijn hart bloedt ook als ik deze prachtige auto's zie ...
   Het is echt triest! Verdriet zou ook een goede naam zijn voor de laatste Saabs, die werden samengevoegd door ANA:

   Saab 9-3 behandelt droefheid!

   Zonnige groeten uit het (enigszins) besneeuwde Oldenburg

   Andre

Reacties zijn gesloten.