SAAB Dag: Trollhättan, Veiling, Persoonlijk

De Saab-veiling in Zweden is een onderwerp in fan-kringen en er is grote belangstelling vanuit Duitsland. De veiling zal plaatsvinden met Duitse deelname, dat staat nu vast, en het is spannend om te zien hoe de prijzen zich zullen ontwikkelen.

Een kijkje in de veilinghallen. Foto: Roger Larch

Vooral met de Saab 9-5 sportkleding moet je nadenken over de motivatie. Wie biedt een auto die, in tegenstelling tot alle dromen, niet geschikt is voor dagelijks gebruik? Zijn ze gewoon verzamelaars en musea, of staan ​​ze achter de ambitieuze fabrikanten uit het Verre Oosten, die graag de nieuwste staat van Saab-technologie op de ontleedtafel willen hebben? Het zou interessant zijn om het antwoord op deze vraag te weten.

Gratis rit naar Trollhättan

Er was het "Trollhättan-pakket" dat GM van de Zweedse regering had afgeperst. In ruil voor de zekerheid van Saab-banen op lange termijn, investeerde de staat vele miljoenen in verbeterde infrastructuur. Een uitbreiding van het spoorwegnet, nieuwe moderne stations en een herinrichting van de E45 van Göteborg naar Trollhättan. GM is zijn beloften niet nagekomen, de banen die het beloofde te beschermen zijn verdwenen.

Voor Trollhättan heeft vanaf zaterdag een verbeterde verbinding met de Zweedse westkust. De route, gedeeltelijk in de rots geblazen, zal de reistijd verkorten. Veel politieke beroemdheden zijn aanwezig om het gebouw in gebruik te nemen. Voor ons als fans een klein voordeel, want de nieuwe E45 bespaart bij een bezoek aan de Saab-stad de omleiding via Uddevalla.

Matthias Seidl naar Opel

Hij werkte nauw samen met Victor Muller, en hij was een van de sterkste persoonlijkheden in de strijd om de cultfabrikant uit Zweden. Matthias Seidl, meest recentelijk als Vice President Global Sales & Aftersales bij Saab Automobile, wordt vanaf 1 januari 2013 het nieuwe hoofd verkoop voor Opel. Daarvoor werkte hij 20 jaar voor de Volkswagen Group, onder meer als COO bij Volkswagen of America, Executive Director Sales American Region voor VW en Audi, Managing Director van Audi Australia en Director Asia-Pacific en Regional Manager Western Europe bij Audi.

Als Saab-blogger heb je een enigszins verdeelde relatie met de Rüsselsheimers en zie je de verandering met een lachend en huilend oog. Eén ding is zeker: Opel krijgt een uitstekende verkoopmanager! Onze felicitaties aan Matthias Seidl.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto: Roger Larch

 

6 gedachten over 'SAAB Dag: Trollhättan, Veiling, Persoonlijk"

 • @ Tom Knecht: Bedankt voor je altijd informatieve bijdragen; Maar één ding zou ik u willen vragen uit te leggen aan een geïnteresseerde leek zonder enige noemenswaardige kennis van technologie: waarom beschrijft u de pre-serie voertuigen die worden genoemd als "niet rijklaar"? Vreest u onzorgvuldige overdracht? Moet u rekening houden met storingen? En zo ja: waarom?

  Alvast bedankt voor een paar korte opmerkingen.

  • Deze veiling wordt niet voor niets collector's items genoemd en de term "pre-series" zou het eigenlijk al moeten zeggen. De voertuigen worden met de hand gebouwd en geconfigureerd en zijn zeker niet bedoeld voor alledaags gebruik. Uiteraard komen deze voertuigen na testen in de pers en niet in handen van klanten. Dat het blogteam deze voertuigen kon verplaatsen, was een absolute uitzondering. De handmatige verwerking is wisselend, er zijn betere en slechtere voertuigen. Uiteraard, en zoals reeds beschreven, heeft dit ook invloed op de rijeigenschappen. Sommige rijden uitstekend, andere niet. De beste indruk krijgt u als u de objecten ter plekke bekijkt!

   • Dank je - nu ben ik een beetje op de foto. Nee, ik zal het zeker niet onderzoeken en kopen. Als een oude Saab-coureur en -fan ben ik alleen in het onderwerp geïnteresseerd.

  • Ik bemoei me een keer:

   Deze "pre-serie voertuigen" komen meestal niet in aanmerking voor goedkeuring omdat de relevante rapporten voor de goedkeuring nog niet beschikbaar zijn.
   Bedien deze pre-serievoertuigen meestal om gedetailleerde testcycli uit te voeren en ook om verschillende rapporten te maken.

   Als er bijvoorbeeld geen COC-documenten aanwezig zijn, er geen emissieverslag beschikbaar is, enz., Dan zou een licentie in Europa bijna onmogelijk moeten zijn.
   Een enkele aankoop breekt (meestal) alle financiële middelen van de normale verdiener.

   De verwerking van de voertuigen zou eigenlijk grotendeels in overeenstemming moeten zijn met de norm, waarbij het niet kan worden uitgesloten dat kleine details in de reeks verschillen.

 • Een mooie foto om zoveel nieuwe auto's van de voormalige SAAB-autobouwer op één foto te verenigen. Ik word een beetje bedroefd. Maar dit is niet alleen mij als zodanig. Sinds de faillissementsaanvraag is er weer een 1-jaar voorbij. Hoe snel de tijd verstrijkt Ik kan alleen alle nieuwe eigenaren feliciteren met de aankoop.

  • Hallo Saab-fan,

   ja, mijn hart bloedt ook als ik deze prachtige auto's zie ...
   Het is echt triest! Verdriet zou ook een goede naam zijn voor de laatste Saabs, die werden samengevoegd door ANA:

   Saab 9-3 behandelt droefheid!

   Zonnige groeten uit het (enigszins) besneeuwde Oldenburg

   Andre

Reacties zijn gesloten.