SAAB Weekend: First Snow en Saab-NEVS-berichten

Ook hier in Noord-Beieren is de eerste sneeuw aangekomen. Geen probleem, want onze Saab's hebben vierwielaandrijving of motorverwarming en zijn goed voorbereid op de winter. De Saab Seniors Group, onze twee 9000ers, staan ​​in droge hallen en voor beide is het de eerste winter zonder sneeuw, ijs en strooizout na 19- of 14-jaren.

Saab 9-3 en Turbo X. De eerste sneeuw van het jaar in Noord-Beieren

Maggie, ons jongste, viervoetige familielid en af ​​en toe passagier in de Saab-stam, vindt op de jonge leeftijd van 6 maanden sneeuw en raast door de witte pracht. Natuurlijk hoeft ze dat spul niet te doen! Terug naar Saab.

Maggie, de hond van Blogger, denkt dat sneeuw geweldig is!

Saab 99 Turbo

Aan het begin van de week hadden we een verslag over een mooie Saab 99 Turbo op de blog. De 99 geniet een groeiende populariteit in de Saab-gemeenschap, niet alleen in Hamburg.

Nog verder omhoog in het noorden, in Kiel, rijdt Saab Service Kiel het bevorderen van een speciaal 99 Turbo-project. De Kiel zijn positief Saab gek, geen twijfel mogelijk. Een derdehands Turbo uit 1978 wordt momenteel gerestaureerd en helemaal opnieuw opgebouwd. Roest is onlangs in een zuurbad van de carrosserie verwijderd. De Saab is een van die begeerde - omdat zeldzame - Combi Coupes en stond 17 jaar lang uitgelogd in een schuur. Als het klaar is, verkeert het in de originele staat zoals het in 1978 van de productielijn kwam - zwart van buiten en rood van binnen. Klasse!

Het project loopt en we zullen rapporteren over de voortgang.

Saab 99 Turbo-project van Saab Service Kiel

Saabsunited 1

Het kalenderproject van Saabsunited is voltooid en de Saab-kalenders voor 2013 zijn klaar voor levering. Er zit veel werk achter de kalenders, dat voornamelijk door Till werd gedaan. We hebben al lange tijd contact gehad en zijn e-mails zijn altijd laat of heel vroeg in de afgelopen dagen aangekomen. De reden? Het kalenderproject moest worden afgerond. Dit is betrokkenheid bij ons merk. Bedankt Tot ziens!

Saab-gevraagde kalender voor 2013

Saabsunited 2 (... en de Chinezen in de Stallbacka)

Mijn dag begint altijd volgens het volgende patroon: zet mijn Mac Book aan, check e-mails, lees de Zweedse pers, telefoneer, drink koffie en ga dan naar het 'echte leven' en doe het echte werk. Af en toe kom ik 's ochtends langs bij de jongens van SU en lees de laatste artikelen. Vandaag kwam de kop "NEVS nu huren?", Gelukkig met een vraagteken. Voordat de euforie losbarstte, wees een oplettende lezer erop dat er maar 7 banen waren.

Wat de Chinezen plannen in Trollhättan is niet alleen interessant voor SU, we zijn allemaal geïnteresseerd. Persberichten en interviews of vacatures zijn één ding. De andere is: wat zit er werkelijk achter? Saab had 2000 leveranciers die onderdelen maakten, diensten leverden en ontwikkelingswerk deden voor de Zweden. Als er meer is dan alleen hete lucht achter de Chinezen, dan moet er iets van de activiteiten komen. Als je een auto wilt bouwen terwijl je hem echt plant, heb je veel onderdelen en logistiek nodig.

Dus ben ik er begin november naar op zoek gegaan. De blog is zeer goed verbonden in de autowereld, maar geen van de mensen die we spraken wist iets over de activiteiten van Saab in Zweden. Frustrerend! Zo ging het de hele maand door tot vrijdag. Op de laatste dag van november was er de eerste feedback en was er sprake van activiteit. Voorzichtig, zoals ik sindsdien ben geworden, zou ik zeggen dat Chinese investeerders op zijn minst serieus nadenken en plannen maken. Geen "breaking news" en geen concreet bewijs voor een "Saab Reborn", wat dan ook! Maar de eerste indicatie, die niet van NEVS komt, en de mogelijkheid dat het zou kunnen komen tot autoproductie in Trollhättan. Voor mij meer waard dan enige speculatie in de pers.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: saabblog.net (2), Saab Service Kiel (1), Saabsunited (1)

Een gedachte over "SAAB Weekend: First Snow en Saab-NEVS-berichten"

  • Een gerelateerd nieuws: Young Spyker en Spyker P2P JV Spyker Phoenix JV. NEVS is een beetje achter Youngman in het lanceren van Phoenix-gebaseerde auto?

Reacties zijn gesloten.