SAAB-nieuws: een interview en de gevolgen

Vorige week interviewde ex-Saab-blogger Steven Wade Mikael Östlund, woordvoerder van National Electric Vehicle Sweden. Swade stelde de vragen die Saabsunited-interviewers bij vorige gelegenheden niet hebben gesteld. Het resultaat? Groeien en meer negatief dan positief, maar geen verrassing.

Toekomst: Saab EV-1

De belangrijkste boodschappen van Östlund zijn voor sommigen misschien teleurstellend, maar ze brengen duidelijkheid. Ik heb zelf het interview gelezen op de dag van publicatie, heb er een artikel over geschreven, maar heb dit concept verwijderd. Dus het was afgelopen vrijdag ongepland stil op de blog. Omdat de eerste indruk mij te negatief leek, maar zelfs na herhaald lezen op de volgende dagen niet beter werd. Dus hier is de mening van Bloggers, ook met betrekking tot de Duitse markt en zijn aanhang.

Het lijkt eindelijk duidelijk, gezien de huidige status, dat we geen nieuwe Saab met conventionele aandrijving zullen krijgen. De vraag en daarmee de motivatie om in de zomer van 2013 met productie te starten komt uit China, waar kansen worden berekend. Voor de nieuwe editie worden de carrosserie en het interieur van de "oude" Saab 9-3 grondig herzien, zodat deze kan worden gezien als een nieuwe auto. In 2014 zal hij vervolgens door China rijden als een EV-1 in volledig elektrische modus. Er komt geen hybride Saab, de focus ligt op puur elektrische aandrijvingen, waarmee de nieuwe Saab-eigenaar het premiumsegment wil binnenrijden.

De EV-1 op basis van de bekende 9-3, zal niet voor korte tijd een overgangsproduct zijn. Omdat alleen wanneer de investeerder NEVS met de EV-1 succesvol kan zijn en zeker is dat zijn product op de markt wordt geaccepteerd, alleen dan zal men de ontwikkeling van de EV-2 op het Saab Phoenix-platform aansturen. De EV-1 heeft naar schatting nog drie jaar te gaan tot de opvolger, die is gebaseerd op een platform waarvan het debuut nu in december is, zal worden uitgebracht. EV-2 wordt 3 vrijgegeven tot 4 jaar later dan de oorspronkelijke opvolger van Saab 9-3.

Gevraagd naar de reden waarom zij een fabriek hadden in Zweden en niet in China, antwoordt Östlund met ontwapenende openhartigheid dat het moeilijk is om een ​​fabriek in de Volksrepubliek te bouwen zonder een gevestigd merk. De zeer moderne fabriek in Stallbacka, waarin 50 miljard kronen zijn geïnvesteerd, was slechts een goedkoop aanbod.

De technologie van de nieuwe voertuigen komt uit Japan, de batterijen uit China, en Zweden mag een beetje design en andere dingen bijdragen. Dus het interview ... Saab is - Swade merkt het op - een puur Chinees evenement geworden. Met de oude "Saab Spirit", met de geweldige turbo's van Trollhättan, heeft dit er niets mee te maken. De enige vraag is welke taken Kjell ac Bergström, voormalig Saab Powertrain-baas en nu in NEVS-services, moet doen. Je werkt met Saab-platforms en Saab-technici, maar koopt volgens Östlund technologie uit Japan. Een inconsistentie.

Waarom wil je in 2013 weer op de markt komen met een in wezen oude auto? Op dit moment bouwt Saab al twee jaar geen auto's ... als je wacht op de 9-3-opvolger, die is gebaseerd op het Phoenix-platform, wordt het 5 jaar. Absoluut te lang, zegt Östlund. U wilt het merk niet laten verdwijnen en u wilt een cashflow genereren met doorlopende productie. Goed, maar wat heeft het voor zin van een doorlopende plant als alles alleen naar China gaat? Dit helpt de Europese en Amerikaanse verkoopstructuren niet. Of is de reden simpelweg het (gebrek aan) geld? NEVS zou de voorkant van de 9-3 voor de Europese markt moeten herzien om te voldoen aan de voorschriften die vanaf 2013 van toepassing zullen zijn.

De vraag die gesteld moet worden - eenvoudig en beknopt - is: is het voorbij?

Het interview is vrij open. Östlund laat geen illusies na. Saab, zoals we het wisten, is geschiedenis. Het kan zijn dat er een werk in Trollhättan is en het kan zijn dat de Saab-borden daar in de nacht schijnen. Hetzelfde werk, dezelfde machines, een andere aanpak. Niet langer Zweedse techniek zal worden gevonden in wat er daar in de toekomst gebeurt. Maar technologie uit Japan. De oude Saab-cultuur is niet interessant, een hoofdstuk uit de Saab-geschiedenis is daarmee ten einde.

Er wordt een nieuw hoofdstuk geopend en ik denk dat elke fan van het merk voor zichzelf moet beslissen of ze het leuk vinden en of ze er deel van willen uitmaken. We zullen de waarden waar Saab voor stond bij de nieuwe eigenaar niet meer vinden. Zoals de zaken er nu voorstaan, geen turbomotoren, geen luxe oplossingen "Made in Trollhättan", maar de gebruikelijke mainstream, gewoon uitgerust met batterijen. Mijn indruk bij dit interview is dat de investeerder niet geïnteresseerd lijkt te zijn in eerdere klanten of in de geschiedenis van het merk. Als Opel de fabriek in Eisenach voor weinig geld te koop had aangeboden, had het een Thüringer-fabriek kunnen worden.

Reacties op het interview - wereldwijd ...

NEVS had "krijt gegeten" op het SU Oktoberfest en vertelde wat er wilde, NEVS nam geen blad voor de mond tegen een blogger van het andere einde van de wereld. Waarschijnlijk had men het bereik en het goede netwerk van de voormalige Saab-blogger in de mediawereld onderschat. Maar Swade is goed omdat hij het origineel is!

Binnen korte tijd was Steven Wade te zien in de Zweedse editie van Auto-Motor-Sport. Andere media namen het interview ook op. De wereldwijde berichtgeving in de pers kan niet erger zijn! "Onwaarschijnlijk ..." is het oordeel van Autoweek, volgens wiens bronnen NEVS hoopt op GM-motoren. "Een oud platform, niet geschikt voor een elektrische auto .." bij Digital Trends. "... Ik hoop het niet ..." zegt Cars UK, en zo gaat het verder. NEVS heeft "een gebrek aan financiële mogelijkheden" ... men leest het keer op keer. Geweldig, dit zijn de beste voorwaarden voor een succesvolle start.

Positieve pers? Geen. Het Östlund-interview, een PR-Gau!

Wat is positief over het interview? De nieuwe Saab-eigenaar wil zijn producten in het premiumsegment. Goedkope auto's met het Saab-opschrift op de motorkap zullen niet bestaan. Dat is goed, dus we zullen ons merk niet ergens in de autosupermarkt in de Ramschecke vinden. Dat was de positieve boodschap, er is niets meer.

Nu, ondanks een paar vragen die Östlund weigerde te beantwoorden, er duidelijkheid is - dank Swade - kan iedereen zijn persoonlijke conclusies trekken. Na maanden van angst en teleurgestelde hoop ben ik zelf al weken in de "Youngtimer-modus" en ik voel me er goed bij. Onze dagelijkse Saabs zijn jong, hebben een paar kilometer. De youngtimerfractie wordt goed verzorgd en blijft groeien. Ja, op een gegeven moment rijst de vraag hoe het verder zal gaan. Dat is duidelijk! Maar er zijn nog een paar jaar te gaan!

Het interview met Östlund roept vragen op. Waarbij de eerste vraag automatisch in de tweede komt.

Vraag 1: Hoe dicht bij de realiteit ligt het businessplan van NEVS?

In Europa en de VS heeft het merk een naam, een krachtige onderdelenafdeling en een functionerend verkoopnetwerk. Alleen in Duitsland is 40.000 Saab 9-3 goed onderweg en zou een doelgroep zijn met vervangende behoeften. Als slechts één op de tien hun oude 9-3 zou verhandelen voor een nieuwe auto per jaar, zou u een goede omzet kunnen genereren.

Maar men negeert het potentieel en begint in China, waar het merk bijna onbekend is en er geen structuren bestaan. In plaats daarvan zijn er al 100-merken aanwezig, en NEVS is niet de juiste plek. Als men ervan droomt om de autoriteiten in China te leveren, werd er gezegd tijdens het SU Oktoberfest, dan ben je slecht gepositioneerd als een importmerk en heeft het dezelfde douaneproblemen als de producent uit Gotenburg.

En waarom negeer je turbo-technologie, E85, Hybrid en Range Extender? In plaats daarvan vertrouwt u alleen op batterijwagens, hoewel alle optimistische voorspellingen de afgelopen maanden wereldwijd zijn verzameld?

De ergste van alle mogelijke beslissingen is echter om de ontwikkeling van het Phoenix-platform in de wacht te zetten en niet alle beschikbare fondsen daar te investeren. Waarom? Ontbreekt het u aan de middelen om beide projecten, het oude 9-3 en het Phoenix-platform, uit te voeren? Of geloof je serieus dat je met de 9-3 het geld voor de ontwikkeling van Phoenix kunt krijgen? Als er ooit een model met deze technologie verschijnt - en ik ben er nu zeker van dat dit onder de beschreven omstandigheden niet het geval zal zijn met NEVS - dan is het platform ruim 4-5 jaar na de oorspronkelijk geplande productlancering. En dus al oud.

Hmm. Dingen kunnen veranderen, maar het interview toont de huidige situatie. We hebben een van die zeldzame momenten waar Victor Muller en ik het mee eens zijn. De betekenis van het NEVS-bedrijfsmodel is mij ook niet onthuld. Vandaar de vraag nummer twee.

Vraag 2: Zijn de toekomstige plannen van de NEVS onder deze omstandigheden zelfs de moeite waard?

Moet je je geen zorgen maken over de huidige Saab en de Youngtimer? Behoefte aan discussie, niet alleen in het blogteam, is beschikbaar.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: Oliver voor saabblog.net

 

 

 

44 gedachten over 'SAAB-nieuws: een interview en de gevolgen"

 • Eigenlijk had ik weer hoop gegeven en ben weer teleurgesteld. Eerst hoor je dat je de cabriolet-divisie met nieuw leven wilt vullen, maar met dit nieuws zal het waarschijnlijk geschiedenis zijn. De SAAB-geest zal waarschijnlijk blijven bestaan, daarvoor is de SAAB-gemeenschap gewoon te sterk. Ik had ook gehoopt dat ik in de toekomst ook de kans zou krijgen om een ​​nieuwe SAAB "Made in Trollhättan" met benzinemotor te kopen. Ik zal SAAB blijven rijden en genieten van elke seconde puur rijplezier.

  Alleen de hoop sterft als laatste.

 • blanco

  Beste blogger
  Vergeet niet dat het uiteindelijk altijd de eindconsument is die beslist of een product er wel of niet is. De prijs van de mondiale markteconomie zal binnenkort onbetaalbaar zijn voor armere culturen. er is geen enkele autofabriek in het hele continent van Afrika. Veel mensen hebben ook geen drinkwater. Je kunt alles altijd in verschillende contexten zien. Dus blijven we "ter plaatse" in Europa en lossen we onze "kleine" problemen op….
  (Het bezitten van een auto hoeft geen deel van het leven te zijn ...)

  • blanco

   Beste Saab-fan, bedankt voor je reactie. De zin "Het bezitten van een auto hoeft geen deel uit te maken van het leven ..." past perfect. 😉 Daarom ondersteunt het blogteam actief ons liefdadigheidsproject, dat zorgt voor de echt belangrijke dingen. Iedere lezer kan er natuurlijk deel van uitmaken en we sturen je graag donatiedocumenten toe!

 • blanco

  Wat SearchSab uitdrukt, zou ik anders interpreteren:

  Alsof er geen grotere zorgen in Zweden waren!

  Ik zie niet alleen de auto in SAAB, maar vooral de vele medewerkers (ook die van de leveranciers) die dit product uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt. Met al het slechte nieuws over dit onderwerp vind ik het vreselijk egoïstisch dat de meeste mensen hier gewoon achter de auto huilen, maar geen woord zeggen over de "bouwer". De hoge werkloosheid, het lot van vele gezinnen die bij BAAB en omgeving werkten - wie van jullie denkt aan hen?

  Het smeekt bijna het vermoeden dat vrijwel alles mis ging met de aankoop van SAAB, of misschien zelfs met opzet werd vernietigd. Last but not least, de kleine mensen in Zweden moeten ervoor gaan. Ik ben van mening dat de consequenties van deze ogenschijnlijk onbetrouwbare aanpak nu verantwoording moeten afleggen aan beleidsmakers en bestuurders.

  Als je binnenlandse normen toepast en ziet welke kleine vergrijpen Duitse politici hun hoed af moeten nemen (bijvoorbeeld een meneer KT zu Guttenberg), dan zouden er in Zweden veel hoofden aan het rollen moeten zijn. Waarschijnlijk de grootste domper in de zaak is dat deze dwazen nog steeds enorme ontslagvergoedingen krijgen. Geld dat de kleine "Saabian" dringender nodig heeft.

  Groeten uit Beieren aan alle lezers hier.

  • blanco

   Ik steun wat Rolf Franke zegt - wat al enkele jaren met SAAB wordt georganiseerd, is kapitalisme van de ergste soort. De mensen die jarenlang deze geweldige auto's hebben gebouwd en nu betalen voor de rotzooi met hun families, hebben duidelijk nooit iemand serieus geïnteresseerd, en zeker niet de amateurs in de politiek. De grote profiteurs van deze tragische komedie hebben hun winsten allang opgedroogd of hebben zich overgegeven aan intellectuele postindustriële fantasieën. Ik weet niet of iemand hiervoor ooit verantwoordelijk kan worden gehouden. Zweden, een land waar gerechtigheid en gelijke kansen moeten zegevieren, produceert een verhaal dat beter past bij een bananenrepubliek.
   Als ik vergelijk hoe in Duitsland de deelstaat Nedersaksen in de loop der jaren zijn invloed als grootaandeelhouder in VW heeft uitgeoefend en waar VW vandaag de dag op de markt is, dan zie ik wat inzet en verantwoordelijkheid teweeg kan brengen en dat het ook anders kan. Als Duitsland niet tussenkomt, zou het SAAB-verhaal zich opnieuw kunnen herhalen onder leiding van GM in Duitsland met Opel - met hetzelfde rampzalige resultaat voor de werknemers. Ook hier wordt een merk dat op zichzelf goed is systematisch vernietigd door de 'moeder'. De Chevrolet-Kia-Hjunday's uit Korea zullen de Duitse banen niet veiligstellen.
   Desalniettemin mogen we de klanten niet vergeten - velen van hen hebben de SAAB-geest jarenlang hooggehouden door hun aankoop en zouden bereid zijn geweest om dit te blijven doen. (schudt hoofd)

 • blanco

  Alsof de wereld geen grote zorgen heeft ……………… 🙁

  • blanco

   Deze blog gaat over SAAB en niet over de wereld - misschien moet je ergens anders deelnemen!

   • blanco

    Beste Joachim,

    sommigen begrijpen wat er tussen de regels staat en er zijn anderen die het niet begrijpen. Zo is het leven ......

    Alleen aan de zijlijn doe ik niet mee aan dit blog, daarna bracht ik Tom op het idee voor dit blog.

    Ciao

    kader

 • blanco

  Toen voelde de blogger zich zoals ik (zie ook de opmerking van gisteren). Ik kwam ook de verklaring tegen na het "oude" voertuig om de nieuwe te starten. Dat klonk niet overtuigend in termen van langetermijnfinanciering voor het bedrijf.
  Toen de eerste geruchten opdoken dat een consortium uit China en Japan op het toneel verschenen zou zijn (in die tijd werd ook Panasonic genoemd), was mijn eerste gedachte dat ze zeker niet de hoogste prijs zouden bieden en daarom niet zouden kopen. Welke fout. Na wat tot nu toe is gezien, vind ik het jammer dat de Saab Group zijn naam geeft. Ook politieke druk?
  Als er niets verandert (en ik ga van in ieder geval sinds de zwarte december) heeft gedaan voor mij het onderwerp Zweedse nieuwe auto (vandaar de buren uit Göteborg). Ik hoop dat ik me kan blijven veroorloven om een ​​Saab als hobby te houden.

  • blanco

   Naschrift: En dus is het belangrijk dat zo'n goed blog wordt bijgehouden om de gemeenschap bij elkaar te houden en het geheugen hoog te houden.

  • blanco

   Zo ben ik ook, sorry voor Zweden.
   Zolang de Saab-affaire niet is opgehelderd, wil ik geen nieuwe auto's uit Zweden.

 • blanco

  Met al het slechte nieuws geloof ik niet één ding, namelijk dat op een dag eigenlijk elektrisch aangedreven NEVS-auto's met Japanse technologie, Chinese batterijen, "Made" in Zweden onder de naam Saab waar ik altijd rond zal rijden. Nooit. Er zijn teveel dingen gewoon niet goed.

  • blanco

   Rechtsaf! Wie serieus probeert één plus één toe te voegen, kan alleen maar tot de conclusie komen dat te veel gewoon niet klopt. Iedereen die - aangezien ik de indruk in het geval van NEVS niet kwijt kan raken - niet in staat is intelligent te analyseren, redelijkerwijs te argumenteren en uiteindelijk geloofwaardig te communiceren, zal zeker nooit voor zichzelf kunnen gelden met premiumproducten in een moeilijke marktomgeving.

   Maar omdat ik me niet met de beste wil van de wereld kan voorstellen dat de mensen achter NEVS eigenlijk net zo amateuristisch en naïef zijn als hun website - heel geloofwaardig - ons doet geloven, geloof ik dat NEVS op een gegeven moment nog steeds goed is voor een verrassing ; wat dat dan ook mag zijn.

 • blanco

  Gelukkig heb ik er nog een voor 1,5-jaren
  De laatste 95-sportcombinatie anno 2005 is toegenomen.
  En het is leuk om het elke dag te verplaatsen - zelfs als er geen Saab-hart in zit-
  maar een gestalkte Opel-motor.
  Maar als 2.2 met robuuste dieseltechnologie, zelfs bij hoge minusgraden en een
  Verwarmingsprestaties onder de indruk - in tegenstelling, de Tdi uit Wolfsburg of Bratislava zijn pure koelkasten in de winter, zowel binnen als buiten.
  De wil rolt in elk geval voor een lange tijd - en zelfs in protest in de mainstream tegen grimmig
  Dagrijverlichting.
  Jammer van Saab en dit cultmerk, dat ik helaas te laat heb ontdekt.

  Beter een hoekig iets dan een rond niets.

 • blanco

  Nou, ik volg deze blog al sinds kort voor het faillissement. Ik wilde eigenlijk overstappen naar SAAB omdat dit merk me al heel lang aansprak. BMW is niet meer wat het was. Wat nu echter van SAAB zal zijn, zou ik het einde van een mooi automerk zeggen. Je kunt het zien op de BAIC c70. Dus geen nieuwe SAAB volgend jaar maar gewoon weer een…. Ik ben altijd een voorstander geweest van 6-cilindermotoren. Maar nu bouwen de Beieren alleen nog turbomotoren.
  Dacht me als turbo dan van degenen die het voor vele jaren bouwen en kan. Afgezien van het mooie en onderscheidende ontwerp. De droom lijkt nu voorbij.

  • blanco

   Wat wil ik nog toevoegen? Mijn droom zou een Saab met motor van Bmw en Turbo Technik uit Saab zijn geweest.

 • blanco

  Ik was echt beledigd na dit rapport! Hoe benader je de voormalige en mogelijk toekomstige klanten op zo'n decadente manier? Ik moet echt kotsen als ik naar de afgelopen maanden kijk! Ondanks alle angst en hoop, maar zo verdomd ... hoe kon het op dit moment niet gebeuren?! Een autofabrikant met zo'n roemrijke geschiedenis, deze cult, de innovaties en met zo'n ijzeren en trouwe schare fans verdient zo'n exit gewoon niet.
  Welke onwetende idioten klampten zich vast aan ons geliefde merk ??? Misschien moet je niet eens nadenken over dit arrogante gedrag om iets te doen. Als de (NEVS) onze peuken schoppen, kunnen we dat ook doen! Nog effectiever !!

  • blanco

   Iemand in zijn kont schoppen? Wie dan alles vindt plaats in donkere achterkamers, met het publiek gesloten. Na een aantal jaren SAAB mis ik langzamerhand de emoties voor een merk dat de pion van dubieuze belangen is geworden en zich er niet langer mee kan identificeren. Het gaat lange tijd niet om ons als klant. Ik wil niet meer met deze hoop afval omgaan. rijd nu met mijn SAAB zolang het tot het einde gaat en zoek dan naar iets anders. Oh ja: een SAAB met een BMW-motor zou een oplossing zijn geweest. Misschien wordt het een BMW zonder SAAB. De Zweden lijken echt te dom.

 • blanco

  De SAAB-gemeenschap lijkt buitengewoon in staat te zijn om te lijden. Na jaren van onzekerheid met GM, de dubieuze Antonov en geweldige visioenen van VM, proberen we nu uit te vinden wat het zakelijke idee zou kunnen zijn van een investeerder, die de technologie in Japan koopt, deze naar Zweden exporteert, om de kostenstructuren in Zweden met Zweedse middelen te verwerken. vertrekt en wil succesvol zijn op de Chinese markt tegen handelsbarrières en hopen concurrentie die in het land produceert met een “groen product” in een nieuw marktsegment. Een slimme Zweedse professor legt ons uit in het SAAB-museum: in de toekomst zullen we in Zweden niets doen dat elders goedkoper kan, bijvoorbeeld in China. Volgens het bedrijfsmodel van NEVS zou dat niets zijn! Waar NEVS de SAAB-fabriek voor heeft gekocht en waarvoor Zweedse ingenieurs nodig zijn, is mij niet duidelijk. Het is ongelooflijk hoe gieren en advocaten jarenlang SAAB hebben kunnen aanvallen en hoe de politiek op de achtergrond heeft toegekeken of gemompeld. Er zijn waarschijnlijk totaal andere belangen in het spel dan het produceren van SAAB-producten voor eerdere SAAB-stuurprogramma's. Politici kunnen nog een keer belasting heffen als de werkloosheid stijgt.

 • blanco

  Het NRVS-ding is me altijd zeer dubieus geweest, hoe hebben ze de fabriek weten te krijgen, ook al wilden de andere bieders op zijn minst doorgaan met het bouwen van Saab-auto's.
  Corruptie ten koste van haar eigen burgers door Zweedse politiek ?????????

  • blanco

   Ik begrijp dat ook niet! Waarom huivert niemand daarboven ??? Ik ben er nu van overtuigd dat de hele deal 100% absoluut rommelig was. Naar mijn mening heeft het "Zweedse imago" zijn geloofwaardigheid volledig verloren. Niet alleen sinds Julian Assange!

 • blanco

  Mijn hoop dat Saab gered zal worden, was reëel tot aankoop via NEVS. Zelfs na de aankoop geloofde ik in een snelle opstanding in 12-18 maanden, althans met een GM-vrije 9-3, zelfs al zou het pas de eerste keer zijn als een diesel met automatische transmissie.
  Na verloop van tijd realiseerden we ons allemaal dat deze auto niet zo snel zou komen, ondertussen is het duidelijk dat dit niet zal gebeuren. Dat het nu zelfs zover is dat geen nieuwe Saab meer naar Europa komt, kan nauwelijks schokken.
  Hoe diep mijn gehechtheid aan het merk ook was, dit is nu verdwenen.
  Ik heb geen zin om geld te geven aan een Zweeds bedrijf in welke vorm dan ook, alleen maar zodat de Zweedse regering opnieuw alles verbrandt of weggeeft aan China.
  Het spijt me heel erg voor dit geweldige merk, ik ben moe van dit heen en weer. Mijn volgende auto zal beslist geen Saab meer zijn.
  Eigenlijk zou je de Zweedse regering voor het schandaal voor de rechter moeten trekken!

 • blanco

  Mocht dat het geval zijn, dan zou de wereldwijde SAAB-gemeenschap niet alleen GM en Lofalk moeten bedanken voor hun grote bijdrage, maar nu ook Bergqvist + Co. voor de uitstekende selectie van beleggers.

  Wat verdiende u echt voor deze keten van dilettanten als een SAAB-chauffeur die al lang in dienst is?

  Dus hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar SUBARU + Co. - waar nog bruikbare auto's zonder grote batterijen onder de motorkap staan!

  Groeten uit Hamburg

 • blanco

  Kan iemand mij het volgende uitleggen zonder “Saab-bril”: Een automobielmanager krijgt invloed en geld door zijn eigen (succesvolle) bedrijf op te zetten. Hij gebruikt een groot deel van dit geld en geld van andere investeerders om een ​​gesloten autofabriek te kopen. Noch de naam, het label, de leverancier of de distributiekanalen van de voormalige fabrikant lijken hem te interesseren. Wil hij, met een andere automotive executive als CEO en een businessplan dat elke bankier aan het lachen zou maken, succesvol zijn en geld verdienen in een beperkte markt met enorme toegangsbeperkingen? Dat klopt niet aan de voor- en achterkant!
  Het merk is het enige ding (zoals Tom zei, het had een ander kunnen zijn), maar dit businessplan voor dilettanten past niet in het plaatje. Of ging het allemaal om corruptie in China? Ik wil nog steeds geloven in de White Knight, die net zijn NEVS-standaard draagt ​​en fogguns vuurt om zijn zaken in vrede voor te bereiden.

  • blanco

   Hallo Troll,

   de witte ridder wordt Victor Muller als hij de GM-proef wint ...

   • blanco

    Ik begrijp het ook niet meer. Altijd het W-woord: wacht en wacht nog een keer en dan word je op de een of andere manier teleurgesteld ... hoe kun je zulke geweldige auto's en het merk ten onder laten gaan. Of is het niet zo? Is VM een stille / geheime partner in NEVS en wie slaat dan alles op? Of zal SAAB binnen 2 jaar uit de PR-as klimmen nadat NEVS is blootgesteld? Of wat ???

   • blanco

    In dit, niet geheel waarschijnlijke geval, gebruikt hij het geld in THN om de gelimiteerde Spyker 9-5-2 SC speciale serie "Victory Edition" te produceren ... 😉, hij lijkt tenminste benzine in zijn bloed te hebben.

  • blanco

   Dus in Zwitserland noemen we dit soort NEVS-zaken simpelweg: "witwassen van geld" en niets anders. Dit zijn mensen die naar de nachtclub gaan en 8 euro betalen voor een champagne (in hun eigen club natuurlijk) en zo wit je geld. Zoals ik al zei, dit gaat allemaal over het witwassen van geld. Saab was hier een ideaal slachtoffer om het geld wit te wassen. Triest. Ik geniet van mijn SAAB 000 99 LE 2,0. Ik heb hem gekocht zonder geld te wassen.

  • blanco

   Ik zie het precies hetzelfde als jij: op de een of andere manier heeft het bedrijfsidee van NEVS niet alleen weinig zin, maar slaat het gewoon helemaal nergens op - tenminste als je de officiële versie op het eerste gezicht probeert te nemen.

   In het begin was het voor mij duidelijk dat NEVS binnen een redelijk tijdsbestek een overtuigend concept zal presenteren. Maar sinds de overname is er zoveel tijd verstreken, waarin:
   - NEVS heeft nog steeds niet echt iets begrijpelijks of redelijks gecommuniceerd,
   - tal van Saab-dealers moesten afscheid nemen van Saab en wendden zich tot een of meer andere merken,
   - Veel eens loyale Saab-klanten zijn het eens geworden met het feit dat alle eigendommen die ooit synoniem waren met Saab niet langer worden aangeboden in het NEVS-bedrijfsmodel en dus ook alle argumenten die ze ooit hadden bedoeld om een ​​Saab te kopen en niet zomaar een ander Auto's zijn verplaatst, zijn verdwenen,
   dat zelfs met mij elke dag de hoop verdwijnt dat NEVS uiteindelijk nog steeds een geloofwaardig en begrijpelijk plan zal presenteren, zoals Phoenix uit de as herrijst.

   Omdat de kans echter groot is dat geen enkele feniks (zoals we ons voorstellen of wensen) uit de as zal opstaan, is het misschien niet de moeite waard om met NEVS om te gaan. Het is mogelijk dat dit plotseling plotseling verandert ... maar misschien is dat gewoon wensdenken.

   Het blijft immers spannend om te zien of we ooit zullen weten waarom en, zo ja, tegen wie NEVS de overhand heeft gehad in de biedrace voor Saab.

  • blanco

   Nou, zo is het als je een optimist bent. Iets goeds willen zien, zelfs in de ergste crisis ... Ik weet niet waarom, maar ik kan of wil de hoop niet helemaal opgeven. Vooral als ik in mijn fantastische 9-3 kan zitten en kan genieten van deze constante grijns tot de volgende keer dat ik uitstap. ;)) En hopelijk voor een lange tijd, dat zou geen probleem moeten zijn met een bouwjaar '08 en bijna 75000km op de snelheidsmeter. Als ik over 15, 20, 25 ... jaar een andere auto koop, zijn er misschien alleen elektrische rijstkommen "Made in China". U kunt er dan bij aankoop een zelfgekozen merknaam aan laten bevestigen, zodat u uw eigen “individuele” auto heeft. 😉
   Oh ja, Tom, aangezien ik helaas geen Zweeds spreek, zou het leuk zijn als iemand de inhoud van Bergqvist & Co.'s rekeningoverzicht publiceert voor geïnteresseerden in deze blog. Zoals zo vaak in verband met Saab, zal het even duren, maar de meeste mensen hier hebben geleerd te wachten.

   • blanco

    Het rapport van de beheerder komt later dan verwacht. Maar natuurlijk blijven we op de bal en zullen rapporteren.

    • blanco

     Bedankt, Tom, ik kijk er echt naar uit.

 • blanco

  ... Ik heb het interview ook een paar keer gelezen en wilde niet echt alles geloven. Van een afstand blijkt eigenlijk dat Swade niet serieus werd genomen - en dat de persvoorlichter ofwel zelf niet goed geïnformeerd is of zojuist nog een paar rookgranaten heeft laten ontploffen. Uiterlijk na de opmerking met de voetgangersbescherming van de huidige 9-3 zou de perswoordvoerder zich hebben moeten terugtrekken en het interview moeten uitstellen - misschien met het vooruitzicht van een vertrouwelijke discussie. Ofwel is de huidige PR-GAU precies bedoeld, of handelt NEVS gewoon amateuristisch?

  • blanco

   Dat is precies hoe het voor mij is gegaan en ik weet niet zeker of Östlund zich zelfs achter zijn producten bevindt of dat hij misschien alleen parttime werkt. Ik vermoed ook dat het goede netwerken van Swades is onderschat. En het probleem van nieuwe regels van 2013 moet ook bekend zijn bij een CIO.

 • blanco

  Mijn dag gaat sowieso niet zo goed ... en nu! 🙁

  Welnu, we vermoedden / vreesden het waarschijnlijk allemaal op de een of andere manier.

  Nu weten we tenminste welke andere "schatten" we hebben!

  • blanco

   Ja, MAC - je hebt de jouwe nog steeds - de mijne is al in LITTAUEN.
   Alles GOED

   Gallix

 • blanco

  Dit is het einde van het romantische wishful thinking.

 • blanco

  Achteraf gezien is het goed dat NEVS SAAB PARTS nog niet heeft gekocht. De reserveonderdelen zijn veilig en het team in Eschborn doet het goed. Dag NEE NEE!

 • blanco

  De NEVS-positie doet je maag draaien. Het enige dat overblijft is mijn laatste hoop dat NEVS schipbreuk zal lijden, SAAB over 3-4 jaar te koop zal zijn en dan een waardige opwekking zal ervaren. Je kunt de huidige status van SAAB nauwelijks verdragen ...

 • blanco

  Wat in juni al duidelijk was met de overname van de Saab-fabriek, is nu eindelijk duidelijk geformuleerd. Er is geen toekomst voor SAAB. De saabige benadering van het ontwerpen en bouwen van auto's wordt niet verder nagestreefd. Oké, de naam zal in de toekomst waarschijnlijk ook op nieuwe auto's te vinden zijn. Deze auto's zijn eerder "verzonnen lijken".

  Gewoon proberen om de oude 9-3 te reactiveren, laat heel duidelijk zien waar de reis naartoe gaat. Herzien exterieur en interieurontwerp met marktkansen in China? Hoe dat eruitziet, is te bewonderen bij BAIC, die de tijdloze 9-5 heeft “aangepast” voor de Chinese markt.

  Tenminste nu, elke liefhebber van het merk moet duidelijk zijn dat SAAB een jonger merk is. De bestaande auto's leven nog steeds met de geest van het merk en met SAAB Parts hebben we de ideale voorwaarde dat dit nog vele jaren en decennia kan doorgaan. Om een ​​oude SAAB-slogan te moderniseren: WAAROM BESTAAT U EEN CLASSIC SAAB?

 • blanco

  Niets zal ons enthousiasme voor SAAB veranderen, ook al zijn we nu Youngtimer-coureurs. Blijf alsjeblieft schrijven aan het blogger-team en verberg de Chinezen gewoon!

  • blanco

   Dat is hoe het zou moeten zijn

   • blanco

    Mijn 9-3 is Y. 2008; het zal lang duren !!!!
    Anders triest triest ...
    Maar Tom, blijf alsjeblieft schrijven over en rondom de Youngtimer!
    Groet

 • blanco

  We hebben het altijd al vermoed - we wilden het gewoon niet geloven.
  Uw goede en realistische overlijdensadvertentie maakt het ons duidelijk.
  Het licht is nu uit!

  Groeten aan iedereen die het heeft opgenomen.

Reacties zijn gesloten.