SAAB-nieuws: Trollhättan, brieven, Saab-fabrieksterrein

Hoe is een stad waarvan de grootste werkgever zijn deuren sloot en wiens een na grootste operatie net is verkocht? De situatie in Trollhättan is niet rooskleurig. Tot nu toe heeft Saab net de fabriekspoorten een beetje verder geopend, terwijl Volvo Aero heeft verkocht en weigert om aan het werk te gaan. De aantrekkingskracht van de site is in gevaar, ondanks de vele kleine spin-offs en hun succesverhalen.

Saab Werk: Wat is er aan de hand in de fabriek?

Velen denken erover om hun huis te verkopen als ze een koper vinden en verhuizen naar de westkust. De lokale autoriteiten en politici, althans die op provinciaal niveau, hebben gereageerd. De regio Trollhättan - Vänersborg komt steeds dichter bij Göteborg. Van de 9. In december zal de verbinding van beide steden met de kuststreek en Volvowerk Torslanda merkbaar verbeteren. De forensen zijn van Trollhättan dan 34 naar 35-treinen in plaats van eerder 21 en Vänersborg 22 naar 23 in plaats van eerder 12 beschikbaar. Bovendien verbetert Västtrafik de verbinding tussen de bussen en treinen.

Alles gebeurde vanwege het toenemende ongenoegen en de publieke druk die werd uitgeoefend door voormalige Saab-medewerkers die dagelijks tussen Torslanda en Trollhättan woonden.

Brieven aan voormalige Saab-medewerkers

Saab-eigenaar NEVS heeft rechtstreeks contact opgenomen met voormalige werknemers per post. Aangekondigd door de lokale pers, hebben de brieven nu de voormalige werknemers bereikt. Niet iedereen heeft echter een brief ontvangen waarin wordt gevraagd om registratie en bijwerking van hun gegevens. De investeerders hebben al een voorselectie gemaakt. Het lijkt erop dat men reeds op voorhand mogelijke nieuwe collega's selecteert op basis van factoren zoals leeftijd en kwalificatie.

Er is contact opgenomen met zowel voormalige Saab-medewerkers die nieuw werk hebben gedaan, als werknemers die nog steeds als werklozen zijn geregistreerd. Iets beweegt (eindelijk) en de aankondigingen worden echt gevolgd door actie. Een punt voor de nieuwe eigenaar.

Het fabrieksterrein van Saab

Het is goed om plezier te hebben in Zweden. Of vrienden met goede vrienden. Een paar maanden lang zijn onze ogen gericht op het fabrieksterrein in de Stallbacka. Wat we tot nu toe hebben gezien, was niet erg constructief. Sinds begin september is het werk in een diepe slaap, geen gevoel van vertrek of een nieuw begin.

Het beeld is nu fundamenteel veranderd. De werknemers van de bedrijven op basis van de fabriek, die niet allemaal investeerders zijn, staan ​​niet langer alleen. Plotseling is er veel activiteit en het lijkt erop dat de Saab-fabriek zachtjes kust.

Dit sluit aan bij het interview van Fredrik Sidahl, CEO van de leverancier, met een radiostation in de afgelopen dagen. "... processen kommer igång och jag horen inget annat än positiva signaler ..."Hij bedoelde en wil communiceren dat" iets in beweging is en dat hij niets dan positieve signalen ontvangt. " Klinkt goed! Heel voorzichtig en voorzichtig is voorzichtig optimisme in termen van Saab aangekondigd. Of?

Als je experts vraagt ​​die moeten weten hoe lang het duurt om een ​​autofabriek te doen herleven die volledig stilgelegd is, dan verdwijnt de hoop op een snelle comeback. Tussen 12 en 18 maanden zal het enige tijd duren voordat de banden opnieuw worden uitgevoerd, volgens het antwoord. Niet voor niets heeft de voormalige Saab-belegger Youngman in het voorjaar van dit jaar contact opgenomen met de leveranciers. Daarom, laten we het kort vertellen. Het contract werd in mei of juni gewonnen door Saab-eigenaar NEVS. De volledige koopprijs werd betaald in augustus, de sleutels van de fabriek werden naar de 2 gebracht. September uit. In oktober maakten ze bekend dat ze contact zoeken met de leveranciers.

NEVS lijkt niet de snelle troep te zijn, als je gelooft wat er in het openbaar verschijnt. Tenzij je achter het podium stond en onopgemerkt door de openbare voorbereidingen. Anders worden we nog steeds met een lange wachttijd bedreigd.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

4-gedachten ook "SAAB-nieuws: Trollhättan, brieven, Saab-fabrieksterrein"

 • Bedankt voor de uitgebreide bijdrage!

  Weinig commentaar:
  Beter etzwas langzamer en doordacht en gehandhaafd op lange termijn met veel duurzaamheid, zoals schnekk, hectisch en dan niets werkt ....

  VOLGENDE ZO NEVS - alles komt goed!

 • In ieder geval beweegt iets, als je alleen maar accu's wilt bouwen zou het waarschijnlijk nog rustig worden aangekondigd. Goed nieuws!

 • Leest zichzelf best goed, het beste nieuws op zo'n ongemakkelijke maandag 😉

 • Langzaam maar zeker? Zou blij zijn als het weer doorgaat!

  Ciao
  kader

Reacties zijn gesloten.