SAAB News: verwikkelingen ...

In Zweden is de verwerking van de Saab-geschiedenis begonnen. Politici lijken - tot in de hoogste kringen - meer verstrikt in de Saab-dossiers dan aanvankelijk verwacht. Saab-beheerder Guy Lofalk, die, om eerlijk te zijn, door het management van Saab werd geselecteerd voor de wederopbouw, huurde een PR-bedrijf in, dat Lofalk niet factureerde, maar Saab.


Halvarsson & Halvarsson verzorgden training en mediadiensten voor de beheerder. Tegen een uurtarief van 3.000 kronen, waarvoor Saab werd gefactureerd. Anne Petre, een voormalige Saab-advocaat, vertelde SVT dat Saab Automobile weigerde de kosten van 1.8 miljoen kronen te dekken. Saab heeft nooit contact gehad met Halvarsson & Halvarsson. Bijzonder pittig, en dus je kunt enkele van de verwikkelingen raden, is het feit dat Ulrika Schenström, een voormalig medewerker van Fredrik Reinfeldt, als consultant werd aangenomen.

Lofalk is van mening dat alles met Saab is afgesproken. Muller en Anne Perte zijn het daar niet mee eens. Het is de tijd van afrekening. Hoge politieke kringen en leidende figuren zoals Anders Borg en, in de huidige vorm, Fredrik Reinfeldt zijn ook getroffen. SVT lijkt te blijven onderzoeken en heeft de bijdrage aan de dubieuze rekeningen online geleverd. Saab is een grote thriller met stof voor vele donkere winteravonden. Het blijft spannend en dramatisch, het Saab-verhaal is nog niet ten einde!

Tekst: tom@saabblog.net

21 gedachten over 'SAAB News: verwikkelingen ..."

 • Hi Karl,

  misschien zijn de feiten een beetje anders.

  Totdat u ontdekt dat Lofalk en de Zweedse regering hebben samengewerkt, ben ik het er nog steeds mee eens - de betrokken mensen zouden nu eindelijk beschikbaar moeten zijn om vragen te beantwoorden.

  Maar toen werd de zaak aan nieuwe mensen toevertrouwd - met het voordeel dat niet één persoon (zoals eerder Lofalk) maar een hele reeks advocaten onder de genoemde Bergqvist werkte en werkt!

  We moeten deze mensen niet in hetzelfde hokje plaatsen als Lofalk en Jiang hoeft niet per se een andere donateur te zijn - tot nu toe kon je altijd lezen dat Jiang alles uit eigen middelen financiert. Hij heeft tenslotte bloeiende bedrijven in verschillende oriëntaties in China.

  SAAB United meldt momenteel dat werknemers nu worden ingehuurd voor autoproductie - zou dit naar uw mening ook niet de juiste aanpak zijn om binnen afzienbare tijd aan de slag te gaan?

  Groeten van Stormarn

 • Joachim, ben jij op de loonlijst van NEVS?
  Of waarom draai je alles en probeer je het belachelijk te maken?
  Het is het beste om in contact te komen met de Zweedse televisie, die lijkt te lijden aan dwangmatige ideeën.

  Het rapport heeft heel duidelijk aangetoond dat Lofalk met de steun van de Zweedse overheid heeft gewerkt. Het was duidelijk dat hij een overeenkomstige opdracht had.

  De beheerder van de insolventie had betere deals dan die van NEVS, maar NEVS kreeg de knip. Aangezien NEVS, in tegenstelling tot andere aanbiedingen, Saab Parts niet wilde overnemen, heeft de staat Saab Parts overgenomen. Dit is op zijn minst een vreemde benadering, dus er is wantrouwen heel toepasselijk. Als u dan de geschiedenis kent, is het veilig om aan te nemen dat er misschien sprake is geweest van samenspanning en aanbevelingen, misschien meer, van de Zweedse overheid.

  Waarom zouden de Bergqist-boeken niet in orde moeten zijn? Wat heeft dit te maken met de invloed van de Zweedse overheid?

  Wie zit er achter Jiang? Tot nu toe is niet bekend wie de financiers zijn. Het kunnen best dezelfde bronnen zijn achter Geely / Volvo.

  De vermeende som van € 200.000.000,00 zijn ook tegengestelde waarden. Als GM Saab gewoon had gesloten, wat zou dat hebben gekost? Het kan best lucratief zijn om een ​​fabriek te kopen om concurrentie te vermijden en de transactie goedkoper te maken. Als meerdere hetzelfde doel hebben, ontstaat er een geweldige win-winsituatie, hoewel de eerste indruk anders is en de kosten dan voor allen samen Peanuts zijn.

  We mogen niet vergeten dat de acties van de Saab-supporters over de hele wereld zeker hebben betekend dat niemand de vlek, de verantwoordelijkheid voor de regeling van Saab, zou hebben opgeëist om nog maar te zwijgen van de werklozen in Trollhättan. Met een dergelijke uitgangspositie kan verrekening via een intermediaire belegger veel voordelen hebben.

  De bedragen die tot nu toe door NEVS zijn geïnvesteerd, zijn een nasaal water, vergeleken met de kosten die nodig zijn om een ​​automerk te herstellen. Als je kijkt naar de noodzakelijke ontwikkelingskosten en de bedrijfskosten van de stationaire fabriek, dan is het duidelijk dat tot nu toe slechts een kleine verandering heeft plaatsgevonden.

  Zolang NEVS geen kapitaalintensieve stappen heeft ondernomen, zijn twijfels over hun ernst passend.

 • Dus zelfs als GM knowhow had afgetrokken, moet je niet vergeten dat het geld van GM deze knowhow heeft ontwikkeld.
  Ik had ook graag gezien dat Lotus-Youngman de koper was van Saab en de overname van alle werknemers.
  Maar ik kan GM ook begrijpen, helaas, dat ze niet klaar waren om alle kennis aan de Chinezen over te dragen. Omdat alle nieuwe voertuigen van GM gebaseerd zijn op het (denk ik) sigma-platform van de Opel Insignia; Saab 9-5; Buick en ook de nieuwe Cadillac XTS. En helaas kun je niet echt alle kennis overdragen voor een belachelijke prijs van 400 Mio aan de Chinezen, als je weet dat ze dat zullen kopiëren en dan op duizenden manieren overspoelen met de rest van de wereld.
  Jammer genoeg hebben de jongens van GM fouten gemaakt in termen van Saab, maar wat de Zweedse regering met Saab deed, wordt executie genoemd!

  Daarom is het erg belangrijk om de zaak van Saab op te lossen om de wonden te genezen en Saab weer tot leven te brengen.

  Het was ook cynisch om te geloven dat nadat een wereldwijd bedrijf als GM het begaf, een VM met een productie van minder dan 20 voertuigen per jaar erin zou slagen om het voortbestaan ​​van Saab veilig te stellen.

 • Dat is precies hoe het is. Bergqvist zal deze maand een rapport voorleggen aan de rechtbank. Deze is dan beschikbaar op internet en dus transparant. Totdat feiten beschikbaar zijn voor verkoop, moeten we ontspannen en geduld oefenen. Zoals altijd 😉

 • ... was er niet eens (en niet slechts marginaal) het feit dat de hele Zweedse staat alleen op lange termijn van administratieve taken wilde leven? Hooguit past het samenstellen van e-gsm's nog steeds in het bedrijfsmodel van een gezonde Zweedse toekomst, als een soort tussenoplossing voor de onverbeterlijken die zich absoluut met fysiek werk willen voeden. Abstruse maar helaas waar.

 • Het geld komt zeker uit de postbus van Anders Borg - maar afgezien van onzin: de openbaar gemaakte koopprijs lag rond de € 200.000.000,00 - vooral als het gaat om transacties voor dit bedrag, is een nauwkeurige boekhouding door Hans Bergqist + medewerkers essentieel onmisbaar en moet met zekerheid verschillende controles door officiële instanties doorstaan.

  Zoals bekend is Jiang een miljonair-zakenman - maar de aankoop, inclusief SAAB-onderdelen, was waarschijnlijk een beetje te groot.

  Je hoeft niet dwangmatig misdadige zaken te vermoeden (zoals onder Lofalk) achter alle processen die momenteel in handen zijn van Bergqist en een groot aantal werknemers - het kan langzaamaan behoorlijk belachelijk worden!

 • Dit verbaast me niet veel. Maanden geleden had ik al gewezen op de onopgeloste Palme-moord en het "ESTLAND" -onderzoek, dat ook door de hoogste autoriteiten werd voorkomen, dat op de een of andere manier in Zweden lange tijd anders was.
  Maar ook bij ons gaat het er niet beter op, omzetbelastingverlagingen voor hoteliers, vrijstellingen van netwerkkosten voor kippenboerderijen en golfterreinen, poging tot druk op de media - Berlosconi doet zijn groeten ... Het is gewoon overal moeras!

 • Blijkbaar heb je de film niet gezien of begrepen. Maar er zijn zeker alleen complottheorieën verspreid.
  Ik kan alleen iets aanbevelen om met het Zweedse beleid om te gaan.
  Ja, Saab is naar de mening van vooraanstaande politici in Zweden Volvo in de weg. Dat is waarom Saab ook werd aangeboden voor de belachelijke som van 1 miljoen Geely. Aangezien dit bedrijf heeft gebarsten, kwam met de oprichting van NEVS Plan B voor de cursus.
  De heersers in Zweden zijn doodsbang dat Volvo niet kan worden volgehouden, maar ze zijn bereid om tot het uiterste te gaan. Saab is klein en stoort alleen aan de betere vestiging van Volvo op de markten.
  Het geld dat NEVS voor Saab betaalde, waar kwam het vandaan? hoeveel was het? Waarom accepteerde de staat Saab Parts tegen zijn veroordeling? Als je dat allemaal adequaat kunt beantwoorden, dan kun je spreken van complottheorie.

 • @Karl
  Zelfs als NEVS nergens in de buurt zoveel heeft betaald als Youngman of Mahindra zou hebben gedaan, is het vrij duur om Saab voor een paar honderd miljoen te "elimineren". En de vraag is altijd: waarom? Met alle complottheorieën moet altijd worden gekeken naar wie Saab in de weg zou kunnen staan. Volvo? Onzin.

  Dus, wie heeft er belang bij om Saab te laten verdwijnen? Behalve GM, die al lang know-how afgetrokken en verliezen boekte op Saab, dat ze ooit het trekkoord hebben getrokken.

 • Kijk dan eens naar de verbindingen tussen de personages. Jiang heeft een hechte relatie met de verwarde leden van de regering.

 • Hi Karl,

  Jiang en de andere topmensen bij NEVS zien zeker ook dat SAAB in feite geen wereldwijde concurrentie voor Volvo is - ze zijn niet zo dom als de mensen bij GM.

  Integendeel, ik neem aan dat er pogingen zullen worden ondernomen om de SAAB-autodivisie naast Volvo te laten werken, zodat ook hier banen kunnen worden gecreëerd en dat Jiang in de toekomst een bloeiend bedrijf kan besturen.

  Jiang is ook een zelfstandige ondernemer die lang geleden alleen voor Volvo werkte - dit moet positief worden bekeken, aangezien de auto-industrie geen nieuw terrein is voor Jiang!

 • ……… .. zelfs, Bullerbü is lang afgebrand!

 • Het gedoe met Lofalk en dergelijke is enerzijds het verleden - anderzijds is het verwerken van deze monstruositeiten nog steeds van het grootste belang en natuurlijk alleen haalbaar in het heden.

  We moeten echter niet alleen ons hoofd hangen, maar ook nadenken over de toekomst - GM (de andere boosdoener naast de Zweedse regering en Lofalk) is er gelukkig niet meer en NEVS zou nu het haalbare naar voren moeten brengen. Of de start met de oude modellen zal lukken of dat de E.-modellen en mogelijk zelfs hybride modellen op het Phoenix-platform zullen verschijnen, valt nog te bezien - ik zie de ontwikkeling eigenlijk als een positief geheel.

 • NEVS is een "frontman" van de Zweedse regering en is alleen opgericht om Saab te elimineren. Iets verwachten van NEVS dat een positieve ontwikkeling voor Saab betekent, is naïef.
  Niemand vraagt ​​zich af waarom NEVS vlak voor de release op tv plotseling controleert of de 9-3 met verbrandingsmotor opnieuw wordt uitgegeven?
  Twee Volvo-mensen om een ​​nieuwe Saab-toekomst te organiseren? Volvo staat met zijn rug tegen de muur en de Zweedse overheid probeert alles om Volvo te redden, inclusief het slaan van Saab. Nadat verschillende pogingen mislukten, werd NEVS opgericht om uiteindelijk Saab te elimineren.
  De Zweedse economie kan het verlies van Saab's banen aan als Volvo wordt gesloten en Zweden wankelt.
  Wie het programma zorgvuldig heeft bekeken, heeft gemerkt dat er nog steeds veel verborgen zit.

 • Voor ons zal het verhaal geen happy end hebben. Dergelijke smerigheid, en in Zweden van alle plaatsen, hadden de meesten van ons zeker niet vermoed op de. Het is gewoon jammer, want we hebben er allemaal zoveel hart en ziel in gestoken en hadden zo lang gevreesd en gehoopt. Eigenlijk heb je iedereen getroffen, of het nu klanten, medewerkers, fans, etc. zijn, zoals prinselijk ... !!!!

 • De Zweedse politici zijn net onder het gemiddelde als het gaat om hun politieke benadering (je kunt ook andere dingen zien) - in termen van SAAB is dit benedengemiddelde helaas ook in het criminele veld geglipt, zoals het nu langzamerhand duidelijk wordt!

  Het behoeft geen betoog dat deze mensen ook heel goed met GM konden “werken”.

  Wat altijd bijzonder goed werkt voor alle politici over de hele wereld, is het vullen van hun eigen tassen. Het draait ook in Zweden, je kunt alles zonder problemen zien!

 • Je hebt zeker gelijk dat SAAB niet meer helpt.
  Of is het? - Ik ben van mening dat het merk SAAB zeker kan helpen om zijn reputatie op zijn minst een beetje te verbeteren. Omdat het nu steeds duidelijker wordt dat SAAB is vernietigd door talloze fouten en intriges.
  Als deze feiten redelijkerwijs bekend kunnen worden gemaakt, gecombineerd met een functionerende reserveonderdelen en werkplaatsaanbod en gelukkige actie van NEVS, dan zou het er niet eens zo slecht uit kunnen zien voor de toekomst van SAAB!
  Op dit moment kan ik zelfs iets positiefs uit de ontwikkeling halen.

 • Helaas helpt het ons merk niet!
  Maar het kan ons schelen of ons merk is 'dood' of 'vermoord'!
  Overigens maakt het bedrijfsdetective-verhaal ook deel uit van het SAAB-verhaal en als een fan
  u moet hierover worden geïnformeerd. Kennis voorkomt geruchten ...

 • Wie is er nog steeds verrast? Begrijp de politici die een nationaal symbool zoals SAAB zo stil mogelijk willen weggooien. Maar SAAB is niet dood, de interesse is internationaal en zoals Tom schrijft, is het verhaal nog niet ten einde!

 • Dat klopt. Het opwerken komt veel te laat voor het merk en voor nogal wat 1000-werkstations. Daarom geeft het blogteam de voorkeur aan het omgaan met het heden en onze auto's vanaf maandag!

 • ... ..en wat heeft dat voor het merk SAAB ??? - Eigenlijk helemaal niet, zou ik nu zeggen…. Maar integendeel! Eindklanten en dealers schudden gewoon hun hoofd ......

Reacties zijn gesloten.