SAAB-film: faillissement van Spelet bakom Saab

Gisteren de documentatie voor het Saab-faillissement op SVT1. De film is ook interessant voor degenen onder ons die weinig of geen Zweeds hebben. Omdat naast verschillende bijdragen uit de Saab-geschiedenis vele delen zijn, de bijdragen van Vladimir Antonov en Victor Muller bijvoorbeeld in het Engels.

blanco

Momenteel is de film op SVT1 ook beschikbaar voor ons. Laten we eens kijken wanneer de internationale toegang beperkt is. Er zijn ook enkele foto's van de spookachtige lege Saab-fabriek. Frustrerend.

Wat valt er te zeggen? Het Aftonbladet komt op het juiste moment. Vanwege de verantwoordelijken heeft niemand het gewaagd om naar de camera te gaan. Noch Guy Lofalk noch Anders Borg, de minister van Financiën. Ze worden beschuldigd van dubbelspel en dubbelhartigheid. En een cynische benadering van duizenden mensen en hun banen.

Interessant is een boodschap die, toevallig of niet, bijna gelijktijdig door de pers is gegaan. Het gaat over Li Shufu, de man die Volvo kocht en die Saab zou nemen voor de belachelijke prijs van 1 miljoen dollar als die naar Lofalk was gegaan. De Volvo-moeder Geely probeert al maandenlang een financiering voor de autofabrikant uit Göteborg. Voor dit doel moet het eigen vermogen aanzienlijk worden verhoogd. Schijnbaar nog steeds zonder succes.

Li Shufu staat volgens de pers vandaag zwaar in de schulden bij de banken. Met een financiering van 0%, zoals de kaders in China krijgen. Dat is comfortabel, maar de afhankelijkheid van banken zou volledig moeten zijn. Dus Dagens Industri. Nu zouden de provincie Zhejiang en Hangzhou, de geboorteplaats van Geely, als potentiële partners kunnen toetreden. Hoe zou de Saab-toekomst eruit hebben gezien met deze eigenaar?

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: svt.se

 

 

7 gedachten over 'SAAB-film: faillissement van Spelet bakom Saab"

 • blanco

  Dit is ongeveer hoe ik het me had voorgesteld. Je had van alle kanten veel zand nodig of zelfs grotere stenen om de Saab en Müller-versnellingsbak te remmen of te vernietigen! Het is gewoon jammer. Het is jammer dat de rol van GM, die zeker niet glorieus is, niet goed tot zijn recht komt. Met hun meedogenloze bescherming van de (gestolen) Saab-patenten hebben ze veel bijgedragen aan het falen. Het is alleen te hopen dat alle ontdekkingen overeenkomstige gevolgen zullen hebben ..?! Het is absoluut onbegrijpelijk dat de regering zich aanvankelijk zo passief heeft gedragen en uiteindelijk heeft bijgedragen aan het feit dat Saab moest sterven.
  Het is jammer van Saab - triest voor Zweden.

 • blanco

  zoals ik al vermoedde ...

  • blanco

   ... GM is gewoon niet meer zo onschuldig, ze zijn al van hun concurrenten af ​​met hun licentieweigering, en ze hebben ook Saab gered.

 • blanco

  Het is positief dat het eindelijk aan het licht komt, maar daarvoor is het zeker veel te laat!
  Het helpt SAAB en de voormalige werknemers niet meer….
  Een tragedie!

 • blanco

  Bedankt voor de link naar het bericht. Helaas kan ik ook niet alles begrijpen, maar wat ik begreep is voldoende. Het is zo bitter ...

 • blanco

  Ik ben verloren voor woorden ...

 • blanco

  Helaas kan ik geen Zweeds spreken, maar voor zover ik begrijp, is uit het Engels gesproken duidelijk wiens schuld het zinken van Saab is.

  Nu zou zelfs de laatste Saab-fan moeten toegeven dat niet de slechte bonen tellers van Detroit, maar de overheidswerknemers van Zweden, inclusief bestuurders, deze schuld alleen op hun schouders moeten dragen.

  Dit is een geweldige bijdrage die hopelijk de pers in Zweden zal prikkelen, zodat de schuldigen uiteindelijk hun stoelen moeten verlaten.

  Misschien begint de Zweedse belastingbetaler te beseffen hoeveel duurder het faillissement van Saab is dan een tijdelijke geldinjectie van de staat.
  Ja, helaas zijn de politici in Zweden geen Fransman, want daar zou het bij niemand opkomen om voor de kiezers in een Audi te stoppen ...

  Het zou interessant zijn om te weten hoeveel geld (salaris, als men het zo mag noemen?), De beheerders onder Lofalk van Saab op zak hebben.

Reacties zijn gesloten.