SAAB Talk: alles - behalve gewoon

Saab is een sekte. Maar kunnen stickers een sekte zijn? Sinds het begin van de Saab herfstcampagne zijn er talloze mails binnengekomen bij het blogteam. Niet alleen uit Duitsland. Ook uit België, Zwitserland en Nederland. Iedereen wil de stickers van de Saab Bekenneraction. Ondertussen, geef ik toe, gooide ik de handdoek in de ring en beantwoordde ik de vragen niet meer. Het komt gewoon te veel. De blog heeft geen Saab-stickers om te verspreiden, ons team is een klant met de respectieve Saab-partner, net als iedereen.

Saab meer dan een auto?

In Eschborn, bij de Duitse vestiging van Saab Parts AB, is de eerste editie van de sticker "Saab - meer dan een auto" nu uitverkocht. Alle voorraden werden verdeeld onder de deelnemende dealers van de remmen en de herfst / wintercampagne. De zaalradio meldt dat ze denken aan een tweede editie.

Saab buitengewoon?

Als we even aan Saab denken, besef je hoe buitengewoon het merk is. En natuurlijk alles wat er perifeer mee te maken heeft. Normaal gesproken, na een bedrijfsongeval, trekken de dealers de borden los, wordt het bedrijf van reserveonderdelen verkocht aan de hoogste bieder en dat is het. We willen niet eens praten over marketingcampagnes of dealerondersteuning. Bij Saab is alles anders.

De afgelopen maanden heeft Saab Parts AB in Nyköping zijn internationale activiteiten gestabiliseerd en nieuwe bedrijven gecreëerd of voormalige Saab-kantoren gekocht van de curatoren. Dit gebeurt momenteel in Frankrijk, Italië en Spanje.

In Duitsland is voor het eerst sinds het faillissement een offensieve marketingcampagne gelanceerd en is een reclamebureau ingehuurd. De eerste successen zijn zichtbaar. Saab verschijnt met positieve berichten in de media.

Nieuwe servicepartners?

Saab-reserveonderdelen kunnen worden gekocht bij Saab Parts AB. Dat kan, maar het hoeft niet. Omdat er verschillende alternatieve bronnen zijn. Zonder nu over originaliteit en kwaliteit te willen schrijven - een moeilijk onderwerp dat de vrienden van Saabsunited eerst probeerden ... Maar er zijn goede redenen om bij het origineel en bij de geautoriseerde partner te blijven! Parts AB exploiteert de helpdesk in Trollhättan, die niet alleen onmisbaar is voor huidige Saabs.

Een paar weken geleden - ik was in Bamberg voor een inspectie met mijn Turbo X - stond er een Saab 9000 in de tuin. Het kwam op de trailer van de bekende werkplaatsketen met de drie letters. Dit had helaas tevergeefs geprobeerd op de startonderbreker. Met als resultaat dat niets werkte. Gênant ... De Saab stond. Op de trailer. Met de hulp van Saab-expertise ter plaatse en Trollhättan aan de telefoon, liep de 9000 's middags weer.

Voormalige Saab-partners hebben ingezien dat het leven beter is met Helpdesk en Saab Parts AB. Vermoedelijk ook dat men kan profiteren van de marketingactiviteiten van het in Eschborn gevestigde bedrijf - er zal zeker nog meer volgen. Een paar dagen geleden kwam er een e-mail op mijn bureau terecht met het verzoek om contact op te nemen met Eschborn. Een eerdere Saab-partner wil graag opnieuw worden geautoriseerd.

Blijkbaar geen geïsoleerd geval. Korte tijd later belde ik een verkoopvertegenwoordiger van Saab Parts. Hij kwam net terug van een afspraak met een voormalige Saab-servicepartner, die nog steeds de vlag van ons cultmerk draagt. De dealer, hij is vrij bekend en toegewijd, daarom wil ik de naam niet geven, wil ik terug naar het gezin.

Is dat normaal? Wat is normaal bij Saab ... De auto's waren altijd een beetje anders, net als de dealers en klanten. December is de verjaardag van de faillissementsaanvraag van Saab Automobile AB. De plant is inmiddels verkocht, de merknaam is nog te gebruiken en auto's mogen over 15 maanden weer van de band komen. Ondertussen lijkt de fascinatie van het merk, dat de afgelopen jaren veel heeft moeten doormaken, toe te nemen.

De borden zijn goed voor ons. Er zijn handelaars die met de griffioen het schild losdraaien. Helaas ! Maar er zijn ook dealers die erkennen dat het zinvol is om service te bieden voor onze auto's. Er zijn dus sommigen die meedoen, en dat zijn de daders van veroordeling. Ze houden het op de lange termijn vol. Gegarandeerd!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

 

 

5 gedachten over 'SAAB Talk: alles - behalve gewoon"

 • Sinds ik een groot compliment heb voor Hirsch in Zwitserland! Ze waren vol voor Saab en zijn nog steeds vol! Ik kon er altijd op rekenen! Ik ben er geweest met mijn 9-5 SC Aero en de 9-3X is van Hirsch. Ik kon altijd op de garage rekenen!
  Het is heel leuk om te lezen dat Saab Parts alles geeft en natuurlijk geeft Tom alles voor ons merk !!!!!

 • Als we kijken naar het netwerk van SAAB-garages (dus eigen SAAB-partners, die niet zijn opgenomen in Opel), zou het in sommige regio's zelfs rendabel zijn om SAAB op te nemen in haar dienstenaanbod.

  Een workshop kan echter niet alleen op SAAB overleven. Ik ken een andere dealer, die ook zeer betrokken en uiterst inventief is, die onlangs een ander merk aan zijn assortiment heeft toegevoegd. Dit is natuurlijk geen verwijt. Maar men moet er rekening mee houden dat de SAAB-gemeenschap - zij het loyaal en toegewijd - klein is.

 • Dealers die zich richten op restauratie en youngtimer hebben de betere beslissing genomen in de huidige situatie in de automarkt. Mijn vriend verkoopt ook een merk uit het verre oosten en hij heeft me in vertrouwen verteld wat hij per auto verlost. Dan vrij klein en zonder een glazen paleis en SAAB Yountimer!

 • SAAB-dealers die nu op zoek zijn naar klassieke auto's, vintage care en restauratie hebben waarschijnlijk de volgende 10- of 15-jaren overleefd. Ergens heb ik gelezen dat wij SAAB DRIVER de meest loyale klanten ooit zijn. Iedereen die terugkeert is een overwinning voor ons en onze familie heeft altijd de echte SAAB-dealer gehad die de voorkeur geeft aan de Geest!

 • Mooi rapport - BEDANKT!

  Er zijn zeker dealers die de logo's losdraaien - dat zou u moeten doen!
  Omdat ze meer leken op de "GM-dealers" die ook SAAB hadden. Dus een volledig overbodige soort.
  Veel belangrijker zijn echter de kleine SAAB-partners die zich met veel inzet en ervaring volledig inzetten voor het merk! Er zijn er ook velen die toen werden geïntroduceerd als dit vreemde "SAAB Unlimited Concept", viel buiten de boot en hebben nu weer hoop om mee te kunnen doen.

  Het was hetzelfde met mijn vorige dealer in Uetersen: SAAB operatie door en door!
  En toen kon hij niet aan de vereisten voldoen en mocht hij geen SAAB-partner meer zijn - ook al was de SAAB-dichtheid in onze regio dankzij hem enorm hoog!

  Het is redelijk om te zeggen dat SAAB met veel kleine SAAB-partners weer op de goede weg is voor zijn trouwe klanten.
  Een chauffeur van SAAB heeft geen glazen paleizen met witte tegels nodig!
  Een SAAB-bestuurder heeft expertise nodig voor een auto die net anders is!
  En dat in combinatie met een mooie, persoonlijke flair en de moed om anders te zijn!

  SAAB-onderdelen, ga zo door! Alles komt goed!

Reacties zijn gesloten.