SAAB-nieuws: Espírito Saabista

De beroemde Saab Spirit leeft! Hij woont ook in Portugal, het meest westelijke land van Europa. Saab Club Portugal is opgericht op 16 december 2004. Nu, als bewijs dat de Saab-geest nog steeds springlevend is in Portugal, is er een herlancering van de clubwebsite.

Saab Club Portugal

De eerste inhoud is al beschikbaar op de startpagina en je kunt veel mooie, goed onderhouden Saab 900, Saab 9000 en nog meer schatten uit Zweden zien. De Saab-scène verandert. Nadat blogs en websites de afgelopen jaren waren opgeblazen, hebben sommige exploitanten de afgelopen maanden hun activiteiten stopgezet. Helaas, vanwege de situatie in Trollhättan, werd de blog "Inside Saab" van Steven Wade offline gehaald. Het is niet bekend of er ergens nog een backup bestaat of dat de inhoud voor altijd verloren is gegaan. Het zou mooi zijn als er een back-up beschikbaar was, want Swade was heel dichtbij in de dramatische maanden en zijn rapporten zijn hedendaagse getuigen.

Er gebeurt ook iets met de clubs in Duitsland. De Koblenz Stammtisch kreeg zijn eigen en de regionale Frankfurt Club is aan. De activiteit van de Hessianen - en dus de verantwoordelijkheid voor traagheid - ligt primair bij mij. Omdat de blog de Frankfurt Saab-fans ondersteunt met de nieuwe website. De "Spirit of Saab" is ook hier in het land actief, maar soms niet zo snel ;-).

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'SAAB-nieuws: Espírito Saabista"

 • Hallo allemaal,

  de Saab Spirit is wereldwijd erg sterk en vooral in Europa. Toen ik de bijeenkomst in het Beierse Woud organiseerde, had ik contact met verschillende operatoren uit Europa.

  Onder andere met Saab-fans in: Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, België, Spanje, Portugal, Roemenië, Griekenland, Slowakije, Tsjechië, Polen, Rusland, Engeland, Nederland en natuurlijk de Scandinavische landen.

  Ik heb onder andere de contacten gelegd om de Saab-fans daar te laten zien dat de scène geen grenzen kent. De deelnemers kwamen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, één deelnemer uit Italië en één deelnemer uit België heeft helaas kort voor de bijeenkomst afgezegd - natuurlijk was iedereen blij om foto's van de bijeenkomst te zien.

  Zeer mooie meerdaagse bijeenkomsten die we niet kenden, waren in 2012 in Polen (met Erik Carlsson als gast) en onlangs in Slowakije (Saab Session Slovakia).

  Er zijn ook veel Europese blogpagina's over Saab en net in de oldtimermagazines stapelen zich de rapporten van oudere Saabs op.

  Met vriendelijke groet!

  Matthias

 • Cool! Ik woonde in 3 jaar in Portugal en reed daar SAAB 900 Turbo 16S.
  Toen, dat was in de vroege jaren 90, had ik het gevoel dat ik de enige SAAB in heel Portugal reed ...
  Er waren 2 SAAB-workshops, met iets minder dan 500km ertussen. En ik woonde er precies middenin

  Leuk dat er nu ook een SAAB-scene is!

 • Geweldig! Dank je wel!

 • De blog die Steven destijds voor Saab schreef, is gelukkig op een andere site opgeslagen! Je kunt het hier vinden -> http://www.inside-saab.com

  Het merendeel lijkt te zijn bewaard, maar de ene of de andere foto is van tijd tot tijd niet zichtbaar.

Reacties zijn gesloten.