SAAB-nieuws: productie van onderdelen start en Saab EV1

De krant in Trollhättan kan eindelijk weer over Saab schrijven. Na de laatste weken in de lucht te hebben gezeten met vervallen villa's, afvalpreventie en gemeentelijke problemen, lijkt er iets te gebeuren in de Stallbacka-fabriek.

Staat in het Saab-museum: Saab EV-1

Daar was het sinds de 1. September extreem stil. Als iemand op pad was, dan was het zeker een van de werknemers van Saab Parts AB. Dit zijn, hoewel de investeerder uit China 100-werknemers onder contract zou moeten hebben, in ieder geval visueel nog in de meerderheid.

Mattias Bergman, NEVS Vice President, heeft nu bij TTELA aangekondigd dat zijn werkgever de eerste volumefabrikant wil worden in het "premium e-car segment" onder het merk Saab. Hmm ... Oké - e-auto en premium segment, er is nog steeds TESLA, een bedrijf dat pure batterijwagens bouwt. En dat schrijft nog steeds verliezen ... Moeten de Amerikanen de maatstaf zijn, of wil je jezelf vergelijken met de nieuwe i-modellen van BMW? De werktitel van het eerste Chinese product heet EV-1. Interessant en misschien geen goed voorteken. Een term voor Saab-fans, omdat EV-1 was een studie zonder vooruitzicht op productie en bevindt zich nu in het Bilmuseum in Trollhättan.

EV-1 in de versie 2.0 is gebaseerd op de Saab 9-3, maar zou visueel anders moeten zijn. Zoals aangekondigd zal EV-1 2.0 aan het eind van het jaar 2013 lanceren of aan het begin van het jaar 2014, en de belangrijkste markt is nog steeds te zien in China, waar de bijbehorende infrastructuur momenteel krachtig wordt uitgebreid.

Dat dit elektrische auto-avontuur politiek opzettelijk is, wordt steeds duidelijker. Lokale en imperiale politici zien de toekomst van Trollhättan en mogelijk de hele Zweedse auto-industrie in de naam van de elektrische aandrijving. Dat is wat onze vrienden in Trollhättan begrepen, maar zonder enthousiasme. NEVS kan op subsidies rekenen als een productie start.

Minstens wat cashflow heeft ondertussen de Chinezen gegenereerd, die sinds september elke maand geld hebben verbrand. De perswinkel draait nu weer en is het tweede operationele complex met de divisie Aftersales, die is verhuurd aan Saab Parts AB. Daarnaast zijn er nieuwe huurders die terug willen naar de Stallbacka. Ze gebruiken een deel van het kantoorgedeelte en testbanken. Er komt tenminste wat geld in het beleggersfonds.

Wat komt er op de lange termijn uit Trollhättan? Dat is de vraag. In hoeverre de producten van NEVS nog steeds te maken hebben met Saab, zullen we pas over een paar maanden weten. Het autobedrijf zal nu niet eenvoudiger zijn. Volvo heeft van de 1. De productie van oktober in Torslanda is gedaald vanwege een gebrek aan vraag van 57 naar 50-auto's per uur. Nu stop je de productie voor de 44. Kalenderweek helemaal. Verdere ontslagen, behalve de reeds aangekondigde ontslagen, zijn voorlopig nog niet gepland. De tijden zijn moeilijk voor kleine fabrikanten.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

7 gedachten over 'SAAB-nieuws: productie van onderdelen start en Saab EV1"

 • Beste F-RU XXXX,
  Ik heb deze en soortgelijke vragen al vanuit de opener gesteld en heb geen antwoord gekregen. De belangrijkste vragen zijn echter waarom de insolventieknemers niet kunnen zeggen waarom zij voor deze NEVS-macht hebben gekozen. Waarom dwingt niemand hen of geen wet om hun beslissing te rechtvaardigen, en mogen ze doen wat ze willen, of naar hen kijken, alles wat ik hier heb gelezen is Zweden, een doorzichtig land, dat ik de Lees belastingontduiking van mijn buren, deze transparantie is duidelijk goed, maar alleen in belastingaangelegenheden. Volgens Obelix kan men alleen maar zeggen dat ze de Zweden spinnen

  • blanco

   Wie zou jouw vragen ook moeten beantwoorden? De curatoren zullen in november een tussentijds rapport in Vänersborg presenteren. Dan zie je meer, want waarschijnlijk komt dit rapport met alle transparantie op internet. Of stuur eerst rechtstreeks een e-mail naar de beheerders.

 • blanco

  Het is altijd spannend met Tom en elke klik bezorgt je op de een of andere manier kippenvel ... Ik wil graag antwoord krijgen op twee vragen,

  -onder welke standpunten en criteria hebben
  ..elektrogenies NEVS krijgen het supplement. er was
  .. omdat niet een hoger exemplaar boven de
  .. machinaties De curator van het faillissement werd wakker

  - waren de aanbiedingen van mahindra of jongeman
  .. zo ellendig dat ze inferieur waren aan het nieuwe bedrijf. Ik kan dat gewoon niet geloven.

  Welk slim hoofd had of had niet nodig
  .. besluit dat je nu wacht tot 2014
  .. moet een nieuw onbekend object kopen
  ..within kan. wie was die manindra
  ..en jongeman is net zo met pensioen gegaan.

  -NEVS om ooit elektrische auto's te bouwen
  ..kan naar de groene weide gaan. die
  ..bronnen gebruiken dit vanwege de
  ..een werk
  .
  - of is de waarheid precies dat, dat niet
  ..mensch meer voor de verbrandingsmotor
  .. ook een verfijnde, gelooft.
  .
  geen idee, ik ben verloren, zou er een willen hebben
  te beantwoorden. omdat er winkels zoals NEVS bestaan
  Honderden of duizenden strompelen iets
  of in Europa, het Midden-Oosten, het Verre Oosten, Zuid-Amerika
  middenklasse, veel mensen.

 • blanco

  De constante liefde voor China maakt de dingen niet beter. SAAB, zoals we het wisten, is geschiedenis en wat de Chinezen aan het doen zijn, heeft weinig zin in mijn ogen. Mensen hebben je SAAB genaaid, zorgen voor ze. Er is niets beters te halen!

 • blanco

  Ik ben benieuwd hoe ze met hun plannen komen. Het zal een prestatie zijn om een ​​10-jarenoud platform naar het premiumsegment te duwen. Ik geef liever de voorkeur aan mijn 9-3 met Turbo. Dat is misschien geen premium maar leuk

 • blanco

  Hi Tom

  Ik denk dat het meer een vergelijking zal zijn met de iModels van BMW ... TESLA is meer een sportwagen 😉

  Voor de markt heeft de auto een betere naam nodig dan EV1

  Met vriendelijke groet

  Yves

  • blanco

   Hoe zit het met Saab 9-E? Met omgekeerde 3? 20.000 € royalty's voor dit idee, alstublieft voor mijn rekening, beste NEVS-mensen. Tom heeft mijn e-mailadres

   PS: In wiens lokale dagblad stond de IEA-schatting voor de olieprijs tot 2017 nog in het weekend? Blijkbaar gebeurt de explosie niet ...

Reacties zijn gesloten.