SAAB News: Dongfeng koopt T Engineering

Een van de grootste autofabrikanten in China, Dongfeng, koopt 70% van de Saab-spin-off T engineering, Dit wordt momenteel gemeld door de TTELA in Trollhättan. Het bedrijf is een start-up bestaande uit voormalige Saab Powertrain-medewerkers. De competentie ligt naast turbo-technologie en multifuelmotoren, vooral in hybride en elektrische autotechnologie. T Engineering heeft momenteel 32-medewerkers en is gebaseerd op de site van de Innovatums.

Zo heeft de op een na grootste autofabrikant in China met 139.000-medewerkers en 3 miljoen voertuigen een stukje Saab-kennis geproduceerd. Voor Dongfeng is het de eerste vestiging buiten China. Voor de locatie Trollhättan, die nog internationaler is, zeker geen nadeel.

Maar hoe zit het met de intentieverklaringen die u Saab Know How to China niet wilt geven? Slechte kennis blijft niet lang zonder aandacht. Als je alleen vertrouwt op de e-car map, springt deze gewoon te kort. Dongfeng herkende en handelde. Maar het is ook een ander bewijs van wat Rohdiamant Saab was. Maar niemand herkende dat op het juiste moment.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'SAAB News: Dongfeng koopt T Engineering"

 • Dongfeng Motor Corp. zijn te zien op straat met vrachtwagens ETC tot nu toe in China en de verschillende gebouwen voor het verlenen van vergunningen voor personenauto's. Citroen, maar aangezien China veel investeert in e-auto-infrastructuur van de staat, is deze markt erg belangrijk in China en wil Dongfeng ook meedoen, aangezien het voor e-auto's gemakkelijker zal zijn om in grote steden goedkeuring te krijgen dan voor benzine / diesel Auto's.
  Helaas heeft men de indruk dat SAAB stuk voor stuk wordt ontmanteld en verkocht ...

 • Moin!

  Heb je ooit naar DongFeng gekeken op wiki? Ze bouwen een MiniVan / Transporter met dubbele nier in de motorkap: een BMW-busje * lol *

  Met vriendelijke groet,
  Sesi

 • blanco

  Dus het is zoals altijd. SAAB is vernield en de kennis en technologie is opgesplitst en verkocht in individuele stukken.
  Hoe mooi zou het zijn geweest als een investeerder SAAB in zijn geheel had overgenomen. De items kunnen nooit opnieuw worden samengevoegd.
  Rust in vrede, SAAB.

  • blanco

   We moeten niet te snel conclusies trekken - volgens haar eigen verklaringen is NEVS nog steeds bezig met het binnenhalen van een zogenaamde langetermijninvesteerder (d.w.z. partner) - er kunnen hier nog enkele verrassingen zijn, ook met betrekking tot het hele toekomstige modellengamma.

   De topmensen bij NEVS hebben de mogelijkheid van een SAAB-hybride voertuig al genoemd - misschien komt er zelfs een samenwerking met Dongfeng.

   Groeten uit de Hanzestad Hamburg

 • blanco

  Zelfs de Zweedse regering niet en dat zal je maaltijd betreuren.

Reacties zijn gesloten.