SAAB Talk: Post van het Saab Bilmuseum en meer ...

Post kwam ook uit Zweden. Het Saab Car Museum nodigt u uit voor de eerste jaarlijkse bijeenkomst van de "Saab Car Museum Support Association" op 25 oktober. Mark en ik waren deze zomer al deelnemer aan het oprichtingsevenement en nu het gaande is, vormen de supporters zich. We hebben even overwogen om op het vliegtuig naar Göteborg te stappen, maar aangezien we geen van beiden echt tijd hebben, zal het evenement plaatsvinden zonder Mark en mij.

Post van het Saab Bilmuseum

Het Bilmuseum is in veilige handen en ook de samenwerking met Saab AB verloopt heel goed. Klassieke Saab staat nu in het museum van de Royal Air Force, terwijl Trollhättan er vliegtuigen voor ontvangt. Maar ook als de inventaris veilig is, ontbreken de dringend noodzakelijke financiële middelen voor restauraties en personeel. Mark en ik zijn uiterlijk in de lente terug in Trollhättan. Als we tegen die tijd nog steeds op de blog schrijven, wat zou mogelijk zijn, maar niet verplicht, omdat er andere "sociale-mediaprojecten" op mijn deur beuken, zullen we eerst de Saab-gemeenschap smeken om donaties voor de historische collectie.

En hoe is het met NEVS?

Als je groot nieuws van de Saab-fabriek verwacht, moet ik je vandaag teleurstellen. Er is goed nieuws, of helemaal niet, alleen in kleine, homeopathische doses. Want sinds "National Electric Vehicle Sweden AB" naar Saabvägen is verhuisd, heerst er een grote stilte over de fabriek. Op het Saabsunited Oktoberfest dit weekend zullen de persmedewerkers van de investeerder te gast zijn, misschien komt er iets relevants uit Zweden. Waarschijnlijk niet.

Het werd bekend dat NEVS de voormalige Saab "paneelfabriek" heeft gehuurd, die onderdelen voor de Saab 9-3 produceert en eigendom is van het gemeentelijke vastgoedbedrijf Trollhättan Tomt AB. Vooral voor de toekomst moet het deel van de installatie relevant zijn, want curatoren hadden het al gehuurd en NEVS trad op 1 september toe als nieuwe huurder. Boze tongen in Trollhättan betekenen dat de middelgrote hal van de "paneelfabrieken" volledig voldoende zou zijn voor de NEVS-plannen voor de komende jaren. Je zou dan zonder het Saab-complex in de Stallbacka kunnen.

Wat gebeurt er nog meer in Trollhättan?

De voormalige Saab-werknemers hebben momenteel andere zorgen. De toeleveringsindustrie in Zweden, waar velen zijn gekomen, is banen aan het snijden. Evenzo, Volvo Aero, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de fabriek en nu in nieuwe handen, waar de eerste aansluitingen lopen. We willen niet eens praten over de Volvo-fabriek in Torslanda! Tegen het einde van het jaar zullen veel voormalige Saab-werknemers staan ​​waar ze een jaar geleden waren. Voor de arbeidsbureaus.

De rechtstreekse bus van Trollhättan naar de Volvo-fabriek gaat immers door. Het door de gemeente en de regio gesubsidieerde project zou op 9 zijn geweest. December zou moeten eindigen. De vraag rijst waarom eigenlijk. Heeft iemand in Trollhättan in december een lopende auto-productie verwacht? Misschien omdat het er tenminste een tijdje uitzag.

Met de verwijdering van busverbinding forenzen zou dan moeten veranderen op de baan die, hoewel ze heeft nieuwe aanbiedingen naar Göteborg, maar de reistijd langer zou zijn geweest. Paul Akerlund, burgemeester van Trollhättan, heeft sterke protesten voor een verlenging gepleegd en is succesvol geweest. Tenminste goed nieuws voor de ex-Saabianen.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

8 gedachten over 'SAAB Talk: Post van het Saab Bilmuseum en meer ..."

 • blanco

  Als ik de miljarden dollars of euro's had, zou ik onmiddellijk NEVS opkopen, alle admins naar de hel achtervolgen en meneer Muller en Co bang maken en doorgaan met het bouwen van SAAB in de oude vorm, vooral met conventionele benzine / diesel- of hybride motoren of plug-in ... (901er, 93-I, 95-I, 94-X in welke vorm dan ook als coupé, stationwagen en cabriolet)
  Wat denk je dat Gangster Motors in Detroit zou doen als SAAB opnieuw de Amerikaanse markt zou domineren (vooral in de SUV- en cabrioletsector)? Ook in Europa en China? Oh Oh….

 • blanco

  Hi Tom

  Deze verklaring lijkt mij niet erg logisch: "Slechte tongen in Trollhättan betekenen dat de middelgrote hal van de" paneelfabrieken "voldoende zou zijn voor de NEVS-plannen voor de komende jaren. Je zou dan het Saab-complex in de Stallbacka kunnen missen."

  Zo ja, waarom zou je zo'n groot en duur werk kopen, dat ook voor Xk Sek moet worden gehandhaafd?

  In principe moet ik de critici gelijk geven als er alleen EV zal zijn, dan zou het kleine werk voldoende zijn geweest

  Een grote? blijf bij me, je schrijft andere sociale-mediaprojecten bij je aan het trommelen, hmmm en ik dacht altijd dat je gewoon zou schrijven als je hart er in zit

  Met vriendelijke groet

  Yves

  • blanco

   Ja, ja Yves dat is het probleem met het bloed van het hart. Het hart klopt Saab. Als dat niet het geval was, zou ik al heel lang iets anders geschreven hebben :-)

 • blanco

  Ik moet bij Ralf komen,

  het is een tragedie.
  Maar ik moet zeggen dat het ook een zeker beroep doet op een voertuig dat steeds zeldzamer wordt.

  Ikzelf mag anderhalf jaar een 9-5 jaar 2005 verplaatsen.
  Een van de laatste. En dan als diesel - 2.2 tid.
  Aangezien er geen deeltjesfilter is voor het achteraf inbouwen van dit model, kan er niets kapot gaan. En ik kreeg nog steeds de toelatingskaart voor de milieuzone in Leipzig.
  Nu is hij door mij gestalkt met Km-Stand 100.000.
  Ik had het veel eerder moeten doen - de motor ziet er als bevrijd uit.
  Het koppel is gemakkelijk te voelen. Vroeger was het een vermoeide, maar betrouwbare kerel.
  Nu is hij echt levendig.
  En verbruikt een halve liter minder - dus met 6.4 liter zomerbanden.
  Voor een voertuig van deze gewichtsklasse meer dan ok
  Het is gewoon een geweldig gevoel om de mainstream niet te volgen zonder dagrijverlichting en franje. Met een front dat sympathiek is en niet "boos" hoeft te kijken om aandacht te krijgen. Bedankt Saab. Bedankt Zweden.
  En ik hoop dat hij heel lang blijft - bedankt Steuerkette.

  • blanco

   Mijn dealer denkt een van de beste motoren ooit, 400.000 Km is niet zeldzaam.

   Ik heb de motor drie keer, in de 9-5 sedan, in de 9-5 stationwagon en in de 9-3 I sedan. Hij is de meest dynamische in de 9-3 Series I, heeft 125 PS, een echte Porsche en Golf GTI moordenaar. Ik werd eens verleid in Obertauern en liet een Golf VI GTI zien met 250 PS, die sneller op de berg is, die zijn ogen niet kon geloven.

   Alle zijn origineel, zelfs als ik vermoed dat de stationwagon die de vorige eigenaar heeft gedaan wat voelt als 150 PS of meer. Het gaat heel goed, maar zelden is het onder 6,8 liters, in de winter is het een goede liter erboven, maar ik ben ook geneigd om er meer van te eisen, dan de 17 inch wielen enz.

   9-3 I sedan moet 5,8 6,2 up, op volle toeren in Duitsland op snelwegen 6,8 liter. De 9-5 sedan heeft maar een beetje meer nodig, de stationwagon maar al veel meer, misschien de volledige uitrusting met leren stoelen enz.

   • blanco

    Ja, dat klopt.

    Mine als een Vector met perspectersitzen en goede apparatuur weegt zonder te vol
    Tank 1620 kilogrammen.
    Maar hij voelt zich zo geweldig massief. Zo anders en onconventioneel.
    Als gevolg van de hert-afstemming, merk ik ook geen extra verbruik.
    Maar bij volle belasting in de avondzon, denkt iemand achter zich, rookt een schoorsteen.
    Het maakt niet uit. Omdat er niets kan verstoppen.
    Ik reed vele jaren in de VW-groep en ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb dat ik eerder ben overgestapt. Dat was een grote fout.
    Interessant is dat de 95 als een stationwagon een combinatie was die het mogelijk maakt om drie full-size autostoeltjes ZONDER PROBLEMEN te installeren.
    Omdat ik al heel lang op zoek was naar andere fabrikanten - naast Van - teleurstellend wat deels werd gemaakt vanwege de middelste stoel. Ruimte weggeven.
    Nou, de Zweden zijn gewoon kindvriendelijk. Je merkt dat niet alleen op vakantie daar.
    Op een gegeven moment liet ik de deurknoppen en de rest van de 95-1 zien - en dat is gewoon geweldig.
    Dit vergroot opnieuw de tijdloze vorm. Bedankt Saab.

 • blanco

  Het is het blote rouwspel voor mij!
  Ik was 2004 in het saab-museum en droomde ervan om een ​​saab te rijden en ontmoette de Saab-droom vóór 15 maanden en kocht een 2007 9-3. Wat GM van ons saabisten gemaakt met onze konijnen rijdt het bloed in mijn ogen. het verzekert me dat ik niet alleen ben met mijn liefde en verdriet.

  bedankt voor je verslagen tom

  • blanco

   Hallo Ralf,

   Niet alleen GM was een grote fout - de fouten gingen door met de heer Muller en vooral met Bergqvist + Co.!

   Het is mij nog steeds een raadsel hoe sommige tijdgenoten Bergqvist en zijn mensen konden portretteren als goed werkende beheerders tot de verkoop van SAAB aan NEVS - noch de veel te lange tijd tot de verkoop, noch de selectie (NEVS) zijn volgens de huidige kennis om als goed werk te worden beschouwd.

   Als NEVS de komende maanden geen ernstige en vooral positieve dingen over SAAB opmerkt (zoals de definitieve aankondiging van een 9-3 Hybrid), dan kan het hele verhaal eigenlijk langzaam worden weggevaagd!

Reacties zijn gesloten.