SAAB weekend: onze mooiste hobby

Gisteren vierde het Saab Center Bamberg zijn herfstfestival. Reden genoeg om de Turbo X met familie en vrienden aan boord naar Franken te verhuizen. Daar klopt een sterk Saab-hart, maar ook in Bamberg kun je de realiteit niet negeren. Het festival stond in het teken van de lancering van Subaru en de importeur had zijn promotieteam vanuit Friedberg gestuurd. Maar de vlaggen van Saab waaiden en voor de werkplaats en in de showroom waren een aantal mooie Zweden - waaronder twee prachtige cabrio's - te koop.

Saab Muckelbauer in Bamberg. Op een terrein dat autoharten sneller doet kloppen.

Zoals altijd, wanneer de familie Muckelbauer een evenement plant, zijn de pers en de televisie ook ter plaatse, en het feest werd dan ook goed bezocht. In de menigte van Subaru-geïnteresseerde klanten moest je op zoek naar Saab-fans - maar Saab-stuurprogramma's zijn natuurlijk te vinden, en het was erg leuk om contacten van de Saab-dealertour een jaar geleden nieuw leven in te blazen en goede gesprekken te voeren. Nou, bijna 12 maanden geleden waren de blogger en het Saab Duitsland-team in Bamberg met de nieuwe Saab 9-5 en Saab 9-4x en veel hoop. Tegenwoordig draaien onze gedachten en gesprekken om hoe we zo lang mogelijk kunnen genieten van onze Zweedse auto's. De tijden zijn de afgelopen maanden zo radicaal veranderd.

Ralf en Lars Muckelbauer en televisie ...

Maar dat kon de dag niet bederven, het heldere herfstweer betekende goed voor ons en Saabs bleef maar de site oprollen. Zowel de moderne 9-5 II en 9-3 als de klassieke Saab 900 werden gespot, omdat Muckelbauers een trouwe Saab-klantenkring hebben. De fans van het merk die er nog zijn - dat kon je duidelijk voelen - willen niet veranderen. Er is geen alternatief voor een Saab of, in het ergste geval, blijft hij in de familie als tweede auto. Voor velen lijkt het tegenovergestelde het geval, je koopt een tweede Saab en verdeelt de kilometers over twee auto's. Gedeelde kilometers zijn dubbel zoveel rijplezier. Dit is gegarandeerd met een turbo van Trollhättan.

Turbo X van Adrian. Met Hirsch Performance-velgen nog individueler.

Van de waarschijnlijk minder dan 90 Turbo X, die op reis zijn in Duitsland, waren er drie op korte termijn in Bamberg. Iemand die behoort tot het Saab-centrum en die op het punt staat naar een nieuwe klant te gaan, de Turbo X van Adrian en de Saabblog.net Turbo X. Adrian is nu geconverteerd naar Hirsch-velgen en honingraatgrille, zijn Turbo X is dus nog individueler dan voorheen. Adrian's familie is veilig en snel met de hertenprestaties Zweden, en aangezien Adrian nu een trotse vader is geworden, is hier de felicitatie van het hele blogteam!

Ondanks Subaru nog steeds veel Saab in Bamberg

De mooie herfstdagen zijn reden genoeg om te genieten van het weekend en de Saab te verplaatsen. Omdat het binnenkort koud en onvriendelijk zal zijn. En zelfs als onze auto's als inheemse Zweden zich geen zorgen hoeven te maken over de winter, is het plezier het mooiste in de zon. Christoph reisde ook met zijn 9-3 TTID Aero in Märkische Schweiz en mailde ons foto's van zijn Saab. In de Aero Trim een ​​bijzonder mooie Zweed. De Saab-geest moet, zegt hij, in leven blijven. Hoe het zich ook in Zweden ontwikkelt.

Saab 9-3 Aero TTID van Christoph
Gewoon een mooie Zweed!

De geest is daar en hij blijft daar. Veel mails van de afgelopen dagen aan ons team bewijzen dat. Onze hobby heeft een grote schare fans en Saab reorganiseert zich veel en ontwikkelt een eigen dynamiek. Meer over de Saab Spirit zal de komende dagen beschikbaar zijn.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net (4), readerafbeeldingen (2)

3 gedachten over 'SAAB weekend: onze mooiste hobby"

 • Brandblind door het leven gaan is geen oplossing.
  Heb je al een nieuwe Lexus of Oneindigheid bestuurd om zo te oordelen?
  Bestuur beiden, SAAB in het dagelijks leven (9-5Aero) en de Japanse rijstkom op 4-wielen bij bergraces (Mitsubishi EVO VI).
  Beide zijn leuk en ze staan ​​zelfs zij aan zij in de garage.
  Even een beetje stof tot nadenken - want ik las zulke proletarische uitspraken alleen in sommige onderontwikkelde autofora van Duitse fabrikanten ...
  LG Michael

 • Als een actieve automobilist in dit leven zal ik nooit een Japanse, Koreaanse of Chinese rijstkom kopen op 4-wielen zoals met of zonder elektromotor. Mijn SAAB is nog steeds 20 jaar!

 • SAAB Spirit is allemaal goed en wel, maar het zou nog interessanter zijn om op zijn minst iets meer te weten te komen over de plannen en tussentijdse onderhandelingen (men sprak van onderhandelingen met zogenaamde langetermijninvesteerders) bij NEVS.

  Dit hoeft niet tot in de puntjes te gaan (het had zich niet eerder bewezen bij Spyker) - maar de hele nieuwe richting laten zien zou toch zeer wenselijk zijn. Uiteindelijk wil je als oude en loyale SAAB-coureur tijdig weten of je de komende jaren op zijn minst een hybride SAAB kunt krijgen of dat je eigenlijk alleen elektrische voertuigen kunt verwachten. Als er geen conventionele technologie meer wordt gebruikt en er geen hybride SAAB wordt aangekondigd, zal er waarschijnlijk ooit een merkverandering voor ons komen - SUBARU zou bijvoorbeeld indien nodig een alternatief zijn.

Reacties zijn gesloten.