SAAB Talk: Saab intern - een kijkje achter de schermen in Eschborn

Over 60.000 Saabs zijn op onze wegen en de Saab-partners zorgen ervoor dat we op onze auto's kunnen vertrouwen. Zoals we deze week hebben geschreven en bevestigd door een onafhankelijke bron, is de levering van reserveonderdelen de afgelopen maanden gestaag verbeterd. Dat dit zo blijft, zorgt het Saab Parts Team voor in Eschborn. Wat er achter de schermen gebeurt, is waar we het over hebben in de Saab Talk van vandaag.

Saab Parts AB verlengt leveringsovereenkomsten

Uiteindelijk zouden eind september de huidige leveringsovereenkomsten tussen Saab Parts AB en de Duitse servicepartners aflopen. Omdat de overeenkomsten, in afwachting van een permanente oplossing tot de zomer, beperkt in de tijd waren en vervangen moesten worden door een verandering van eigendom van eeuwigdurende contracten. Een oplossing in Zweden is, zoals we weten, nog steeds niet in een droge handdoek. Het formuleren van contracten kost tijd en traders en klanten kunnen enige tijd doorbrengen in een juridisch vacuüm.

Dat was absoluut te vermijden en daarom werden de leveringsovereenkomsten verlengd tot het jaar 2013. Als er sprake is van een verandering van eigenaar, kunnen deze voortijdig worden vervangen door vaste contracten.

Een goede en pragmatische oplossing, die in de huidige situatie representatief is voor wat haalbaar is. Saab-servicepartners en Saab-klanten kunnen in de toekomst blijven vertrouwen op het netwerk van Saab Parts AB.

Saab Parts-filiaal in Eschborn permanent verantwoordelijk voor Oostenrijk

In het verleden had Oostenrijk zijn eigen kleine landenteam. Met de faillissementsaanvraag van Saab Automobile AB, het team uit elkaar ging, werd de Alpenrepubliek tijdelijk niet beheerd en vervolgens tijdelijk uit Zweden. Sinds de 01.06. Oostenrijk wordt tijdelijk verzorgd door Eschborn.

De tijdelijke oplossing wordt nu een permanente faciliteit en Saab-chauffeurs in ons buurland zullen blij zijn, omdat het een beetje verder gaat in de richting van normaliteit en stabiliteit. Saab-partners uit Oostenrijk hebben voortaan hun vaste contactpersoon in Eschborn, wat logisch is. Omdat de afgelopen jaren verschillende acties voor beide landen samen zijn gecoördineerd.

Positief nieuws? Positief nieuws!

Ik schrijf met name graag over positieve ontwikkelingen bij Saab, omdat we in het verleden genoeg andere rapporten hebben gehad. Het gaat goed met de activiteiten van de Duitse vestiging en we staan ​​voorop in de internationale vergelijking. Voor de herfst zullen we meer horen van Saab Parts AB, omdat er zeer interessante acties gepland zijn. De interne Flurfunk meldt ook dat personeelswerving gepland is, wat goed nieuws is. Dit is ook iets dat me ter ore is gekomen. Het netwerk van servicepartners zal zich de komende maanden verder ontwikkelen, waarbij extra bedrijven interesse tonen.

Dit klinkt allemaal goed en versterkt het belang van de Duitse markt in de Saab-wereld. Als de interne vloedradio in Eschborn gelijk heeft en als het servicenetwerk en het personeel van Saab-landendirecteur Jan-Philipp Schuhmacher worden versterkt, dan is de crisis achter de rug, althans in de aftersales, en wordt de toekomst versterkt. Er zijn nog meer redenen om een ​​Saab te besturen.

Tekst: tom@saabblog.net