SAAB-nieuws: geruchten uit Zweden

De geruchtenmolen van Saab suddert en het begon vandaag allemaal met een artikel over Dagens Industri. Saab-investeerder NEVS heeft naar verluidt financieringsproblemen of vertragingen. Volgens Dagens Industri hebben de Saab-beheerders nu een ultimatum gesteld voor vrijdag. We willen eigenlijk uit dergelijke verhalen blijven, maar aangezien verschillende websites over dit onderwerp sudderen, hebben we er ook een paar geruststellende woorden over.

NEVS-perswoordvoerder Johan Andersson ontkende het rapport onmiddellijk en benadrukte dat zijn werkgever over de nodige fondsen beschikte om de contracten na te komen en het businessplan uit te voeren. De deal zal "zeer binnenkort" worden gesloten.

Hoe het ook zij ... Telefoontjes met vrienden uit Zweden en insiders hebben ons vandaag ook niet geholpen, en dus zijn we relatief perplex. Omdat we 72 uur lang verhalen horen die kunnen worden geclassificeerd onder "fantastisch", "gek" of "bizar". Victor Muller heeft gisteren veel toegevoegd, en alle gebruikelijke verdachten van de afgelopen maanden zouden op de een of andere manier betrokken en aan boord zijn.

Alleen de acteurs, die eigenlijk het perspectief moeten hebben, horen niets. Anne-Marie Pouteaux en Hans Bergqvist zijn stil. Hoe lang, dat is de vraag. Omdat nu, goed hersteld van de zomervakantie terug, iets als een media-druk in Zweden ontstaat. Dat kan niet verkeerd zijn, want aan de ene kant loopt de tijd om, aan de andere kant zijn er veel open vragen.

Alleen de tijdvakken zijn bevestigd en we hopen binnenkort op een finale. Of het nu met NEVS of andere partijen is en of het nu een Saab-wedergeboorte is ... dat is de vraag die niemand voorlopig wil beantwoorden. Maar er wordt pas iets beslist als de handtekeningen van Pouteaux en Bergqvist op de contracten zijn opgedroogd. Daarvoor is het allemaal pure speculatie, waar we de afgelopen maanden genoeg van hebben. Dus laten we kalm blijven in de laatste spurt, ongeacht wat de pers speculeert. Daarin zijn we wereldkampioen.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'SAAB-nieuws: geruchten uit Zweden"

 • blanco

  Hello.
  Interessant rapport! Als het de E-Mobiel betaalbaar is, kopen we niet alleen een e-mobile SportCombi (bij voorkeur op basis van een Saab 9-3 III!), Maar ook een extra fotovoltaïsch systeem!

  Met vriendelijke groet en zonnige tijden!
  Andre

 • blanco

  Ik heb zojuist mijn 48 ontvangen. Saab 9-3 x 180 PS, waarmee 35.000 km-service wordt uitgevoerd.
  Er is geen probleem opgetreden. Ik kocht de auto opnieuw in december 2011, maar hoop nog steeds dat ik ook een nieuwe 49 heb. Krijg Saab.
  Helmut Lackinger, Melk, Oostenrijk

  • blanco

   Gefeliciteerd.
   Dan ben je bij voorbaat 47 Saab;). Een grapje terzijde: ik hoop dat we onze 2 Saab en een paar daarna kunnen kopen ... Dan hoop ik ook dat mijn ouders zichzelf trakteren op hun 4e Saab!

   Met vriendelijke groet
   Andre

Reacties zijn gesloten.