SAAB weekend: Rallye - Stammtisch - Bouwproject!

Hoe brengt de Saab-gemeenschap hun weekend door? Voor sommigen is een Saab slechts een transportmiddel, voor anderen is het de mooiste hobby ter wereld. Dienovereenkomstig leeft iemand zijn hobby op verschillende manieren "Saab-gek" uit. Mark koos de meest comfortabele manier om in het weekend rond te reizen. Het Saabblog.net-team was op de Saab 9-3 Cabriolet Converteerbare Rally Saksen gaan.

Converteerbare Rallye Sachsen, lunchpauze

Cool cabrioletweer met veel zon en meer dan 10 Saab-cabrio's waren op het circuit. Het team Wegewitz / Wegewitz had een goede hit. Een rapport volgt ...

In Frankfurt en in Bebra kwamen de Saab-vrienden bijeen voor het maandelijkse Saab Stammtisch en natuurlijk werd 'Saab' gesproken. De regionale Frankfurt "Saab Club Rhein-Main" ontmoette elkaar in het traditionele Waldgaststätte Oberschweinstiege. Georganiseerd zijn de regionale Stammtisch en clubs in de 1. Duitse Saabclub, die een soort dakorganisatie vormt. De clubs worden steeds belangrijker in de huidige Saab-situatie, omdat ze vaak een aanspreekpunt zijn voor hulp bij het zoeken naar Saab-bestuurders van klassieke auto's uit Trollhättan.

Saab-vrienden Rhine-Main, ontmoeting in het restaurant Oberschweinstiege

Naast de 1. De Duitse Saab Club is er - en ik geef toe dat we haar tot nu toe strafrechtelijk hebben verwaarloosd - de ook zeer toegewijde Saab Friends Erftkreis, die de tweede belangrijke club in Duitsland is.

Ook daar zijn er activiteiten rondom onze passie, en Saab-teams namen afgelopen weekend deel aan de herdenkingsrit "Count Berghe von Trips".

Tot slot blijft de vraag wat Saab-bloggers in het weekend gaan doen. Natuurlijk is er, in tegenstelling tot alle veronderstellingen, een leven voorbij Saab, maar ook in onze familie bevindt zich in de schaarse vrije tijd heel vaak het cultmerk uit Zweden in het centrum van activiteiten. Terwijl Mark zich in zijn cabriolet koesterde, was er hard werk nodig in Noord-Beieren.

Bijna klaar: Saab Hall

Onze "Saab-hal", niet onze enige Saab-zware bezigheid, is bijna voltooid, momenteel werk ik als stukadoor 🙂 Het Saab-schild voor de schuifpoorten is er al en moet alleen worden gemonteerd. Dan hebben we genoeg ruimte in de winter voor onze hobby en misschien komt het uiteindelijk tot een nieuw Saab-project. Je weet maar nooit ...

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net (2), Wolfgang Messer (1)

3-gedachten ook "SAAB weekend: Rallye - Stammtisch - Bouwproject!"

 • Hallo Tom.

  Wat betekent het hier: "Terwijl Mark zichzelf aan het zonnen was." Dat was hard werken als passagier!

  LG M

  • Per slot van rekening zegt men tijdens bijeenkomsten: "Het brein heeft gelijk." 😉

   Volledige goedkeuring

 • Hi Tom,
  geweldig je nieuwe garage.LGHH

Reacties zijn gesloten.