SAAB-weekend: rally - Stammtisch - bouwproject!

Hoe brengt de Saab-gemeenschap hun weekend door? Voor sommigen is een Saab slechts een vervoermiddel, voor anderen kan het de mooiste hobby ter wereld zijn. Dienovereenkomstig leeft men op verschillende manieren zijn hobby "Saab-gek". Mark had de gemakkelijkste manier gekozen om zich in het weekend te verplaatsen. Het Saabblog.net-team zat op de Saab 9-3 Cabriolet Converteerbare Rally Saksen gaan.

Converteerbare Rallye Sachsen, lunchpauze

Koel cabrioletweer met veel zonneschijn, en er waren meer dan 10 Saab-cabrio's op de baan. Het Wegewitz / Wegewitz-team had het goed gedaan. Een rapport volgt ...

In Frankfurt en in Bebra ontmoetten de Saab-vrienden elkaar voor de maandelijkse Saab-bijeenkomst, en natuurlijk werd "Saab" gesproken. De regionale "Saab Club Rhein-Main" van Frankfurt ontmoette elkaar in het traditionele bosrestaurant Oberschweinstiege. De regionale ronde tafels en clubs worden georganiseerd in de 1e Duitse Saab Club, die een soort overkoepelende organisatie vormt. De clubs worden steeds belangrijker in de huidige Saab-situatie, omdat ze vaak een aanspreekpunt vormen voor Saab-bestuurders van klassieke auto's uit Trollhättan die hulp zoeken.

Saab-vrienden Rhine-Main, ontmoeting in het restaurant Oberschweinstiege

Naast de 1e Duitse Saab Club is er - en ik geef toe dat we het tot nu toe crimineel hebben verwaarloosd - de ook zeer toegewijde Saab Freunde Erftkreis, die de tweede belangrijke club in Duitsland is.

Ook daar zijn er activiteiten die verband houden met onze passie, en afgelopen weekend namen Saab-teams al deel aan de herdenkingsrit "Graf Berghe von Trips".

Tot slot blijft de vraag wat Saab-bloggers in het weekend gaan doen. Natuurlijk is er, in tegenstelling tot alle veronderstellingen, een leven voorbij Saab, maar ook in onze familie bevindt zich in de schaarse vrije tijd heel vaak het cultmerk uit Zweden in het centrum van activiteiten. Terwijl Mark zich in zijn cabriolet koesterde, was er hard werk nodig in Noord-Beieren.

Bijna klaar: Saab Hall

Onze "Saab-hal", niet onze enige Saab-zware vrijetijdsbesteding, staat op het punt te worden voltooid, momenteel werk ik als stukadoor 🙂 Het Saab-bord voor de schuifpoorten is er al en hoeft alleen nog te worden geïnstalleerd. Dan hebben we zelfs in de winter genoeg ruimte voor onze hobby en misschien komt er ooit een nieuw Saab-project. Je weet maar nooit…

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net (2), Wolfgang Messer (1)

 

3 gedachten over 'SAAB-weekend: rally - Stammtisch - bouwproject!"

 • Hi Tom,
  geweldig je nieuwe garage.LGHH

 • In bijeenkomsten zeggen ze tenslotte: "De hersenen zijn aan de rechterkant." 😉

  Volledige goedkeuring

 • Hallo Tom.

  Wat betekent het: "Terwijl Mark lag te zonnebaden." Dat was hard werken als passagier !!

  LG M

Reacties zijn gesloten.