SAAB-nieuws: advocaten rond het SAAB-onderwerp

Spyker vs GM en BMW vs Saab Parts AB. Eigenlijk alleen interessant voor advocaten, deze zijn in bedrijf en sommigen kunnen goed geld verdienen, omdat de bedragen in geschil aanzienlijk zijn. We kunnen het onderwerp niet volledig negeren, omdat het ook op andere pagina's staat, maar niet altijd worden de achtergronden correct weergegeven. Laten we de juridische gebeurtenissen van de sideshops deze week samenvatten.

Spyker versus GM

General Motors staat onder grote druk in de Verenigde Staten. Redacties in verschillende media hebben al gespeculeerd over faillissement 2.0 en ontkennen de toekomstige levensvatbaarheid van het GM-modellengamma. Spyker daagt GM uit voor 3 miljard aan schadevergoeding van het Saab-faillissement en Spyker staat niet alleen in de campagne tegen Detroit.

Tot de 28. Augustus GM heeft tijd om opmerkingen te maken, nu is de deadline op aanvraag tot de 28. September verlengd. Dus het lijkt niet zo eenvoudig om ruzie te maken met de rechtszaak van Spyker.

BMW vs SAAB Parts AB

Niet zo spectaculair is het bedrag in geschil in het tweede geval en geen van de tegenstanders zou door de som in moeilijkheden komen. Deze week diende BMW een rechtszaak aan tegen Saab Parts AB in Nyköping. Dit zijn openstaande vorderingen van 2.6 miljoen €, die voortvloeien uit de levering van motoren en onderdelen aan Saab Automobile AB. Saab ontwikkelde vanaf september 2010 op basis van de verlopen Mini een nieuwe, kleine Saab en geteste BMW-motortechnologie in verschillende modelseries. De activiteiten met BMW in het motorsegment zijn echter een hoofdstuk op zich en niet het onderwerp van het artikel.

Eigenlijk zou deze rechtszaak zinloos zijn en geen regel waard als het geen specifieke achtergrond had. Omdat Saab Parts AB en Saab Automobile AB juridisch gescheiden zijn, zou het BMW-proces tot mislukken gedoemd zijn. Maar de BMW-juristen begrijpen hun vak en hebben een mogelijke, zeer speciale maas in de wet gevonden.

In de administratieve chaos van het Victor Muller-tijdperk waren er vaak onconventionele arrangementen. Ook bij BMW had het zo moeten zijn. De Saab Automobil Group en BMW kwamen een maand na het begin van de samenwerking bijeen, in oktober 2010, tegen de achtergrond van de verslechterende liquiditeitscrisis, een andere, aanvullende overeenkomst.

Deze ongebruikelijke regeling waarop de rechtszaak is gebaseerd, stelt dat "... het meest efficiënte onderdeel van de (Saab) groep is automatisch de factuurontvanger ..In gewone taal: iedereen die geld van de Saab-dochters op hun rekening heeft, betaalt. Niet de persoon die de goederen of diensten heeft besteld en ontvangen. Een overeenkomst ten nadele van gezonde dochters, zoals Saab Powertrain AB en Saab Parts AB.

Hiermee wilde Saab het probleem van de toch al beperkte liquiditeit bij Automobil AB vermijden. Kort nadat de overeenkomst was gesloten, betaalde de Saab Powertrain AB volgens onze bronnen een rekening uit München voor onderdelen die naar de Automobile AB waren gegaan. De leverancier ziet dus de overeenkomst van kracht en dientengevolge een claim in. Voor zover onze Zweedse vrienden over dit onderwerp.

Dat is de klacht dat BMW vs Saab Parts AB uniek is, omdat deze overeenkomst uniek was. De feiten zijn bekend in Saab-kringen en geen geheim. De klacht is echter, net als op andere Duitstalige pagina's, polemisch gezien geen claimpotentieel voor andere Saab-leveranciers tegen de Saab Parts AB.

Of het al dan niet lukt, ligt bij de rechters en de exacte formulering van het bereikte akkoord moet de doorslaggevende factor zijn. Het zal opwindend zijn voor de rechtbank in Nyköping alleen voor ons als het gaat om de verblijfplaats van de geleverde motoren. Maar misschien zal iemand dit verhaal vertellen, misschien in september.

Hoe het volgende week gaat ...

De komende week zullen Mark en ik blijven schrijven over Saab. Maar niet alleen. Omdat we ons heel intensief inzetten voor een nieuw automerk en de blog in première gaat. Een ander merk op Saabblog.net - schokkend? We zullen zien, het wordt zeker heel spannend!

Tekst: tom@saabblog.net

26 gedachten over 'SAAB-nieuws: advocaten rond het SAAB-onderwerp"

 • Als bedrijfswagen had ik soms een Opel Omega - vreselijk rijgedrag vergeleken met voorwielaandrijving !!

  Achterwielaandrijving, zoals geschreven, ik denk nog steeds in de winter (ondanks helpers) voor gehandicapten.

  Groet Detlef Rudolf

 • Hallo Rudolf,

  Ik wilde gewoon een auto met achterwielaandrijving, maar bij een auto met voorwielaandrijving zijn de aandrijfinvloeden heel duidelijk voelbaar. Rijd een tijdje met achterwielaandrijving en u zult merken hoe gemakkelijk het is om te sturen en op uw rijstrook te blijven.

  Wat betreft de geschiktheid voor de winter, beschouw ik uw mening niet als correct

  Gruß Joachim

 • Ik hoop dat je niet buiten de doos kijkt naar Fisker. Het verhaal zal veel korter zijn dan dat van Saab!

 • Maar alleen misschien

 • Beste BMW-vrienden, lees alsjeblieft de laatste foto van de auto met de crashtestresultaten van de VS !!! Nog steeds goede reis met je Nobelmarken !!!

 • 5s allemaal goed en wel, maar iedereen heeft het ...

 • Oké, dank je, ga dan verder met je positieve toekomst. Zoals iemand zei, voordat de laatste Saabs landen naar de rommelpers, heeft hij geen auto's meer nodig. Als je denkt dat ik, hebben we
  5 Saabs, de jongste 2002, dus vanuit het perspectief van vandaag heb ik 8 jaren om me uit de tweede hand te krijgen. en 2022 wordt mijn jongste
  20J is oud, zoals mijn huidige CSE. Dus geen paniek, waren wit
  misschien geeft 2022 het helemaal geen gas. Nu moet ik een 100km lange rit maken in de geruisloze V6, boterachtig zacht automatisch en geventileerd leer en prachtige muziek, dus alles helder
  leuk weekend voor iedereen! (ps de V6 heeft een gassysteem)

 • @all: Wat we volgende week doen is gewoon het beroemde uitzicht buiten de doos. We presenteren het voertuig aan een nieuw automerk, dat slechts een paar weken in Europa verkrijgbaar is, tot in de kleinste details en het test. Maar we blijven trouw aan het merk Trollhättan en blijven erover schrijven!

 • Oh Tom, zal de blog worden begraven? Dat kan alleen maar betekenen dat Saab behoorlijk dood is. Wat een horror. Een jaar geleden waren we er ook allemaal. Deze gemeenschap is nog nooit zo gevormd en bewaard in een ander. Nu kunnen we alleen nieuwe Saab kopen in het formaat 1: 43. Ik vraag echt om snelle educatie en nieuwe informatie

 • Als je in de strenge winter goed op de weg wilt zijn, moet je je handen van alle achterwielaangedreven auto's houden - ondanks de vele helpers kom je nooit bij voorwielaangedreven auto's!

  Dus lieve Joachim, maak alsjeblieft geen reclame voor voertuigen die niet geschikt zijn voor de winter hier in de blog - ik zat in de nieuwere BMW (met mijn zwager) en zag hoe deze auto ondanks winterbanden geen lichte ijzige helling kon nemen - gewoonweg onmogelijk!

 • … .. Trouwens, uw 9090 Serie kan mijn New Holland CR 5 ook niet bereiken.

 • …… ..en zeker niet met de "SPIRIT".

 • Ik ben bang dat iemand iets niet helemaal begreep.
  Als het (alleen) over auto's ging, had het de blog niet nodig gehad.

 • Nieuw merk? Nooit meer SAABblog? Ik ben in de war! 😉

 • Tom, ik maak me zorgen

 • Koop gewoon BMW

  Bij de huidige 5ér is een Saab nooit gerend.

  Joachim

 • Hmm Yves, denk je dat ik een exit-strategie heb?

 • Een nieuw merk?!? hmm zegt Tom gedag tegen Saab?

 • Dat is dan anticipatie op maandag 🙂

 • Hallo Tom. Bedoel je Qoros?
  Lg - Klaus.

 • Het is een beetje gemeen om ons kort voor het weekend zo'n klein aperitiefje te geven, maar pas dan de volgende keer de kom van het eten! 😉 😉

 • Volledige goedkeuring - we hebben de afgelopen weken veel gehoord van vrienden en kennissen over de afnemende kwaliteit van Duitse luxemerken.

 • Nieuw automerk? Nu wordt het moeilijk. Misschien iets Indisch of Chinees? BAIC SAAB? Oh man!

 • Auto's zo goed als Saab worden tegenwoordig niet meer geproduceerd

 • Tom en Mark maken het weer spannend. Nieuw automerk klinkt veelbelovend en we kijken uit naar volgende week

 • Een nieuw automerk? Een serieus alternatief voor SAAB? Is er een?
  (Ik zou over ongeveer 10-15 jaar een goede tip nodig hebben voor een auto-alternatief - als ik vanwege mijn leeftijd mijn laatste Saab moet verkopen ... ;-)

Reacties zijn gesloten.