SAAB News: SAAB-fabriek en de laatste nieuwe auto's uit de VS.

In Trollhättan heerst de soms onplezierige realiteit. Als we nadenken over onze problemen met NEVS, tellen de feiten daar. Voor de eerste keer sinds de 2. Juli een shuttlebus tussen Trollhättan en de Volvo-fabriek Torslanda. In de ochtend, terug in de late namiddag. Rijtijd 45 minuten. De regel 440 is voorlopig tot 8. December onderweg, dan zie je verder. Had 2 jaren geleden, op het Saab herboren festival in Trollhättan, iemand me verteld dat het zover zou komen, dat had ik met de blog overwogen.

Saab-fabriek hoofdingang

De Saab-fabriek zelf is stil, stil. NEVS heeft de deal met het vastgoedconsortium Hemfosa afgerond en heeft 50.1% van Saab onroerend goed verworven. De rest maakt nog steeds deel uit van het faillissementsbedrijf, omdat de contracten slechts voorlopig zijn en de koopprijs alleen wordt betaald. Hemfosa zelf sprak zijn tevredenheid uit met de krant TTELA. U hebt winst gemaakt, maar de aankoopprijs is stil.

Zou het werk naar 01.07 gaan. ging niet naar nieuwe eigenaren, hoge huurbetalingen zouden de beheerders hoofdpijn hebben bezorgd. Omdat na de eerste 12-maanden de afgesproken huurperiode zou zijn verlopen en indien niet betaald, zou het resterende 49,9% zijn gedaald tot Hemfosa.

Wat NEVS van plan is met de 490.000 vierkante meters te doen, is gespeculeerd. Lokale vrienden zien twee mogelijkheden, die allemaal een relatie hebben met de realiteit. NEVS bewaart slechts een klein deel van de site en betaalt nooit de aankoopprijs, dus versie nummer één. Omdat de koper slechts een tussenstop is, noodzakelijk gemaakt door het aflopen van contracten. Het fabrieksterrein wordt in het najaar overgedragen aan een andere investeerder, evenals de rechten op de Saab 9-3. Met de welwillendheid en kennis van bestuurders en politiek. Het kleine deel van de NEVS-reserve zal worden gebruikt voor de bouw van een biomassacentrale, batterijproductie en assemblage voor elektrische auto's. Voor alles zijn er subsidies van de staat en de Europese Unie. Dus versie nummer één.

Mogelijkheid nummer twee bepaalt dat NEVS de productiecapaciteit least en een assemblagefabriek in Trollhättan bouwt volgens het model van Valmet of Magna. Parallel aan het verhaal hierboven met Kraftwerk en zo verder. Woorden die niet bij mij opkomen, maar beoordelingen ter plaatse.

Het feit dat een automaker uit Zuid-Duitsland op zoek is naar extra capaciteit is een publiek geheim. Evenzo bezocht zijn delegatie de site en was hij serieus betrokken bij de overname van de Saab-fabriek. Ondertussen zijn deze plannen van de tafel en vindt u de extra capaciteit op een andere Europese locatie. Waarom u de ultramoderne en flexibele fabriek in Zweden niet hebt, blijft waarschijnlijk een raadsel. Omdat de arbeidskosten op de alternatieve locatie in Nederland op dezelfde manier worden opgeslagen.

In de VS zijn de laatste nieuwe auto's te koop. Vorige week zijn de laatste nieuwe Saabs bezocht en is de toestand van de auto's goedgekeurd. Omdat het tegendeel aan vele geruchten, werd de meerderheid opgeslagen in zalen en beschermd tegen milieu-invloeden. De enkele Saab 9-3 convertibles en Saab 9-4x gingen van tevoren naar Amerikaanse kopers.

Onze man ter plaatse, een absoluut Saab-persoon, beschreef de indruk als "overweldigend". Zoveel nieuwe Saab-auto's op één plek. Misschien wel de allerlaatste keer.

Op dit moment zijn er ongeveer 300 9 Saab-5, 4 van de turbo tot turbo 6 Aero XWD, Saab bijna 250 9-3 sport sedans en ongeveer 80 Saab 9 3-sport goed voor verkoop. De onderhandelingen met Ally Financial bevinden zich nu in de cruciale fase maar zouden niet eenvoudig moeten zijn. Of we een boost krijgen in nieuwe Saabs in Duitsland, zit nog steeds in de sterren. Wie denkt dat de laatste nieuwe auto's op de Resterampe, maar zal een teleurstelling ervaren. Omdat tegen de laagste prijzen, niets zal gaan. Bovendien is de wereldwijde vraag van echte fans te hoog.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

 

13 gedachten over 'SAAB News: SAAB-fabriek en de laatste nieuwe auto's uit de VS."

 • Ik kan alleen maar zeggen: Saab keer op keer! de mijne heeft mijn leven verschillende keren gered. Eerst de 9.3 limousine - een Polo wilde weten, de Polo was klaar voor schroot, de Saab had alleen een gedeukte kentekenplaat, dezelfde Saab weer maar met een Chrysler - de Saab had een paar krassen in het bestuurdersportier - de Voyager zat helemaal vooraan . Ik stapte beide keren ongedeerd uit.
  Ik kan alleen maar zeggen dat onze griffioenen voor me zorgen. de nieuwe: hij bracht me de laatste 80000km veilig thuis. Hij is ook goed.
  ja, onze griffioenen zijn quasi "familieleden", ze worden niet zomaar uitgewisseld alleen omdat de moeder een pauze neemt.

 • blanco

  Je ziet er echt Stephan.Ich eerste had een Saab 9-5Aero en werd neergeschoten door een Mercedes! Op de trap zonder krassen etc.! Daarna heb ik een wiel nodig had (er was toen nog niet bij Saab). Ik ging vreemd (VW 4Motion) en wist dat ik kocht een Saab will.Ich weer begin van het jaar op Hirsch een 9-3X en ben erg trots om een ​​Saab weer eigenaar

 • blanco

  Ik zie het net als Yves,

  Nadat mijn 98er 9-3 op 180Tkm begon te brommen, keek ik ook hier en daar rond, Freelander, Mini Countryman, Audi. Alles voor de kat, niets voor mij. Dus ik neem het morgen over met het sportpak van mijn 3.Saab sinds 1998. Ik kijk er naar uit.
  Ik hoop dat er heel veel op mij lijkt, dan kan het merk niet volledig sterven.

 • blanco

  Ik ben erg opgewonden om te zien hoe Saab verder zal gaan! Ik hoop nog steeds dat de M & M binnenkomt en dan ben ik er vrij zeker van dat Saab weer bergopwaarts zal gaan!

 • blanco

  Dan wachten we met spanning op september. Zijn alleen 8 weken 😉

 • blanco

  PS: @ Tom: Gelukkig zag je deze ontwikkeling niet en creëerden we allemaal een opwindende blog! Bedankt voor alles en iedereen die eraan werkt !! (Zelfs als ik mezelf herhaal!) 😉

 • blanco

  Direct na de verkoop was er de blog "SAAB-notitie: NEVS is op zoek naar samenwerkingspartners". Ook toen had ik zo'n stil voorgevoel dat richting variant 1 ging. Nadat ik de diepten van deze blog opnieuw heb verkend, wat ook erg spannend voor mij is, blijf ik het gevoel hebben dat deze veronderstelling is bevestigd. Blijkbaar ben ik nog niet helemaal vergeten hoe je tussen de regels door moet lezen 😉 Dan zou het me niet verbazen als er in het najaar ineens een grote persconferentie zou zijn en M&M als samenwerkingspartner van NEVS werd voorgesteld. Ik weet dat er veel hoop achter zit, maar dan zou het hele verhaal tot nu toe echt kloppen. (zie ook achteruitkijkspiegel: Mahindra's weg naar het westen) Het huidige probleem, dat waarschijnlijk nog in de kamer zit, is de opheldering van de perronrechten. Zonder een veilig platform zal M&M het ook moeilijk vinden om de productie opnieuw op te starten.

 • blanco

  Dus ik zal mijn vingers gekruist houden voor versie 1 ... laten we de griffioen nog een keer zien of in ieder geval de woorden SAAB 🙂 Ik wil de komende jaren echt niet op zoek naar een nieuwe auto, behalve een SAAB natuurlijk 😉

  Tom, weet u wie uw contacten zien als mogelijke investeerder? M&M is bekend, staan ​​er nog andere namen op de vloer?

  • blanco

   Yves is het er helemaal mee eens. Nummer 1 is onze favoriet en ik hou mijn vingers gekruist voor goed nieuws na de zomervakantie! 🙂

 • blanco

  Ik wil graag geloven dat versie nogal 1 2 toepassing wird.Version weinig zin, aangezien er momenteel een lichte overtollige productiecapaciteit in Europa, en als BMW bij Saab zou worden ingevoerd, zou NedCar, naar alle waarschijnlijkheid, moeten sluiten einde van het jaar.

  Waarom BMW zich niet bij Saab voegde, blijft mij een raadsel.

  • blanco

   BMW zou ook vergelijkbare modellen in zijn eigen serie hebben - dus op de een of andere manier concurrentie in zijn eigen magazijn (dan gingen ze liever voor Rolls Royce of Mini).

   Bij M + M zien de zaken er anders uit - maar voor mij is het een raadsel waarom er meer tijd verstrijkt (als er nog steeds interesse is, kunnen andere investeerders in de weg zitten.

   De Volkswagen-groep zou zeker logischer zijn dan BMW (trefwoord: SCANIA) en individuele voertuigen uit Noord-Europa zouden op de een of andere manier passen als het 12e merk (zoals bekend is het 11e merk een paar dagen geleden overgenomen door Porsche) - misschien komt maar ook totaal verschillende bedrijven in beeld.

   De grootste vraag voor mij is echter waarom Bergqvist en Co. nog geen van de vorige internationale bedrijven hebben geselecteerd - Tom, is het de beurt aan de Zweedse pers om met deze inconsistentie om te gaan?

   Groeten uit Hamburg

   • blanco

    Hallo Joachim - ik zal proberen het diplomatiek uit te drukken. In Zweden wordt aangenomen dat er na de zomerstop iets zal komen. U heeft vertrouwen in het werk van de beheerders, want u weet zeker dat het werk doorgaat - voor ons niet zichtbaar. Daarom is het niet de beurt aan de pers, het is een continu proces.

Reacties zijn gesloten.