SAAB News: De Saab Troll komt terug!

Sommige dingen gebeuren toevallig. Vorig jaar reisde ik met het Saab-team op tour van de dealer, we waren te gast in Mainz. de Saab centrum De Scholl-familie verwelkomde ons hartelijk en tijdens een rondleiding door het gebouw gaf Mr. Wiener, verantwoordelijk voor verkoop en klantenservice, mij een originele Troll-sticker uit de 60-jaren.

De trol is terug. Herdruk van het origineel uit de jaren 60 ...

Een historische trol houdt zich niet aan de Saab. Of? De sticker is immers al goed 50 jaar oud en dus ouder dan de blogger. Hij werd de komende maanden opzij gezet en bleef in mijn bureau liggen slapen. Maar hij was, typische Trol, altijd op de een of andere manier aanwezig in gedachten! Eigenlijk dacht mijn familie dat we nieuwe trolstickers moesten afdrukken, te beginnen met het origineel.

Het project is een paar maanden geleden begonnen. De herdruk moet zo dicht mogelijk bij het origineel liggen en zonder de historische sticker te vernietigen. En al snel bleek dat de bleke trol op internet, verrassing, weinig met het origineel te maken heeft. De oorspronkelijke trol uit de jaren 50 of 60 was een felgekleurd ventje, en de min of meer goede herdrukken zijn waarschijnlijk gemaakt door collega's die door zonlicht waren gebleekt.

Het resultaat van onze "Saab-archeologie" is indrukwekkend! De trol is aangekomen in het digitale tijdperk en kan nu, gedigitaliseerd als vectorgrafiek, vele jaren voortleven. Nu staat de weg open voor tal van ideeën voor trollen!

En hij heeft ons weer gekweld! Niet alleen wij ... onze drukkerij is ook enthousiast, en de kantoren zitten vol met trollen. Trollen op deuren, trollen op ramen. Er zullen Troll-bumperstickers zijn, de prototypes zijn al gedrukt en de eerste exemplaren van de pre-serie zijn al onderweg in het SaabBlog.net-team. We werken ook aan een sleutelhanger met de trol. Trollen op mokken of overhemden. Waarom niet? De kleine man is net zo levendig als de gemeenschap zelf!

Het verhaal gaat verder. Meer troll-berichten volgen!

Tekst: tom@saabblog.net

24 gedachten over 'SAAB News: De Saab Troll komt terug!"

 • HOI!

  Ik ben ook geïnteresseerd in een pet, ik wil graag vooraf een foto zien, anders koop ik ook “blind”.

  Groeten uit Bad Salzdetfurth!

 • Moin!

  Ik zou ook geïnteresseerd zijn in zo'n pet. Zou eerst een foto van het onderwerp willen zien. Kun je het ergens niet uploaden?

  Groeten!

 • Omdat ik van vandaag weg ben, heb ik gisteren alle borduurinformatie gegeven en de baas op het blok gezet, zodat hij kan lezen.

  Indien nodig, kan zo tijdig worden uitgewisseld en kansen onder u.

  Misschien is een prototype gereed tot mijn terugkeer.

  Kortom: als u wilt, kan de campagne “Cap 95” op dit moment zonder mij doorgaan. Dan hoeven geïnteresseerden niet zo lang te wachten.

  Het voorgestelde logo is sensationeel, omdat het de verbinding van onze auto's met de luchtvaart duidelijk maakt. Het wordt ook gebruikt in het diploma van de nieuwe 9-5 II.

  Als ik iets niet heb overwogen, vraag ik om een ​​info.

  Tot die tijd kunnen wij en onze auto's ongevalsvrij zijn.

 • Bedankt voor het antwoord, Tom.

  Ja, het is een eenmalige en een non-profitactie, althans voor mij.
  Het idee kwam van een ontmoeting met Saab-vrienden. Nu rij ik, na de steun van Saab door een nieuwe auto te kopen (geen risico geen plezier), de Grieken ondersteunen.

  Als ik terugkom, neem ik contact op met Saab. Een telefoonnummer en de naam van een contactpersoon kunnen me hierbij helpen. Als Saab OK geeft, kan het starten. Als het mogelijk is en het lukt, kunt u het ook vragen. U kent de contacten en het zou gemakkelijker voor mij zijn.

  Het zou geweldig zijn, want het is een eenmalige actie, ik zal geen tweede serie doen als ik van tevoren weet hoeveel doppen het zal zijn. Ik spreek met het borduurwerk, als ze de mogelijkheid zien om een ​​dop af te maken.

  Er wordt een dop toegevoegd voor € 14,00. Verzendkosten De verzending neemt waarschijnlijk de sticker.

  Nu ben ik weg en ga terug naar mijn terugkeer. Met vriendelijke groet.

  Mijn kantoor kan je mijn mobiele nummer geven, als je dat wilt. De Saabis lezen hier ook het blok. Dat is hoe het zou moeten zijn. De doppen krijgen daarvoor maar een paar witte. De eerste 10 zou al weg zijn.

 • Ik zal het antwoord openbaar maken, aangezien er nu wekelijkse vragen in deze richting zijn. Als het een "non-profit" -project is binnen de Saab-gemeenschap met een uniek karakter, dan zijn wij op de blog daar graag bij. Stuur ons een artikel met foto's die we graag publiceren. En neem bij deze projecten altijd de merkrechten in acht, dit voorkomt problemen. Het Saab-opschrift en het logo zijn beschermd. Vraag het indien nodig aan Saab!
  Voor alle andere commerciële projectvormen zijn er winkelsystemen.

 • Onze Saab-gemeenschap wil het oude SAAB-logo (Saab 95), het rune-achtige SAAB-opschrift boven de tweemotorige aviator, zonder rooster, op doppen borduren.

  De dop moet zwart zijn, het borduurwerk zilver. Beide in geproportioneerde grootte.

  Wie in de Saab-wereld zou geïnteresseerd zijn in zo'n pet?

  Kan de transactie via jou verlopen, Tom? We wonen niet ver van elkaar. Hoe zit het met het recht? De prijs is aangevraagd. Het is waarschijnlijk tussen € 14 en € 17 plus. Verzending.

  Indien geïnteresseerd en na opheldering van de vragen zou ik graag actief willen worden. Ben je geïnteresseerd om dit samen te doen?

  Groet Conturi.

  Mijn e-mailadres moet voor u beschikbaar zijn.

 • Alles is mogelijk 🙂 Bedankt voor de suggestie - laten we eens kijken ...

 • Gefeliciteerd. Kan de trol worden geborduurd op een pet? Zonder te schrijven, alleen de trol? Groeten aan de Saab-wereld

 • Mijn ouders kwamen vandaag langs en ik heb de Saab-collectie van mijn vader overgenomen. Onder andere een originele Troll-sticker (niet zo vervaagd als op internet en zo goed als nieuw) en de sticker gebaseerd op het motto “hier rolt een Saab over je heen”. Maar de stickers zijn slechts accessoires (unieke modellen, speciale pinnen, ... - zelfs dingen uit zijn Volvo-dagen zijn inbegrepen) 😉

 • Dit grappige ventje zat ook op mijn 900 GLE - links achter het portierraam (demonstratieauto uit 1981).

  Ik zou hem graag op toekomstige voertuigen van NEVS zien (natuurlijk onder de merknaam SAAB).

  Tom, stuur alsjeblieft begin volgende week het bedrijfsnieuws - je bent vooral geïnteresseerd of de Zweedse pers toch de "diensten" van de beheerders van naderbij zou willen bekijken - er is hier inderdaad wat in te halen!

  Ik zou graag een nieuwe Troll-sticker willen voor mijn huidige 9-5 stationwagen - en ook voor de cabriolet van mijn vrouw.

 • Schoon .... wil het hebben.

 • Hey Sam - de productie begint maandag. De trollen komen over ongeveer een week!

 • Ja, precies deze TROLL-sticker had onze verschillende oude 99s van de jaren '69, '71 en '73 op de achterste zijruit van de bestuurderszijde; Ik weet niet of deze destijds al vastgelijmd waren vanuit de Trollhättan-fabriek of van onze Zwitserse importeur. Groeten Giampi

 • Hij zou het goed doen met mijn zwarte trol. Dan zou hij ook het juiste gezicht voor zijn naam hebben 😉

 • Ja - kom maar op.
  Helaas moest ik de laatste op mijn 96er achterlaten.

 • Hij is echt schattig :-)))

  Tom, een geweldig idee ... zoals altijd :-)))

  Ik ben blij, wanneer kan ik bestellen?

 • De herdefiniëring van de term "fun car". 🙂

 • precies mijn gedachten 🙂

 • niet alleen jij 😉

 • Ik rijd zo'n auto elke dag 🙂

 • Ik hou ook van het idee 🙂
  Wanneer komt de trol voor de motorkap - we hebben al Saabs die ermee kunnen worden versierd.
  Hoe positief alleen al het externe effect op de andere weggebruikers zou zijn 🙂

  ... misschien vervangt de trol de griffioen 😉
  Ik zou er voor zijn!

 • Geweldig deze trol, wanneer komt de auto naar de trol 😉

 • Geweldig ding! Geef me de trol!

 • Heel leuk idee! Als het onderwerp textiel acuut is, kan ik u helpen!

Reacties zijn gesloten.