Staat neemt Saab Parts AB over

De Zweedse staat neemt Saab Parts AB over in Nyköping. De voormalige dochteronderneming van Saab Automobile AB, die verantwoordelijk is voor reserveonderdelen, wordt tot het einde van de zomer door de overheid overgenomen.

Dit is zojuist aangekondigd door de National Debt Administration in een persbericht. Het eigendom is dus duidelijk, de levering van reserveonderdelen is op de lange termijn geborgd. Meer details zullen volgen.

Tekst: tom@saabblog.net

8-gedachten ook "Staat neemt Saab Parts AB over"

 • Precies, het kon nauwelijks veel erger zijn geweest.

 • Ik zie er nu positiever uit. Staatseigendom is ook een stabiele levering van reserveonderdelen en stabiele financiën. Bovendien zal de staat dit waarschijnlijk voorlopig alleen doen.

  • Ik kan alleen maar met u instemmen dat de staat in dit geval een betrouwbare partner is.

   • Beter de staat dan een sprinkhaan!

 • Bergqvist & Co. hebben nu 6 maanden !!! Had tijd. Soms, volgens hun verklaringen over 10 bieders in de race. Als gevolg daarvan was er toen, zoals het lijkt steeds meer, een frivole consortium, waarin zelfs niet de kwestie met de handelsmerkrechten wordt verduidelijkt!

  Waarom zijn deze advocaten eigenlijk betaald en niet definitief naar de maan geschoten?

  Waarom is Youngman Lotus zo stil na dit fiasco?

  Vragen over vragen - maar geen antwoorden.

  Beste Zweed, wanneer word je eindelijk wakker?

  • Joachim heeft volkomen gelijk. Je zou denken dat de liquidators adjudanten zijn van dit zekere Amerikaanse bedrijf uit Detroit, maar er zijn in de afgelopen 6-maanden zeker betere oplossingen geweest dan alleen deze zenuw. De handelsmerkrechten zijn net zo goed als ze zijn. Ik wil geen bewegende wasmachine op de Saab. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer een VW Golf plots Panasonic Viera zou worden genoemd, in ieder geval hebben ze de Saab Automobile nu voorbij laten gaan. Sinds enkele dagen is er in mijn garage een 5er BMW-stationwagon, die me weliswaar veel plezier en plezier bezorgt. Ik zal mijn Saab in ere houden, maar alleen voor zondag en mooi weer. De BMW is nu verantwoordelijk voor het dagelijks leven.

 • Net terug uit Zweden Het is een enkele tragedie. Zelfs de meeste dealers in Zweden weten niet echt wat er aan de hand is! Ondertussen hebben de voormalige Saab-dealer in het zuiden van Zweden toch herbelegd (velen in KIA Chevi!) En het slaan alleen zijn schouders op en maken SAAB voor toevoeging aan het merk. Als eigenlijk alleen een nieuwe auto naar 2014 komt, is dat niet veel. De SAAB-fan is dichtbij, maar de wereld blijft draaien. Ik heb een hele vloot onderdelen, waar je ook vandaan komt, en dan met andere auto's. Deze verkoop is, maar nu slechts een tragedie, en zelfs in de Zweedse krant was de verkoop van een halve pagina voor een dag! belangrijk. Dat zegt alles! Leuke WOE uit het noorden - wij zorgen voor onze goede oude en nog jonge SAAB's !!!

Reacties zijn gesloten.