Achteruitkijkspiegel: stiller is beter ...

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Geen nieuws rond onze autofabrikant vandaag. Saab is niet in het nieuws. Maar goed ook, want rustiger is beter. Nadat we de afgelopen dagen de emoties hebben opgezwengeld, is het tijd om achterover te leunen en naar de situatie te kijken. Saab Automobile heeft een nieuwe eigenaar. Saab is niet langer een insolvente autofabrikant. Een investeerdersgroep zorgt voor het bedrijf en begint werknemers aan te nemen.

De fabriek in Trollhättan wordt terug gekocht en Saab is opnieuw de meester op het fabrieksterrein. Natuurlijk waren er nog veel vragen open. De antwoorden zullen komen. Uiteindelijk. Het schema kan niet worden geschat. Het sterrenbeeld rond Saab begint net te verschijnen en wat we van Zweden horen, is positief.

Saab is op weg naar de toekomst. De verkoop aan NEVS heeft, met goede reden, geen gejuich veroorzaakt. NEVS is slechts de helft van het verhaal, de rest wacht nog steeds op ons. De beheerders moesten de verkoop voor de zomer afronden. Aan de ene kant waren er lekken in de firewall, zodat de vertrouwelijkheid van sommige onderhandelingen niet langer mogelijk was. Tegelijkertijd groeide de publieke druk, gebouwd door de media.

Daarnaast kwamen de bedrijfskosten van de procedure, de kosten voor het onderhoud van de productie-installaties, personeel en nog veel meer. Het geld was schaars. Nu, zodra een rustperiode is aangekondigd. Over een paar dagen vieren de Zweden Midsommar, een van de belangrijkste festivals van het jaar. Dan begint het seizoen, verlaat je het land naar het zuiden of ga je terug naar zijn huis aan het meer of op de archipel. Het leven vertraagt ​​in de komende weken, de pers worstelt dan met het zomerhol.

Nu is het tijd voor ons om een ​​versnelling hoger te schakelen en meer over auto's te schrijven. Saab wordt opgeslagen voor het publiek. Als je niet elke dag de relevante blogs en forums bezoekt, is Saab niet meer in de krant te lezen. Misschien weten deze mensen binnenkort iets van elektrische auto's uit Zweden. Maar niet meer.

Saab Turbo X in de wasstraat
Saab Turbo X in de wasstraat

Vandaag bij de carwash een Jaguar, een Opel en een Saab geweest. De nieuwe Jaguar was niet interessant, de Opel sowieso. De Opel-coureur kwam eerst, kroop om de Turbo X heen en begon toen een gesprek. Toen de Jaguar-eigenaar. "Saab bouwt geweldige auto's ... die ik altijd leuk vond ... en het gaat verder in Zweden ..." Dat waren de onderwerpen bij de wasstraat.

Saab geniet over de hele wereld grote sympathie. Saab is de kleine die vecht voor zijn overleving. Saab is failliet. We hoeven hier verder niets over te zeggen. Onze onderdelenvoorraad is veilig, in Eschborn werkt een geweldig team voor ons. Saab is weer op weg naar normaliteit. Dat is de boodschap die we ook moeten communiceren. En het gaat door in Trollhättan. Verrassingen (bijna) gegarandeerd.

Tijd om van de rust te genieten. Tijd voor onze Zweedse auto's. Soms is stiller beter ...

Tekst: tom@saabblog.net

25 gedachten over 'Achteruitkijkspiegel: stiller is beter ..."

 • blanco

  Ja, beste vrienden, er is rust gekomen, maar ik zou graag enkele essentiële feiten willen weten
  - heet nu Saab - "Saab" of is Saab - "Nevs"
  of zijn de handelsmerkrechten verduidelijkt,

  - Mahindra klimt in de This, Turbo, Gasoline, Hybrid
  Productie één.

  - iemand sprak over zorg en onderhoud van
  Productielijnen, waarvoor, voor e-power in jaren
  2014? of binnenkort is er iets anders aan de hand met de banden

  - Heeft iemand daar informatie over, zou ik blij zijn
  om iets te leren. Ik zou er ook een willen
  Stuur hybride Saab

  - er zijn veel open vragen, ik weet de antwoorden
  kom eens, maar misschien is het stil
  een gat in de firewall, of meerdere ...... ..

  • blanco

   NEVS droomt en plant elektrische auto's, maar benadert de trouwe Saab-gemeenschap niet. Elektrisch rijden goed en goed, maar vandaag de dag nauwelijks een volledige Ersatr voor conventionele aandrijvingen. Dat is waarom ik de Saab Spirit niet heb met de belegger. Ik ben op dit moment niet optimistisch.

 • blanco

  Misschien hebben we echt een beetje tijd nodig om dat te weerspiegelen. Vaarwel insolventie en het gaat door. Dat klopt met de nog niet aangekomen. Maar daarvoor hebben we Tom zonder wie het echt niet meer werkt!

 • blanco

  Tot ongeveer 10 jaar geleden reed ik 2 Volvo en 5 Saab. Toen ik op tijd voor de vakantie een nieuwe Saab wilde kopen, die ongeveer 4 weken duurde voordat de geplande vakantie begon, was Saab niet in staat om een ​​auto in de kleur zwart of rood af te leveren. Ik schakelde toen over naar TOYOTA (SUV) of nu naar SUZUKI, ook SUV.
  Nu wacht ik op een andere SAAB, waarschijnlijk 93, maar zonder onderdelen van GM om te kopen. Van een elektrische auto is voor mij geen sprake, dit is technische onzin en wg. om de te lage capaciteit van de batterijen af ​​te wijzen.

  Groet

  stomp

  • blanco

   Dus mijn Saab's waren allemaal zwart, het belangrijkste was zwart.
   Ik geloof ook dat min. 80% van de geproduceerde Saab's is zwart.
   Daarom kan ik me nauwelijks voorstellen dat er op dat moment geen Saab in zwart verkrijgbaar was.
   Met rood wordt het echt moeilijk, ik denk dat ik de afgelopen 10 jaar geen 15 rode Saab's heb gezien.

   Maar ik denk niet dat de kleur doorslaggevend was, het was het ontbreken van een SUV.

   Jammer dat de 9-4X die zich ook als Cadillac SRX vooral in Trollhättan ontwikkelde, helaas nooit of te laat kwam.

   Met deze auto zou Saab zeker honderden ex-Saab-rijders hebben kunnen vinden, die nu een andere SUV besturen.

 • blanco

  Was je je auto in een wasstraat? Nee, met de hand wassen, niets anders!

  • blanco

   Gevangen! Anders altijd textielwas - maar als het snel moet ...

   • blanco

    Sinds een dakkrabber in de voorganger van mijn 93 heb ik dergelijke systemen vermeden - en dat was toen duur en zogenaamd goed ... Logischerwijs wezen ze ook elke verantwoordelijkheid af voor de enkele centimeters krassen die diagonaal over het dak gingen ...; (

   • blanco

    Ik vermijd ze omdat de rechter zijspiegel ietwat kwetsbaar is geworden (dubbel gelijmde dop) en ik het raam in een Mitfahrwaschanlage moest openen om de uitgevouwen door de penselenspiegel opnieuw te vouwen. Sindsdien breng ik hem één keer per jaar naar de voertuigcleaner voor een uitgebreide zorg, en tussendoor was ik mezelf.

 • blanco

  Als SAAB-chauffeur krijg je bijna altijd een positieve reactie. Ik vraag me dan alleen af ​​hoe het lukt om zo weinig auto's te verkopen?

  • blanco

   Hallo Frank,

   Het is gemakkelijk om de meeste Duitsers iets op te leggen - AMS, BMW-advertenties en zeer algemene subjectieve persberichten (dit zijn slechts enkele voorbeelden) hebben hier in het verleden aan bijgedragen.

   Wij behoren tot de kleine groep die graag een eigen mening vormt en daarnaar handelt - helaas een "schaars goed", vooral in Duitsland!

   Veel groeten uit de Hanzestad Hamburg met relatief frequente "SAAB-waarnemingen"

   • blanco

    Als ik de conclusie moet trekken uit het aantal niet-Saab-registraties in Duitsland dat niet iedereen geschikt of in staat is om zijn eigen mening te vormen door een ander product te kopen en daarom niet dienovereenkomstig kan handelen, neem me dan niet kwalijk, Arrogantie komt voor de zaak: - (. Ik accepteer alleen het attribuut van de "kleine groep", dat de Saab-gemeenschap heel treffend beschrijft.

    • blanco

     Helaas hoefde ik bijna altijd alleen maar naar de voorpagina (AMS) te kijken om de ranking in een testrapport te raden ...

    • blanco

     Beste Studer,
     zelfs als je zeker niet alle niet-Saab-stuurprogramma's zou moeten beschouwen als het kleine probleem met ams & co. een belangrijk stukje in de puzzel. De Duitse merken stuurden tot de jaren negentig speciaal geprepareerde voertuigen naar de tests en onderhielden altijd nauwe banden met de redactie. Vanaf dat moment kan ik niet meer oordelen: op dat moment werd ik praktisch aangespoord om een ​​90 te testen, in tegenstelling tot wat ik had gelezen. Nou, toen realiseerde ik me hoe weinig deze tests te maken hebben met wat ik van een auto verwacht. Nou, toen heb ik eerst naar een echte 900 gezocht en heb ik nooit ams & co gekocht. En de afgelopen 901 weken heb ik me zelfs op mijn gemak gevoeld in een 2-9 TTID Aero Combi - ook al had ik nooit gedacht dat het mogelijk was.
     Saab had zeker 2 grote problemen - we gietijzer (gebruik alstublieft Saab favoriete modellen) hij stuurprogramma's en communicatie met potentiële klanten, wat betekende dat veel te weinigen konden worden overgehaald om een ​​proefrit te maken.

    • blanco

     Hallo Studer,

     Er is echt iets aan de bewering dat de meeste van onze landgenoten, laten we zeggen "gemakkelijk te besturen zijn" - en niet alleen in de automobielsector. Wellicht zijn er ook tijdgenoten die het zelfs leuk vinden om alles van te voren te laten kauwen (bijvoorbeeld via AMS) - het is echt praktisch als je verteld wordt welke voertuigen “objectief” het beste zijn en welke merken daarom eigenlijk alleen worden gekocht zou moeten.

     Met goede marketing konden de nieuwe eigenaren onder Chinese leiding al een deel van het verloren terrein terugwinnen. Met deze stap zouden consumenten op zijn minst de mogelijkheid hebben om zelf nieuwe SAAB-producten te leren kennen via de pers of tv - omdat, zoals bekend, hier onder GM in de afgelopen 10 jaar niet veel is gebeurd.

     Kan alleen maar beter worden - de voorwaarde is natuurlijk dat er nog steeds zeer goede producten uit Trollhättan komen. De mist is nog niet helemaal opgetrokken!

     • blanco

      Beste Saab-metgezellen,

      voor mij gaat (en was) het niet om ams & co, dat ik niet lees en nog minder waardeer. Ik vorm nog steeds mijn eigen mening van of over een auto en laat me niet beïnvloeden door enige vorm van “berichtgeving”. Ik ontken absoluut niet dat er in elke samenleving mensen zijn die gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Ik maakte me zorgen over de taal die Joachim had gekozen, wat iets anders impliceert. En ik kan het niet zo laten.

      Met vriendelijke groet
      Studer (die bijna een 9-5 AeroKombi kocht)

  • blanco

   Een antwoord kan zijn dat de Saab's te goedkoop zijn verkocht. De effecten waren niet alleen zichtbaar in het gebrek aan verkoop, maar ook in winst, meer correct in verlies.

  • blanco

   mijn antwoord is op Frank Christus (3: 30) is op de verkeerde plaats terechtgekomen.

  • blanco

   Als iedereen die van mijn auto hield en die toen zei: "Ik wilde eigenlijk altijd al een SAAB hebben" er echt een had gekocht, dan zou SAAB nu veel beter af zijn.

   Maar goed - je koopt geen auto zoals je nieuw ondergoed of een computer koopt. In dit opzicht geef ik niemand de schuld.

   Goede vlucht, Tom ... en pas op voor de trollen als ze onder de hoeden vandaan kruipen.

   • blanco

    Bedoelde u hutten of zitten ze eigenlijk onder de hoeden van de deelnemers ??

    • blanco

     Beste Julie,

     De naam van de stad Trollhättan komt hier vandaan - van de kegelvormige stenen (zoals puntmutsen) in de rivier de Göta, waaronder volgens de legende trollen leven.

     Gelukkig zijn er hier geen trollen in de commentarensectie.

     pb

     • blanco

      Dat kan ik niet accepteren, ook al ben ik er niet zo lang geweest!

 • blanco

  Ja, veel mensen weten dat niet, Saab bouwt geweldige auto's

  Ik hoop dat je een goede tijd hebt gehad in het hoge noorden, je contacten kon bezoeken en nieuwe insides kon krijgen, hopelijk, zoals altijd, wanneer de tijd rijp is

  Ik hoop van wel voor een goede oplossing voor SAAB de naam en de goede motoren, niet alleen voor elecro 😉

  Groeten uit het warme Zwitserland

  Yves

  • blanco

   De tijd in het noorden moet nog komen. Vlieg morgen richting Göteborg ... 😉

   • blanco

    Ik wens een goede vlucht in dit geval

Reacties zijn gesloten.