Achteruitkijkspiegel: rustiger is beter ...

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Geen nieuws rond onze autofabrikant vandaag. Saab is niet in het nieuws. Maar goed ook, want rustiger is beter. Nadat we de afgelopen dagen de emoties hebben opgezwengeld, is het tijd om achterover te leunen en naar de situatie te kijken. Saab Automobile heeft een nieuwe eigenaar. Saab is niet langer een insolvente autofabrikant. Een investeerdersgroep zorgt voor het bedrijf en begint werknemers aan te nemen.

De fabriek in Trollhättan wordt terug gekocht en Saab is opnieuw de meester op het fabrieksterrein. Natuurlijk waren er nog veel vragen open. De antwoorden zullen komen. Uiteindelijk. Het schema kan niet worden geschat. Het sterrenbeeld rond Saab begint net te verschijnen en wat we van Zweden horen, is positief.

Saab is op weg naar de toekomst. De verkoop aan NEVS heeft, met goede reden, geen gejuich veroorzaakt. NEVS is slechts de helft van het verhaal, de rest wacht nog steeds op ons. De beheerders moesten de verkoop voor de zomer afronden. Aan de ene kant waren er lekken in de firewall, zodat de vertrouwelijkheid van sommige onderhandelingen niet langer mogelijk was. Tegelijkertijd groeide de publieke druk, gebouwd door de media.

Daarnaast kwamen de bedrijfskosten van de procedure, de kosten voor het onderhoud van de productie-installaties, personeel en nog veel meer. Het geld was schaars. Nu, zodra een rustperiode is aangekondigd. Over een paar dagen vieren de Zweden Midsommar, een van de belangrijkste festivals van het jaar. Dan begint het seizoen, verlaat je het land naar het zuiden of ga je terug naar zijn huis aan het meer of op de archipel. Het leven vertraagt ​​in de komende weken, de pers worstelt dan met het zomerhol.

Nu is het tijd voor ons om een ​​versnelling hoger te schakelen en meer over auto's te schrijven. Saab wordt opgeslagen voor het publiek. Als je niet elke dag de relevante blogs en forums bezoekt, is Saab niet meer in de krant te lezen. Misschien weten deze mensen binnenkort iets van elektrische auto's uit Zweden. Maar niet meer.

Saab Turbo X in de wasstraat
Saab Turbo X in de wasstraat

Vandaag bij de auto was een Jaguar, een Opel en een Saab. De nieuwe Jaguar was zonder interesse, de Opel toch. Eerst kwam de Opel-bestuurder, sloop rond de Turbo X en begon vervolgens een gesprek. Dan de Jaguar-eigenaar. "Saab bouwt geweldige auto's ... Ik vond het altijd leuk ... en het gaat door in Zweden ..." Dit waren de onderwerpen bij de carwash.

Saab geniet over de hele wereld grote sympathie. Saab is de kleine die vecht voor zijn overleving. Saab is failliet. We hoeven hier verder niets over te zeggen. Onze onderdelenvoorraad is veilig, in Eschborn werkt een geweldig team voor ons. Saab is weer op weg naar normaliteit. Dat is de boodschap die we ook moeten communiceren. En het gaat door in Trollhättan. Verrassingen (bijna) gegarandeerd.

Tijd om een ​​beetje van de rust te genieten. Tijd voor onze Zweedse auto's. Rustiger is soms beter ...

Tekst: tom@saabblog.net

25-gedachten ook "Achteruitkijkspiegel: rustiger is beter ..."

 • Ja, veel mensen weten dat niet, Saab bouwt geweldige auto's

  Ik hoop dat je een goede tijd hebt gehad in het hoge noorden, je contacten kon bezoeken en nieuwe insides kon krijgen, hopelijk, zoals altijd, wanneer de tijd rijp is

  Ik hoop van wel voor een goede oplossing voor SAAB de naam en de goede motoren, niet alleen voor elecro 😉

  Groeten uit het warme Zwitserland

  Yves

  • De tijd in het noorden moet nog komen. Vlieg morgen richting Göteborg ... 😉

   • Ik wens een goede vlucht in dit geval

 • Als SAAB-chauffeur krijg je bijna altijd een positieve reactie. Ik vraag me dan alleen af ​​hoe het lukt om zo weinig auto's te verkopen?

  • Hallo Frank,

   Voor de meeste Duitsers is het gemakkelijk om iets op te leggen - in het verleden waren AMS, de BMW-advertenties en zeer algemene subjectieve persberichten (dit zijn maar enkele voorbeelden) in het verleden betrokken geweest.

   We behoren tot de kleine groep die zich graag een eigen mening vormt en daarnaar handelt - vooral in Duitsland helaas een "schaars"!

   Groeten uit de Hanzestad Hamburg met relatief frequente "SAAB-waarnemingen"

   • Als ik op basis van het aantal niet-Saab-goedkeuringen in Duitsland concludeer dat iedereen niet in aanmerking komt of in staat is dit te doen door geen ander product te kopen om zijn eigen mening te vormen, bied ik mijn excuses aan, Arrogantie staat voor de zaak :-(. Alleen het kenmerk van de "kleine groep" laat me van toepassing zijn, dat de Saab-gemeenschap heel toepasselijk aangeeft.

    • Helaas moest ik bijna altijd alleen naar de titelpagina (AMS) kijken om de rangorde in een testrapport te raden ...

    • Beste Studer,
     Zelfs als je zeker niet alle niet-Saab-bestuurders als bananen zou beschouwen, is het probleem met ams & co. een belangrijk onderdeel in de puzzel. De Duitse merken hebben de 90er speciaal geprepareerde voertuigen voor de tests gestuurd en onderhouden nauwe banden met de redacties. Vanaf dat moment kan ik niet langer oordelen: op dat moment werd ik praktisch tegengehouden door mijn recente veroordeling voor een proefrit met een 900er. Nou en toen besefte ik hoe weinig deze tests iets te maken hebben met wat ik van een auto verwacht. Welnu, toen heb ik eerst een echte 901er gezocht en gekocht, maar nooit meer ams & co. En sinds 2 weken voel ik me zelfs op mijn gemak in een 9-3er TTID Aero Combi - zelfs als ik het nooit mogelijk had gevonden.
     Saab had zeker grote problemen met 2 - we gebruiken gietijzeren (gebruik de favoriete modellen) stuurprogramma's en communicatie met potentiële klanten, wat ertoe heeft geleid dat veel te weinig mensen zijn overgehaald om een ​​proefrit te maken.

    • Hallo Studer,

     De bewering dat de meeste van onze landgenoten zeggen dat we "gemakkelijk te sturen" zijn, is echt iets - niet alleen in de automobielsector. Misschien zijn er ook tijdgenoten, die zelfs graag alles kauwen (bijvoorbeeld door AMS) - is leuk, als je al in de mond gelelgt, wat de "objectief" beste voertuigen zijn en welke merken daarom eigenlijk alleen worden gekocht zou moeten.

     Met goede marketing konden de nieuwe eigenaren onder Chinese leiding al wat verloren terrein herwinnen. Met deze stap zouden consumenten op zijn minst de kans krijgen om nieuwe SAAB-producten te leren kennen via de pers of tv - want onder GM, zoals bekend, is hier niet veel gebeurd gedurende minstens 10-jaren.

     Kan eigenlijk alleen maar beter worden - de voorwaarde is natuurlijk dat het hele goede producten uit Trollhättan blijven komen. De mist is nog niet helemaal verdwenen!

     • Beste Saab-metgezellen,

      Ik ben (en was) niet bezig met ams & co, die ik niet lees en nog minder waardeer. Mijn mening over of over een auto ben ik nog steeds autodidactisch en kan niet worden beïnvloed door enige vorm van "rapportage". Ontkennen geenszins dat er in elke samenleving mensen zijn die gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Ik hield me bezig met de manier van expressie gekozen door Joachim, die iets anders impliceert. En zo kan ik het niet laten.

      Met vriendelijke groet
      Studer (die bijna een 9-5 AeroKombi kocht)

  • Een antwoord kan zijn dat de Saab's te goedkoop zijn verkocht. De effecten waren niet alleen zichtbaar in het gebrek aan verkoop, maar ook in winst, meer correct in verlies.

  • mijn antwoord is op Frank Christus (3: 30) is op de verkeerde plaats terechtgekomen.

  • Als iemand die van mijn auto hield en ook zei: "Ik wilde eigenlijk altijd een SAAB", zou er een gekocht hebben, SAAB zou nu veel beter zijn.

   Maar goed - je koopt geen auto's zoals een nieuwe onderbroek of een computer. Dus ik geef het niemand de schuld.

   Goede vlucht, Tom ... en kijk uit voor de trollen terwijl ze onder hun hoed vandaan kruipen.

   • Bedoelde u hutten of zitten ze eigenlijk onder de hoeden van de deelnemers ??

    • Beste Julie,

     De naam Trollhättan komt van de kegelvormige stenen (zoals puntige hoeden) in de rivier de Göta, waar volgens de legende trollen leven.

     Gelukkig zijn er geen trollen in het commentaargedeelte.

     pb

     • Dat kan ik niet accepteren, ook al ben ik er niet zo lang geweest!

 • Was je je auto in een wasstraat? Nee, met de hand wassen, niets anders!

  • Gotcha! Anders altijd textielwasserij - maar als het snel moet gaan ...

   • Omdat een dakschraper in de voorganger van mijn 93 ik dergelijke voorzieningen vermijd - en dat was ne duur en zogenaamd goed ... Logischerwijs verwierpen ze ook elke verantwoordelijkheid, voor de vele cm, krassen over het dak, rug ...; (

   • Ik vermijd ze omdat de rechter zijspiegel ietwat kwetsbaar is geworden (dubbel gelijmde dop) en ik het raam in een Mitfahrwaschanlage moest openen om de uitgevouwen door de penselenspiegel opnieuw te vouwen. Sindsdien breng ik hem één keer per jaar naar de voertuigcleaner voor een uitgebreide zorg, en tussendoor was ik mezelf.

 • Tot ongeveer 10 jaar geleden reed ik 2 Volvo en 5 Saab. Toen ik op tijd voor de vakantie een nieuwe Saab wilde kopen, die ongeveer 4 weken duurde voordat de geplande vakantie begon, was Saab niet in staat om een ​​auto in de kleur zwart of rood af te leveren. Ik schakelde toen over naar TOYOTA (SUV) of nu naar SUZUKI, ook SUV.
  Nu wacht ik op een andere SAAB, waarschijnlijk 93, maar zonder onderdelen van GM om te kopen. Van een elektrische auto is voor mij geen sprake, dit is technische onzin en wg. om de te lage capaciteit van de batterijen af ​​te wijzen.

  Groet

  stomp

  • Dus mijn Saab's waren allemaal zwart, voornamelijk zwart.
   Ik geloof ook dat min. 80% van de geproduceerde Saab's zijn zwart.
   Daarom kan ik me nauwelijks voorstellen dat er op dat moment geen Saab in zwart verkrijgbaar was.
   Het wordt heel moeilijk met rood, ik denk dat ik in de afgelopen 10-jaren geen 15 rode Saabs heb gezien.

   Maar ik denk niet dat de kleur cruciaal was, maar het ontbreken van een SUV.

   Jammer dat de 9-4X die zich ook als Cadillac SRX vooral in Trollhättan ontwikkelde, helaas nooit of te laat kwam.

   Met deze auto zou Saab zeker honderden ex-Saab-rijders hebben kunnen vinden, die nu een andere SUV besturen.

 • Misschien hebben we echt een beetje tijd nodig om dat te weerspiegelen. Vaarwel insolventie en het gaat door. Dat klopt met de nog niet aangekomen. Maar daarvoor hebben we Tom zonder wie het echt niet meer werkt!

 • Ja, beste vrienden, er is rust gekomen, maar ik zou graag enkele essentiële feiten willen weten
  - nu Saab - "Saab" of Saab - "Nevs"
  of zijn de handelsmerkrechten verduidelijkt,

  - Mahindra klimt in de This, Turbo, Gasoline, Hybrid
  Productie één.

  - iemand sprak over zorg en onderhoud van
  Productielijnen, waarvoor, voor e-power in jaren
  2014? of binnenkort is er iets anders aan de hand met de banden

  - iedereen heeft er informatie over, ik zou gelukkig zijn
  om iets te leren. Ik zou er ook een willen
  Stuur hybride Saab

  - er zijn veel vragen, ik weet antwoorden
  kom eens, maar misschien is het stil
  een gat in de firewall, of meerdere ......

  • NEVS droomt en plant elektrische auto's, maar benadert de trouwe Saab-gemeenschap niet. Elektrisch rijden goed en goed, maar vandaag de dag nauwelijks een volledige Ersatr voor conventionele aandrijvingen. Dat is waarom ik de Saab Spirit niet heb met de belegger. Ik ben op dit moment niet optimistisch.

Reacties zijn gesloten.