Achteruitkijkspiegel: Wie is Kai Johan Jiang?

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Update: 13: 50-klok

De man achter "National Electric Vehicle Sweden" is Kai Johan Jiang. Hij is de aangewezen CEO van het consortium voor elektrische auto's. TTELA onderzocht de eigendomsstructuur en kwam tot de conclusie dat het ook de belangrijkste aandeelhouder van het consortium zou moeten zijn. Het bezit 51% via National Energy Holding, terwijl de resterende 49% eigendom is van Sun Invest, een Japanse durfkapitaalonderneming.

Kai Johan Jiang, weten we dat hij geboren is 1965 en heeft een Zweeds paspoort, was van 1993 om 2000 in de Volvo Group is actief en heeft sindsdien gewerkt en ook zeer succesvol op het gebied van duurzame energie. Als een buitenlandse-Chinese, kan hij niet direct fungeren als een meerderheidsaandeelhouder in China, zij beheert haar bedrijf door middel van in Hong Kong en de Virgin Eilanden geregistreerde bedrijven.

Wat hem onafhankelijk maakt van de gigantische autoriteit NDRC, zoals TTELA opmerkt. Na verschillende onderscheidingen te hebben ontvangen voor zijn successen, zou hij nu zijn eigen autofabrikant willen kopen.

In China leidt hij de State Power Group, bekend als Dragon Power, en, nog interessanter, Prudent Energy. Prudent Energy produceert batterijen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in auto's. In Zweden exploiteert hij de biobrandstofproducent NBE Sweden AB.

Voor zover de feiten. Wat wil Kai Johan Jiang? Batterijen in een auto inpakken en op straat zetten is in ons geval geen kunst. Het Saab e-powerconcept staat op en kan met enige aanpassingen in productie gaan. Een perswinkel, een spuiterij en een lopende band. Dat is het. Maar is dat genoeg?

Er staat een Saab 9-5 BioPower op mijn parkeerplaats. Het argument om te kopen - en het was het belangrijkste - was het Saab BioPower-concept. Een Saab-technologie die eindelijk iets anders was, nieuw na Turbo. De Saab Trionic is het beste concept op de markt. Een stukje toekomst en een brugtechnologie verwijderd van fossiele energie. Ik hou van de BioPower Saab, zie het concept als zinvol en accepteer graag nadelen zoals een dun netwerk van tankstations en kleinere omwegen. Als het bedrijf in Trollhättan de productie niet had stopgezet, zou de 9-3 van mijn vrouw ook BioPower zijn geworden. Saab kan turbo zijn. Maar het hoeft geen turbo te zijn. Saab kan ook een batterij zijn.

Maar niet alleen. Als Saab 2.0 al een nieuw, fris en groen denkpatroon heeft, neem dan ook Saab Hybrid, Saab BioPower en in ieder geval een beetje turbo. Omdat we nu naar het probleem komen. Saab is een speciale aanbieding en door het bedrijf op te splitsen in verschillende pakketten, hebben de beheerders tot het einde toe geen goed idee bedacht. Wat de belegger slim gebruikt. Kai Johan Jiang heeft geen afdeling Power Train nodig en geen Saab Parts AB. Hij wil blijkbaar alleen elektrische auto's bouwen.

Hij heeft ook niet veel andere dingen nodig en de nog bestaande Saab-competentie van Trollhättan, gesteund door staatssteun voor de locatie, zal hem niet interesseren. Het kan niet, want waar komt de financiële kracht vandaan, om een ​​aanbieder met een volledig bereik te bouwen. De huidige constellatie ziet eruit als kleine, zeer hanteerbare hoeveelheden. Tesla uit Zweden stuurt groeten.

Zijn er slechts twee mogelijkheden. Plan A of B. Een industriële belegger zoals Mahindra, of als een tweede keuze Youngman, neemt Saab over en maakt gebruik van bestaande technologie. Volgens Mahindra ziet het er nu niet zo uit, en Youngman zwijgt over de bronnen. De beheerders hebben de firewalls versterkt en er is spookachtige stilte.

Plan B voorziet in de overname door NEVS. Een breuk in de geschiedenis van Saab, en als de feiten blijven zoals ze zijn, zou niets hetzelfde zijn. Voor velen van ons zou dat niet genoeg zijn. Ik praat niet alleen over de gemeenschap, maar over de Saab-wereld. Het zou een echte doorbraak zijn!

Lennart Stahl, de CEO van Saab Parts AB in Nyköping, werd gisteren door TT gevraagd over de aanstaande verkoop. 'We zullen zien wat de verkoop brengt. We zijn op beide varianten voorbereid ', aldus Stahl. Niet alleen hem.

Het merk moet voortleven - er zullen banen worden gecreëerd in Trollhättan. Groene energie ja. Elektrische auto ja. Toekomst ja alstublieft. Maar alsjeblieft niet alleen toekomst in de kleinste niche.

Tekst: tom@saabblog.net

update: Passend en zonder overeenstemming, schreven onze Saabsunited-vrienden een artikel over Sanfumi Sammy Shoji. Hij is de man achter Sun Investment.

 

14 gedachten over 'Achteruitkijkspiegel: Wie is Kai Johan Jiang?"

 • Hi all!

  Bij saabsunited.com staat er een bericht dat SAAB als geheel wordt verkocht. Dat beweert, volgens TTela tenminste de burgemeester van Trollhättan.
  Blijkbaar volgt er deze week een aankondiging….

  Goed nieuws? Laten we hopen ...

  Een gelukkige hallo uit Luxemburg,
  Tom

 • blanco

  Ik ben bang voor het ergste.
  Saab moet vernield worden.
  Verpakken in pakketten zou alleen gedaan worden in DE als je geen hoop meer ziet.
  De volledige verkoop heeft hier prioriteit. Zelfs met productie onder toezicht van de curator.
  Aangezien men zichzelf verlaat, zodat men alleen mensen kan finale, wil men Saab slaan. Anders kan dat niet worden uitgelegd. (Zelfs als het bitter is.)

  • blanco

   Ik vermoed dat ook ... :-(
   Maar het herziene aanbod van Youngman was veel te goed om te negeren.

 • blanco

  Laten we het ontspannen zien, want dan gaan we gewoon door met onze SAAB en als derde auto (bij Tom fifth car 😉) komt dan een E-SAAB.

 • blanco

  Achteraf hebben de verantwoordelijken waarschijnlijk een eigen doel gescoord door ze in pakketten te splitsen - althans met betrekking tot het oorspronkelijke doel van een volledige verkoop. Mahindra stuitert en lokt een vindingrijke investeerder. (Tenminste voor zover de vorige publicaties tonen.)

  Ik heb niets tegen een "elektrische Saab". Ik zou waarschijnlijk serieus hebben nagedacht over de 9-3 ePower. Alleen het bovenstaande was een prototype.
  Maar alleen om te breken en pakketten uit het geheel te nemen, lijkt mij niet duurzaam (om nog maar te zwijgen van de financiële noodzaak voor de vermoedelijk lange droge spreuk) en heeft weinig te maken met de recente Zweedse geschiedenis. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat de eigenaar van de naamgevingsrechten zijn naam geeft. Maar misschien is dat niet het plan, maar uiteindelijk rolt het een Jiang EV 2000 uit vanuit de zalen van Trollhättan (het originele EV van Saab zal waarschijnlijk verschillende keren met deze naamgevende neus op de museummuur gaan). Wacht tot hoelang de verantwoordelijke mensen nog steeds de deur openen naar speculatie (zoals deze).

 • blanco

  alleen met een elektrische auto heb je een zeer lange adem nodig om een ​​redelijk stuk te maken
  betalen om te verkopen en dan hebben we het probleem, waar komt de elektriciteit vandaan (behalve uit het stopcontact ...) als 10 - 20% van de auto's elektrische auto's zijn.

  • blanco

   Dat is precies hoe het eruit ziet. En hoeveelheden zullen waarschijnlijk niet worden bereikt tegen de huidige prijzen voor overeenkomstige batterijen (VOLVO 16.000 €) te voorzien. Dan rest nog de (kern) vraag, waar komt de elektriciteit vandaan. Moeilijk voor te stellen tegen de achtergrond van het huidige machtsdiscussie.

 • blanco

  E-mobiliteit is zeker de toekomst. Maar of NEVS nu de financieel sterke partner is die het potentieel van SAAB optimaal benut?!?!?
  Dat lijkt op dit moment niet zo ......

 • blanco

  NEVS zou het einde zijn van wat we leuk vinden aan SAAB's (en SAAB's) - zoals ik al zei, ik zou geen wasmachine met wielen kopen, en als de hele wereld ermee zou komen .... Ik wil een auto! Welnu, als er een "groene" technologie zou moeten zijn die een prestatie kan bieden die vergelijkbaar is met die welke ik gewend ben van mijn SAAB, waarom niet.

  ... maar we zijn eerlijk, de technologieën van vandaag en hun huidige staat zijn verre van dat:

  elektrische:
  Geen bereik, dat het concept van de auto zelf ter discussie stelt - van waaruit de vele kracht zou moeten komen, kent niemand, en we hoeven niet te praten over prestatiegegevens.

  Hybride:
  leuk proberen, maar ik heb geen schuim nodig in de motor - hoe zit het met de kwestie van de verwijdering (batterijen)

  Biobrandstof / alcoholen:
  meer consumptie, de prestaties zouden goed zijn - maar eerlijk gezegd staat eten niet op tafel in de tank

  waterstof:
  Nou misschien, maar werd niet nagestreefd door de industrie

  … Ben ik iets vergeten? Dus geen van de alternatieven doordacht tot het einde, en technisch niet volledig ontwikkeld ... waarom zou ik zoiets kopen? Ik rij liever rond met een “oldtimer” en ben niet zo “groen” - eerlijk gezegd ...
  ... en eigenlijk maakt het niet uit of er Chinese plannen om de brandstof of de batterijen verkopen mij - dit zou er tal van Chinese merken die zouden worden opgewaardeerd door ... de vraag of de toenmalige die koopt in goede oude Europa - twijfelachtig ...

 • blanco

  Goed in een notendop gezet. Alleen NEVS zou simpelweg te weinig zijn en zou simpelweg geen gebruik maken van de bestaande mogelijkheden. Er is meer potentieel in SAAB 🙂

 • blanco

  Ik weet niet zeker of het zo erg zou zijn als Saab naar NEVS zou gaan. Wat we vandaag als een niche beschouwen, zou binnenkort een allesomvattende markt kunnen worden - ook al was het tot nu toe moeilijk voor te stellen. De automarkt is in beweging, zoals blijkt uit nieuwe concepten zoals de Peugeot BB1 en de Renault Twizy: hij wordt elektrischer, hij wordt kleiner en mobiliteit wordt “geherdefinieerd”.
  Misschien wordt het binnenkort niche om een ​​chauffeur op lange afstand te zijn. Als ik de keuze had tussen Mahindra, Youngman en NEVS als kopers van Saab: ik zou NEVS kiezen (maar mogelijk alleen omdat ik niet over alle informatie beschik).

  zo lang,
  lens affaire

 • blanco

  Alleen de nieuwere innovaties die beginnen bij ca. 2006 / 07 (?) Liggen met GM. Een reden waarom de 9-3 II bijna licentievrij is. De oude Trionic-motoren werden echter aan China verkocht. Is dit allemaal van BAIC ??? 🙁

 • blanco

  De rechten op BioPower, DI en Trionic zijn helaas eigendom van GM's licentiemaatschappij.
  Saab Parts is ook een distributeur voor andere bedrijven in Zweden. After sales is winstgevend, waarom niet overnemen? NEVS-concept is niet echt duidelijk. Is Saab slechts een hub voor Europa en Amerika?

Reacties zijn gesloten.