SAAB Talk: Saab in Oostenrijk en AMI in Leipzig

Fans van het merk wachten op berichten van de Saab-beheerders. Maar ze zwijgen en we moeten het woord geduld weer uit het zicht krijgen. De advocatenkantoren zijn druk bezig met het beoordelen van Youngman's last-minute bod. Het nalaten hiervan zou nalatig zijn jegens de schuldeisers, maar het kost kostbare tijd. De oorspronkelijke planning is dus waarschijnlijk verspild. Een persconferentie of een state-of-the-art aankondiging zou nuttig zijn, maar die lijkt niet plaats te vinden.

Laten we het hebben over Saab en de dagelijkse zaken. In Leipzig is de Sonett II op de AMI en een vriend die in het weekend de Saksische metropool bezocht, heeft grote belangstelling voor de sportwagen uit Zweden. Vanwege de rode kleur is het sonnet niet toegewezen aan Scandinavië, maar aan andere fabrikanten.

De bezoekers kijken niet één, maar twee keer en herkennen "... een Saab"! Dit dachten de initiatiefnemers toen ze de selectie maakten!

In Oostenrijk is de stemming onder de fans niet rooskleurig. Na het vertrek van Country Director Stefan Mladek was de markt voor een korte periode wees geworden. Toen kwam Mikael Kaellqvist voor een korte tijd voor de regio te zorgen. Hij verlaat Saab nu op zijn eigen verzoek voor 18-jaren en keert zich naar nieuwe dingen.

De nieuwe Country Director van Saab Parts AB in de Alpenrepubliek is nu - aanvankelijk voorlopig tot eind augustus - Jan-Philipp Schuhmacher, die verantwoordelijk is voor twee markten. Dit is geen verrassing, want de Duitse markt heeft een goede naam in Zweden en in het verleden zijn er voor beide landen veel campagnes gecoördineerd.

Saab-dealer tour en een aantal marketingcampagnes werden geboren in Frankfurt, om vervolgens in vriendschappelijke samenwerking in beide markten te worden geïmplementeerd. In veel situaties was er al een goede samenwerking bij de levering van reserveonderdelen. Sommige strandden in Oostenrijk Saabs met het Duitse thuisland werden weer zo snel gemaakt.

De besprekingen met de dealers zullen tijdig ter plaatse plaatsvinden. Een overwinning voor beide partijen, bedoel ik. Beide markten hebben samen meer gewicht in Zweden. Saab-partners en Saab-chauffeurs in Oostenrijk kunnen profiteren van het Duitse netwerk en contacten in Eschborn.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'SAAB Talk: Saab in Oostenrijk en AMI in Leipzig"

 • hie,
  ... .. dit alles is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat VW de groep aan het herstructureren is en de mensen van Scania opschuiven naar de raad van bestuur ... :) 🙂 🙂 🙂

  Groeten uit Koblenz

  Peter

 • blanco

  Nu, zo langzaam maar zeker barsten zelfs de meest geduldige tijdgenoten de kraag!

  Zoals gerapporteerd door P4väst in Zweden, wordt de beslissing opnieuw uitgesteld (waarschijnlijk tot half juni) - de achtergrond is waarschijnlijk de onvoldoende som van het NEVS-bod ???

  Vinken de beheerders nog steeds correct? Zoals meerdere keren vermeld door andere blogdeelnemers (ook op andere blogs), is er een bod van Youngman-Lotus dat meer dan twee keer zo hoog is! Wat doet dit theater met het mini-bod van NEVS - waarom blijf je je ermee bezighouden en blokkeer je een andere investeerder die nu bijna 100% aan alle vereisten heeft voldaan? Bij Youngman-Lotus zijn er geen discussies over de co-acquisitie van SAAB-onderdelen en is er meer kracht voor het merk dan bij NEVS - waar gaat dit allemaal over?

 • blanco

  ik heb gehoord dat de verkoop van Saab nu opnieuw en opnieuw wordt uitgesteld tot half juni, kan iemand dit bevestigen op deze ??????????

 • blanco

  Weinig roze is nog steeds mooi uitgedrukt. Een diepe depressie heeft zich over het land verspreid.
  Onze dealer in Tirol heeft de griffioen verloren. Zijn CI wordt nu gedomineerd door Italianen. Het spijt me voor Stefan Mladek. Hij was erg betrokken bij het Westen. We zullen hem goed onthouden in Saab - we hebben 2010 zijn Saabrio meegenomen.

  Loyale Saabgrüsse uit Tirol
  bianca

  • blanco

   Ik zou graag in deze context willen treden en de heer Mag. Stefan Mladek willen bedanken voor zijn uitstekende werk. In de herinnering blijft een grote persoonlijkheid, die gleed met uitstekende inzet, het merk Saab in Oostenrijk. Het zou voor Mag. Mladek wenselijk zijn om weer deel te nemen aan de comeback van ons geliefde individualistische merk. Van mijn kant, het allerbeste voor de toekomst en veel succes in alle activiteiten en projecten.

   Groeten uit Opper-Oostenrijk,

   Roland Six

Reacties zijn gesloten.