SAAB dag: Saab op de AMI ??

Saab op de AMI !! Zoals kan worden vertegenwoordigd op de grootste Duitse autoshow 5 één voor meer dan 2012 maanden staan ​​onder het bestuur van de beheerders automaker voor meer dan een jaar niet meer produceren auto's. En vooral met welke auto's. Maar langzaam en alles vanaf het begin:

Saab Sonnet II, BJ 1968 met Tobias Kaboth BJ 19 **, Mobile Forum Dresden

De Vereniging van Internationale Motorvoertuigfabrikanten e. V. (VDIK) wordt dit jaar 60. Als onderdeel van dit jubileum nodigt hij u uit voor de speciale show "Reden - Design - Innovatie - Competentie: 60 jaar motorvoertuigen van internationale fabrikanten" in de glazen hal van de vakbeurs in Leipzig. Onder het motto:

"Een reis door de wereld en tijd door zes decennia"

"Dompel jezelf onder in een reis door de tijd, laat je betoveren door klassieke auto's en lang vergeten merken die internationale fabrikanten de afgelopen zes decennia op de Duitse wegen hebben gebracht."

Dankzij de goede relaties tussen landendirecteur Jan-Philipp Schumacher en de VDIK heeft Saab de mogelijkheid om een ​​klassieker te presenteren op de AMI. Lange tijd werd er nagedacht over welke auto het merk met de griffioen bij de AMI moest vertegenwoordigen. Toen we in april in Trollhättan waren, spraken we met Peter Backström over dit project. Hij gaf ons zijn ok. Alleen al vanwege de kosten van de transfer en de organisatie van het transport werd deze variant opnieuw afgekeurd. De fysieke nabijheid van het Mobilforum Dresden tot de beurslocatie in Leipzig bleek ideaal, en het Mobilforum-zwembad bevat veel klassiekers van ons geliefde merk. Na een paar telefoontjes tussen de heer Schumacher en de heer Kaboth werd het snel duidelijk: de jongens uit Dresden kunnen helpen en een Sonett II uit 1968 bijdragen voor dit evenement. Meer over dit type en specifiek over deze auto in een ander artikel.

De auto was gistermorgen rond acht uur geladen. De Saab-klassieker - de legende reed passend op de achterkant van een LEGEND mach Leipzig-busje. Ons camerateam was natuurlijk ter plaatse en begeleidde het transport naar Leipzig.

Legende met legende
blanco
het transport onderweg op de A14
blanco
Saab Sonnet II op pad

De auto kwam goed aan in Leipzig. Op vrijdagmiddag ontmoet ik Jan-Philipp Schumacher op de kermis op het voertuig. Kom dan meer te weten over de tentoonstelling. Ik beloof het.

 

mark@saabblog.net

 

3 gedachten over 'SAAB dag: Saab op de AMI ??"

 • blanco

  Mijn 9-5er kent de legende al, maar hij zag er lang niet zo geweldig uit als bij de sonnet. 😉

 • blanco

  Een sonnet is misschien niet de slechtste keuze om Saab te vertegenwoordigen. Maar als je erover nadenkt om Saab te presenteren in termen van welke klassiekers ze hebben geproduceerd, dan zou er allesbehalve dit kleine voertuig uit kleine productie moeten zijn: 99er, 900er - dit zijn de Saabs die de nog steeds huidige lijn hebben gevormd. Dat bracht de hatchback in de geschiedenis. Dat maakte Saab Saab echt.
  Als je de Sonett ziet, dan is het misschien een aha-ervaring 'oh, dat is ook een Saab!?!', Maar als het - zoals beschreven - gaat om design, innovatie en klassiekers, denk ik dat een Sonett voor het merk Saab is nogal ongeschikte keuze.

 • blanco

  Absoluut cool een sonnet op de weg. SAAB leeft, dat is duidelijk.

Reacties zijn gesloten.