SAAB dag: Saab op de AMI ??

Saab op de AMI !! Zoals kan worden vertegenwoordigd op de grootste Duitse autoshow 5 één voor meer dan 2012 maanden staan ​​onder het bestuur van de beheerders automaker voor meer dan een jaar niet meer produceren auto's. En vooral met welke auto's. Maar langzaam en alles vanaf het begin:

Saab Sonnet II, BJ 1968 met Tobias Kaboth BJ 19 **, Mobile Forum Dresden

De Vereniging van Internationale Motorvoertuigfabrikanten e. V. (VDIK) wordt dit jaar 60. Als onderdeel van dit jubileum nodigt hij de speciale show "Reason - Design - Innovation - Competence: 60 years of motor vehicles of international manufacturers" uit in de glazen hal van de beurs in Leipzig. Onder het motto:

"Een wereld en tijdreizen door zes decennia"

"Dompel jezelf onder in een reis door de tijd, laat je betoveren door autoklassiekers en lang vergeten merken die internationale fabrikanten de afgelopen zestig jaar op Duitse wegen hebben gebracht."

Dankzij goede relaties tussen Country Director Jan-Philipp Schumacher en VDIK, heeft Saab de mogelijkheid om een ​​klassieker te presenteren bij AMI. Lange tijd werd overwogen welke auto op de AMI het merk met de griffioen moest vertegenwoordigen. Toen we in april in Trollhättan waren, hebben we met Peter Backström over dit project gesproken. Hij gaf ons zijn ok. Maar de kosten van de overdracht en de organisatie van het transport betekenden dat deze variant opnieuw werd weggegooid. De fysieke nabijheid van het mobiele forum Dresden met de tentoonstellingslocatie in Leipzig bleek ideaal en het fonds van het mobiele forum bevat veel klassiekers van ons geliefde merk. Na een paar telefoontjes tussen de heer Schumacher en de heer Kaboth was het duidelijk: de jongens uit Dresden kunnen een Sonett II uit het jaar 1968 voor dit evenement helpen en bijdragen. Meer over dit type en vooral over deze auto in een ander artikel.

Het laden van de auto vond gisterochtend om acht uur plaats. De Saab-klassieker - de legende reed goed op de achterkant van een transportbedrijf dat LEGEND Leipzig maakt. Uiteraard was ons camerateam ter plaatse en vergezelde het transport naar Leipzig.

Legende met legende
het transport onderweg op de A14
Saab Sonnet II op pad

De auto kwam goed aan in Leipzig. Op vrijdagmiddag ontmoet ik Jan-Philipp Schumacher op de kermis op het voertuig. Kom dan meer te weten over de tentoonstelling. Ik beloof het.

mark@saabblog.net

3-gedachten ook "SAAB dag: Saab op de AMI ??"

  • Absoluut cool een sonnet op de weg. SAAB leeft, dat is duidelijk.

  • Om Saab te portretteren, is een sonnet misschien niet de verkeerde keuze. Maar men bedenkt om Saab te presenteren op een manier die klassiekers zij hebben geproduceerd, dan moet worden van kleine productie-er iets, maar dit Fahrzeuglein: 99er, 900er - dit zijn de Saabs, die zeker invloed gehad op de nog steeds huidige regel. Wie bracht de hatchback in het verhaal. De Saab heeft echt aan Saab gedaan.
    U kunt het sonnet te zien, dan is dat misschien een eye-opener, "Ah, goed, dat is een Saab zijn ', maar als het -!?!, Zoals beschreven - te ontwerpen, innovatie en klassieke bewegingen, ik voel voor het merk Saab een sonnet als nogal ongepaste keuze.

  • De legende kent mijn 9-5er al, maar zag er lang niet zo goed uit als met het sonnet.

Reacties zijn gesloten.