SAAB News: Investeer in Zweden of vergeet Saab te kopen ...

Saab AB tekent Letter of Intent met Mahindra Satyam
Saab AB tekent Letter of Intent met Mahindra Satyam

Tot nu toe was hij stil geweest. Nu breekt hij zijn stilte. Hakan Buskhe, CEO van Saab AB, sprak met Jonas Fröberg over de verkoop van Saab Automobile AB voor de eerste keer. Saab AB en Scania beslissen over het gebruik van de handelsmerkrechten. Buskhe heeft naar mijn mening een heel gezonde houding tegenover de mogelijke nieuwe eigenaar.

Saab AB CEO is welkom bij elke koper die bereid is te investeren in Zweden. Banen, onderzoek, ontwerp in Zweden. Dus de site Trollhättan beveiligen. Geen koper die alleen het merk wil en die vervolgens in het buitenland investeert. Hij zou deze koper blokkeren. In zijn ogen staat Saab voor Zweden, voor kwaliteit en voor Zweedse engineering.

In de afgelopen jaren is de CEO van Saab steeds bozer geworden over wat er in Trollhättan gebeurt. Saab AB exporteert 80% van zijn producten naar het buitenland en is in verband gebracht met de negatieve ontwikkeling van de autodivisie. Geen voorwaarde die je opnieuw wilt ervaren. Saab AB heeft goede contacten met India. Mahindra heeft verschillende strategische relaties. Sinds vorig jaar exploiteert men een gemeenschappelijk ontwikkelingslaboratorium.

De Zweden willen de JAS Gripen verkopen aan de Indiase luchtmacht. Echter, de Indianen neigen meer naar Eurofighter of de Franse Rafale sinds de lente. De directe lijn is. En hoe zit het met Mahindra meneer Buskhe?

De CEO van Saab verwijst niet naar de onderhandelingen met Jonas Fröberg. Maar de aankondiging is duidelijk. Saab is Zweeds, Saab is Zweeds ingenieur, Saab is Trollhättan. Een weigering tot misbruik van het merk met de griffioen.

Bij de Saab AB heeft men het begrepen. Bedankt meneer Buskhe.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: Saab AB