SAAB-weekend: Hoe Saab-fans Pinksteren doorbrengen ...

We weten nog steeds niet of Saab de toekomst in gaat met Mahindra, of dat we straks elektrisch en zonder turbo de straat over moeten rollen. Misschien in een mix van beide mogelijkheden. Wat er ook mag komen, onze Saab is duurzaam en zal ons vele jaren turbo-plezier bezorgen met goede zorg. Laten we hier hier en nu over praten!

Saab 9-3 ontmoet Mahindra
Saab 9-3 ontmoet Mahindra

In Zweden bracht de Saabsunited-crew de laatste 9-3 van het huidige tijdperk naar het museum. Dit betekent: Missie geslaagd. Goed gedaan, en iedereen die de collectie in Trollhättan bezoekt, kan de 9-3 Griffin bezoeken, gered door de gemeenschap. Laten we in Zweden blijven ¡Omdat het land ons op magische wijze aantrekt. Gelukkig die in Noord-Duitsland woont, is de reis korter. Steek het obstakel genaamd "Denemarken" over ... en je bent in Zweden.

Saab 9-3 uit Duitsland ontmoet Saab 9-3x uit Tsjechië
Saab 9-3 uit Duitsland ontmoet Saab 9-3x uit Tsjechië

Oliver, Götz en andere positieve Saab-geïnfecteerden uit Hamburg hebben een 9-Sitzer gehuurd en zijn van vrijdag tot zaterdag in de nacht in de richting van Zweden gaan slapen. Op het gebied van Malmö was er een kleine, fijne Saab-onderdelenmarkt. Een korte reis van 24-uur, want toen was het terug naar het zuiden om Pinksteren met het gezin door te brengen.

Saab TurboX, Saab 9-5 XWD en Saab 9-3 Force in Bamberg
Saab TurboX, Saab 9-5 XWD en Saab 9-3 Force in Bamberg

Voor anderen is er minder leuke en meer vrijwillige Saab-activiteit. Matthias Meise uit Bebra-Breitenbach gebruikte het weekend om de jaarlijkse algemene vergadering van de 1 bij te wonen. Duitse Saab-clubs en de Saab exit ter voorbereiding op alle fans van het merk. Het evenement begint aanstaande zaterdag, en in de namiddag gaan we samen richting het grensmuseum Schifflersgrund. Tot nu toe staan ​​bijna 30 Saabs op de deelnemerslijst. Er is veel inzet voor het merk uit Zweden in de voorbereiding en Matthias verdient onze steun.

Saab Turbo X - let op het kleurenschema ...
Saab Turbo X - let op het kleurenschema ...

Andere fans bezochten oldtimerevenementen met hun Saab of hadden vrienden die bij mooi weer een barbecue bezochten. Maar steeds weer komt het enthousiasme voor het merk door. Foto's van reisactiviteiten flitsen op mijn bureau. Vanuit de omgeving van Hof, waar een Saab uit Duitsland en een Saab uit Tsjechië elkaar ontmoetten. Of van het grensgebied naar de buurland Oostenrijk, waar een Mahindra verscheen voor de Saab. Toekomstige groepsbroers?

Foto's van een Saab-generatievergadering kwamen uit Bamberg. De Saab-dichtheid in Bamberg is hoog, Muckelbauer groeten. Turbo X op OZ-velgen, een Saab 9-5 XWD en een Saab 9-3 Force met gouden velgen. De gelukkige eigenaar van de zeldzame Turbo X, die naar verluidt slechts 120 exemplaren in Duitsland heeft, heeft het oorspronkelijke idee van Saab doordacht. “Black is back” domineert nu ook de achterkant. Een goed idee, want het chroom aan de achterkant van de serie past niet echt bij het concept. Misschien moet ik ook ...?

Tekst: tom@saabblog.net

 

3 gedachten over 'SAAB-weekend: Hoe Saab-fans Pinksteren doorbrengen ..."

 • blanco

  Tom,

  Zijn er andere websites om meer te weten te komen over Saab-vergaderingen in Duitsland? Ik hoor steeds over al deze sessies nadat ze zijn gebeurd. Hier in Ansbach zijn er maar heel weinig SAAB's en ik zou graag in het weekend overal willen reizen om nieuwe Saab-vrienden te ontmoeten.

  Renato

 • blanco

  Hi Tom,

  de TX is van mij, de zwarte achterkant is gemaakt met PlastiDip. Eenvoudig en goed en imiteren uitdrukkelijk aanbevolen.

  • blanco

   Bedankt voor uw referentie! Ziet er echt goed uit en de fabrikant staat aan mijn voordeur. Ik rij voorbij

Reacties zijn gesloten.