SAAB News: Wie zit er achter het consortium voor elektrische auto's?

Het nieuws uit Zweden is nog steeds tegenstrijdig en ongelijk. Een kuzes en waarschijnlijk voor vandaag de laatste update van de ontwikkeling. Twee aandeelhouders van NEVS zijn nu bekend. De National Modern Energy Holding van de Volksrepubliek China / Hong Kong en Sun Investment, een durfkapitaalinvesteerder uit Japan, houden een deel van de aandelen aan. Er zijn andere aandeelhouders, maar op dit moment vermijden ze het publiek.

Het is onzeker of National Electric Vehicle Sweden de hele groep of slechts onderdelen over wil nemen. Het Saab PhoeniX-platform en de Saab eXWD-technologie zouden zowel voor Hyprid als voor pure e-power zijn ontworpen en dus interessant zijn voor potentiële kopers.

Hoe de situatie zich zal blijven ontwikkelen is bijna niet te zien op voorhand. Er lijkt aanzienlijk kapitaal achter te liggen bij het consortium. Normaal gesproken moet een belegger in dit stadium van de onderhandelingen bewijs van kapitaal verstrekken en kan worden aangenomen dat dit ook het geval is met Saab. Als de potentiële koper dit bewijs niet levert, wordt hij uitgesloten van de onderhandelingen.

Tekst: tom@saabblog.net

Saabblog.net groep op Facebook

7-gedachten ook "SAAB News: Wie zit er achter het consortium voor elektrische auto's?"

 • Heeft Saab nog steeds rechten op eXWD? De aandelen in de JointVenture zijn in de insolventie verkocht / sterk verminderd? Zonder de strategie van NEVS en de aandeelhouders te kennen, is het nutteloos om de nieuwe "kroonprins" te bespreken. Is Due Dilligence al door naar NEVS?

  • Hoi,
   Saab heeft zijn 33% -belang in e-AAM verkocht aan AAM, dus Saab is nu gewoon een andere AAM-klant.

   Maar de technologie erachter is a) zeer interessant en b) zo flexibel dat je bijna alles kunt doen wat je maar kunt bedenken in termen van elektrificatie.

   Als een voorbeeld kan het fungeren als de hoofdmotor voor de iBMW 3 en tegelijkertijd als een hybride hulpaandrijving voor de iBMW 8.

   Ik ben benieuwd wie de eerste is die 2014 / 2015 op de markt brengt en hoe het gaat met Audi's eveneens sterke e-quattro. 🙂

 • Waarom kan een andere bieder zich opeens aanmelden? Ik dacht dat de beheerders een deadline hadden gesteld voor het indienen van aanbiedingen lang geleden. Of was het elektro-consortium al aan boord?

 • electro n een! maar een Saab hybride Ik kan heel goed voorstellen. Hier in Japan, bijna uitsluitend hybride verkopen. Honda nagenoeg volledig toegewezen hybride. Toyota zeer succesvol met de Hess korstmos (liever niet zo leuk) Prius.ich kunnen mensen goed begrijpen, niemand weet hoe de prijzen zijn bij het benzinestation in een paar jaar werden.Ich hebben de benzine crisis na de aardbeving en tsunami miterlebtNicht grappige is alleen 20liter sprit 3 uur naar het dichtstbijzijnde tankstation te wachten om muessen.kann voorstellen hoe na de oorlog in Europa was ... dus eerder een venture van de twee energie-alternatief biedt dan helemaal geen Saab. wat denk je?
  Trouwens, de hybriden zijn nogal flot.

 • Waarom geen pure elektrische auto's?
  Ik heb een paar weken geïnfecteerd door e-auto rijden geweest - is een geweldig gevoel tijdens het rijden en maakt een hoop plezier! Zelfs de kleine e-Smart eigenlijk brengt fascinatie en rijplezier, de Fisker is ook geweldig en onze bus met 12 ton leeg gewicht, 80 km / h maximale snelheid en een bereik van 250 km spreekt voor zich!
  De elektrische auto is in opkomst!

 • ... geen E-Saab - ik wil niet, ik koop niet, en is uiteindelijk onzin die niet zal zegevieren (verwijdering van batterijen, kernenergie, enz.). Het leuke waarvan ik denk dat het een gerucht is: ik reed de Prius al, dat is alsof je schuim in plaats van olie in de motor had. ... en met de turbo, dan waarschijnlijk ook zeis. Nee, nee, dat komt niet in de tas ...

 • Wie niet achter het consortium zit maar ook een electro 9-3 gaat bouwen in Zweden (na het werk) is van tijd tot tijd te zien op flickr:
  http://www.flickr.com/photos/magnus_jo/ ga dan verder met de dag Saab
  mooie Pinksteren, Kay

Reacties zijn gesloten.