SAAB-nieuws: National Electric Vehicle Sweden

Update 18: 35

De lokale krant Trollhättans volgt een nieuw pad in de strijd om Saab. Een nieuw bedrijf, National Electric Vehicle Sweden, werd maandag geregistreerd. Het in april opgerichte bedrijf richt zich op de bouw en ontwikkeling van elektrische voertuigen en componenten.

De TTELA en Dagens Industri hebben een directe verbinding met Saab. Karl-Erling Trogen, oprichter en CEO, is een voormalig CEO van de Volvo Truck Division. Het ding is opwindend en we zullen het blijven nastreven. Er zijn geen opmerkingen van de rechtstreeks betrokken partijen.

In de tussentijd bevestigde Lars Holmqvist, voormalig CEO van CLEPA, voor de eerste keer het bestaan ​​van het E-car-consortium. Hij is slechts licht enthousiast en ziet Saab liever als automaker. Beter voor Zweden, de leveranciers en Trollhättan zo Holmqvist vandaag. Hij roept op tot een snelle oplossing en ziet een groot gevaar als de zaak in de tweede helft van het jaar sleept.

Wat gebeurt er in Zweden? De rapporten zijn inconsistent, tegenstrijdig en verwarrend. Goed geïnformeerde kringen die altijd betrouwbaar op de hoogte zijn geweest, hebben verschillende feiten voor de pers. Wat echt van belang is, is alleen bekend bij de beheerders. De stilte. Nog niet. Omdat de publieke druk toeneemt. We blijven op de hoogte.

Tekst: tom@saabblog.net

15 gedachten over 'SAAB-nieuws: National Electric Vehicle Sweden"

 • QHendrik900: volledige goedkeuring! En zijn er ook geen auto's met een auto? Als SAAB hier opnieuw innovatieve voertuigen gaat bouwen, kan het iets worden. De naam SAAB stond altijd voor innovatieve auto's en ze zouden zo moeten blijven, maar de naam zou zo moeten blijven.

 • Aandacht, speculatie zonder einde. Ik zie nog steeds geen duidelijk pad naar de toekomst van SAAB.

  Maar ik zie de volgende aanpak:

  als ik het me goed herinner, heeft de Zweedse regering een doelstelling geformuleerd die voorziet in de onafhankelijkheid van Zweden tegen olie voor het jaar 2020. Ik weet niet in detail de relaties / afhankelijkheden van SAAB met de overheid in Zweden. Ik kan me echter wel voorstellen dat dit doel veel aandacht krijgt in het nieuwe concept.

  Ik kijk erg uit naar een nieuwe start met nieuwe concepten. Hoe zou SAAB in de toekomst moeten slagen tegen andere sterke rivalen op de markt? Met Turbo Power, dat nu beschikbaar is in elke kleine autofabrikant van wereldklasse? Ik weet het niet! Het zou passen bij SAAB als de voormalige autofabrikant Jewel misschien een competente voertuigfabrikant zou worden voor alternatieve en toekomstgerichte aandrijftechnologie met geestige en intelligente oplossingen. Zou dat geen echte vooruitgang zijn? Ik rijd SAAB mijn hele leven, maar ik denk dat het goed is om oude vlechten af ​​te snijden en de toekomst anders vorm te geven. Dat was altijd een sterkte van SAAB en de reden waarom ik bij SAAB terechtkwam. En omdat ik aantoonbaar niet alleen was.

  • blanco

   Volledig geobserveerd.
   Het doel moet zijn: competente fabrikant. En dit omvat eTechnik (mogelijk synoniem met Range Extender) Kijk naar Renault. Ze zijn op de goede weg en praten niet alleen over het aantal grote. Waterstof! Als ik dat al hoor! En: correct waargenomen eTechnik en Saabisme sluiten elkaar niet uit.

 • blanco

  Misschien zou het in de huidige situatie van groot voordeel zijn als Mahindra deze zogenaamde vertrouwelijkheidsovereenkomst zou ontbinden - zodat deze vreemde warboel van de kant van de bestuurders en de regering eindelijk doorbroken zou kunnen worden en het publiek een duidelijk beeld van de echte feiten zou krijgen!

  Ik heb de indruk dat de staatsautoriteiten de hele zaak in een bepaalde richting willen brengen en de voorkeur geven aan bepaalde groepen - erger dan in een bananenrepubliek.

  Hier moet iets fundamenteels veranderen, anders zijn veel fans tot nu toe niet alleen SAAB maar Zweden in de nabije toekomst af.

  Bovendien kan ik me niet voorstellen dat Mahindra een ongeschikt bod heeft gedaan - de hele Mahindra-groep wordt aantoonbaar goed geleid en zal na de nipt gemiste overwinning in de strijd om Jaguar / Land Rover zeker veel hebben gedaan om nu tot het doel te komen. Hoogstwaarschijnlijk past dit niet bij de grote Zweedse politici en u bent nu bij een nieuw opgericht bedrijf - de hele zaak wordt langzaamaan ongeloofwaardig en in mijn ogen zelfs belachelijk!

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg

 • blanco

  Deze stilte van beheerders wordt langzaam een ​​gevaarlijk iets. Hoewel het zeker niet helpt wanneer details in het openbaar worden verspreid, is het dit lange geheim dat leidt tot wat er gebeurt. Informatie wordt aan alle kanten geboord en als je denkt dat je iets hebt ontdekt, kan het iets zijn die er misschien iets mee te maken heeft, wordt dan krachtig gespeculeerd. Wanneer je speculeert op informatie waar je niets van weet, Saab of niet, dan is het zeker veel schadelijker dan het publiek van gefundeerde feiten te voorzien. Het wordt steeds meer tijd voor de beheerders om hun kleuren te laten zien en de kat tenminste gedeeltelijk uit de tas te laten.
  Lees koffiedik brengt niets. Maar voor deze speculatie: een E-Saab komt niet in mijn huis. Ik wil Turbo Power zoals het een Saab betaamt.

 • blanco

  het consortium is geregistreerd bij de bedrijfsdoelstelling voor ontwikkeling van elektrische auto's en voertuigcomponenten; De spannende vraag zal zijn of er daadwerkelijk een (SAAB) productie achter zit of dat het gewoon ontwikkeling is.

  Wat ik helemaal niet begrijp is waarom het consortium nu pas op zo'n korte termijn wordt gevormd en dan met de bloemrijke naam “National Electric Vehicle Sweden” (klinkt niet echt kosmopolitisch en dynamisch ...) Zal de Zweedse staat uiteindelijk aan de touwtjes trekken?

 • blanco

  Zonder half uitgebreide feiten kan men lang en veel speculeren ...
  De beheerders moeten ervoor zorgen dat er in de nabije toekomst echt geld stroomt, dat spreekt tegen Youngman. Zij moeten ervoor zorgen dat zoveel banen in de regio mogelijk blijven en opnieuw verschijnen. Er is de competentie om speciale en niet-gemiddelde auto's te ontwikkelen en te bouwen. Het kan van alles komen (zelfs met 2 of drie componenten waarvan een Etektro-auto's zou kunnen zijn).
  Er zijn aanwijzingen dat wat in de toekomst in het THN is geproduceerd, heel anders is dan wat we vandaag kennen (licentieverlening, verkoop van onderdelen uit de productieketen, zelfs snelle productie van auto-onderdelen voor huidige modellen). Maar dit kan een kans zijn dat we op middellange termijn ook weer Saabs kunnen kopen die zich positief onderscheiden van de massa.
  Wat de beheerders niet hoeven te doen, is een oplossing vinden die we leuk vinden - maar dat kunnen ze wel!
  … Hopelijk snel

 • blanco

  Ik wil een nieuwe SAAB en geen nieuwe NEVS.

  Verdomde bijl!

 • blanco

  Ik vind deze ontwikkeling niet echt leuk. Ik ben bang dat de zorgen van Kruegus mogelijk van toepassing zijn !!!

 • blanco

  Ik weet niet zeker wat ik van de laatste twee berichten moet denken. Op een of andere manier zal het waarschijnlijk doorgaan in Trollhättan, de vraag is, in welke vorm?
  Maar ik denk langzaamaan dat SAAB niet langer zal bestaan ​​als een "normale" autofabrikant.

  Laten we hopen op het beste !!!

 • blanco

  ZO LANGZAAM HEB IK HET GEVOEL DAT DE INSOLVENZVERWALTER GAR NIET WILDE RECHTEN DAT SAAB MET GEWENST RECHTS MEER ALS AUTOMOBIEL GAAT! ZO VROEGER

  MAN HEEFT JA VOLVO EN VOLVO WAS ALTIJD ZWEDEN AANTAL EN NATIONAAL VOERTUIG

  De curator ME snel als GM VOORDAT Dus nogmaals SO CHINESE JA NEE CHINESE vragen OF WIJ WILLEN EEN VEILIGE investeerder van de ene Anning VAN voertuig EN DAN TEGEN DE BOODSCHAP VAN ELEKTRONISCHE VOERTUIG

  SUPER ZODAT DE alleen bedoeld als Weider HAAL HET langer en het zal de tijd verstrijkt SAAB VAN ZELF VAN HET BEELD RUIMTE EN U WAAR DAN NIET SCHULD AS GM je trouw JA ZELFS DE SCHULD HET WARE YES ANDERE! IT TRUE JA SPYKER

  IK ZEG SLECHTS ÉÉN TIG TIG TIG AAN DE BOM DIE WORDT GEPLAATST EN HET IS IN DE DICHTE NIETS MEER WAAR WAAR MAL SAAB WAAR IS

  SORRY MAAR HET MOET TIJDIG ZIJN

  • blanco

   De belangrijkste taak van een faillissementsadministratie is om een ​​goede verkoopprijs voor een product te krijgen. Tegelijkertijd wil men ook aan alle schuldeisers voldoen. Veel leveranciers moeten immers de kredietwaardigheid van SAAB opnieuw zien en ook een goede nieuwe start maken. Dus het hele verhaal is ook niet zo eenvoudig ……. Ik vertrouw in ieder geval niet dat ik zo'n klus doe.

 • blanco

  Mijn zenuwen. Is dat weer aan de hand?

 • blanco

  ... ik wil geen E-iets, maar SAAB

  • blanco

   Ik wil geen elektrische apparatuur, dat is niet de toekomst, laat staan ​​een permanente oplossing voor de klimaatredding! Stel je voor, je zou de elektriciteit moeten produceren voor alle auto's op de, kerncentrales zouden schieten als paddenstoelen uit de grond! Dat is waarom: maak net zo goed auto's als in het verleden !!

Reacties zijn gesloten.