SAAB Talk: een Saab-dealer neemt afscheid van zijn klanten

Vandaag is vakantie en eindelijk is het tijd om onze Saab reisgids voor Trollhättan af te maken. De actie was uitgebreider dan gepland, maar we gaan uiterlijk volgende week online. Blogger en hond zitten open, eindelijk op kantoor. Nog steeds tijd om twee of drie regels over Saab te schrijven. Hoe neemt een Saab-dealer afscheid? In de VS sluit Charles River Saab zijn deuren na 55-jaren.

Achter de schermen: privacy van Bloggers
Achter de schermen: privacy van Bloggers

Normaal zou een andere autohandelaar een bord op de deur hangen en de sleutel voor altijd in het slot draaien. Niet zo met Saab, waar alles anders is. Op zaterdag worden de deuren voor afscheid en dank weer open gehouden voor voormalige werknemers en klanten. Saab is ook zoiets als een familie. Een van de oudste dealers van Saab blijft op lange termijn trouw aan het merk en verplaatst zijn Saab-service naar het Volvo-kantoor. Want het merk van Trollhättan wil service aanbieden zolang Saabs onderweg zijn. Dat kan erg lang zijn, omdat een Saab erg robuust is.

Het onderwerp Saab is nog niet ingediend in Boston. Maar wanneer Saab terugkomt, verwacht men drie tot vier jaar dat nieuwe producten de straat opgaan. Het Saab-verhaal gaat verder, geen vraag.

Bij Opel daarentegen gaan we de komende jaren naar het zuiden. De Astra wordt vanaf 2015 niet meer in Duitsland gebouwd, de fabriek in Bochum met 3.200 arbeidsplaatsen zal waarschijnlijk verdwijnen. In Engeland werden werknemers gedwongen hun lonen te verlagen om Ellesmere Port te redden. Rüsselsheim blijft draaiende met Insignia, Zafria - ontwikkeld door PSA, en een grote Citroën.

Nadat de GM-groep Facebook als advertentiemedium vaarwel wil zeggen, brengen ze daar 30 miljoen dollar per jaar uit voor inhoud en reclame, Opel komt gratis in Duitsland, dagelijks negatieve reclame in de media Pers, Opel krijgt te horen wat Saab 10 al jaren uit Detroit haalt. Helaas wordt het moeilijker omdat de dimensies anders zijn.

Hoe dan ook. Ik wens jullie allemaal een fijne viering of vaderdag toe!

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "SAAB Talk: een Saab-dealer neemt afscheid van zijn klanten"

  • "Vaderdag?"

    Interessant om te weten: hier ten zuiden van de Alpen, in het Italiaans sprekende gebied, valt Vaderdag altijd op 19 maart van elk jaar, deze dag heet “San Giuseppe”!

    Giampi

Reacties zijn gesloten.