SAAB News: IF Metall doet een beroep op Barack Obama

Union IF Metal doet een beroep op de Amerikaanse president Barack Obama en vraagt ​​hem zijn invloed in General Motors te gebruiken. ALS Metall al het mogelijke wil doen om Saab en de nieuwe eigenaren in Trollhättan te laten produceren.

Saab convertible in productie
Saab convertible in productie

De vorige eigenaar GM blokkeert elke uitgifte van licenties voor de 9-5- en 9-4x-serie. IF Metall ziet het initiatief als een kans om de Amerikaanse opvattingen te veranderen. "Saab produceert al sinds 1949 auto's voor een niche en Saab zal nooit een bedreiging voor General Motors zijn", aldus een fragment uit de brief aan de president.

4500 autodealers in Zweden verdienen een kans, zegt IF Metall. Dat klopt, maar het is gewoon een wens en de kansen om het te vervullen zijn slecht. Dagenlang hebben GM en Opel de pers achtervolgd, en Amerikanen willen hun Duitse dochter op de meest brute manier mogelijk herbouwen.

Wat er dan nog over is van Opel is twijfelachtig. Waarschijnlijk alleen de hoofdfabriek in Rüsselsheim en de gunstige buitenlandse werken. De nieuwe Opel Zafira en de nieuwe Opel Combo worden ontwikkeld en gebouwd door de PSA Group, waarvoor het hoofdkantoor van Opel de opvolger van de Citroen C5 gaat produceren.

Een ontwikkeling die ook slecht is voor het legendarische merk met de dubbele hoek. Grote Citroën niet meer uit Frankrijk maar uit Duitsland. Wat een idee.

De enkele afschrijving van 600 miljoen € op goodwill toont aan dat Detroit alle vertrouwen in de toekomst van Hessen heeft verloren. Dat de Amerikanen vandaag niet veel langer zullen wachten, toont een rapport van de spiegel, Opel is dus opnieuw in de neerwaartse spiraal. De verkoopcijfers zijn waardeloos en Detroit's permanente uitbarsting zal deze trend verder versterken.

Het merk en de arbeiders hebben dit niet verdiend. Maar wie vraagt.

Terug naar IF Metal. Het initiatief is eerbaar maar zonder hoop op succes. Waarom zouden GM of Barack Obama verzachten voor werknemers en werknemers van 4.500 in Zweden als ze tegelijkertijd enkele 1000-banen in de rest van Europa willen vernietigen?

Zweden Radio PV4 Väst heeft getwitter bij de Amerikaanse president en wil weten of hij op de brief zal reageren. Zal hij? We zullen zien.

Tekst: tom@saabblog.net

9 gedachten over 'SAAB News: IF Metall doet een beroep op Barack Obama"

 • blanco

  Weet Obama zelfs waar Zweden is? Dat hij het merk Saab kent, is nog minder waarschijnlijk! Maar waarom zou u het niet proberen - nog een rietje. Het ding met Opel is triest en typisch tegelijk. Het is moeilijk te begrijpen dat de Fransen betrokken raken bij GM en onvermijdelijk hetzelfde lot tegemoet gaan. Hoe kunnen de Europeanen zo dom zijn en alle incidenten onderdrukken !? Je moet je eindelijk realiseren dat er geen partnerschappen kunnen worden aangegaan met deze GM (gangster- of overheidsmotoren!), Omdat alles bergafwaarts gaat zodra ze hebben wat ze willen ...

  • blanco

   Barack Obama is een relatief jonge president - ik neem aan dat hij SAAB-auto's bij vrienden thuis zag toen hij student was.

   Niettemin verwijs ik naar mijn commentaar van de 14.05.12

 • blanco

  Hi Tom,

  Allen die wat intensiever met het onderwerp zijn omgegaan en de blogberichten van de afgelopen weken hebben gevolgd, kijken met grote verwachtingen uit naar morgen en vragen zich af of de nieuwe eigenaar eindelijk is bepaald en ook genoemd - dit moet ook zonder een oproep om hulp aan hogere autoriteiten (bijvoorbeeld Barack Obama) kan worden beheerd!

  Hoe is uw huidige insiderinformatie over de 15.05.2012?

  Veel groeten uit Sleeswijk-Holstein - gecombineerd met hoge verwachtingen voor morgen
  Julie

  • blanco

   Dat heb ik mezelf al afgevraagd.
   Hopelijk is dat slechts de rust vóór de (informatie) storm!

   Blije SAAB!

   Mfg

  • blanco

   Ja precies - de huidige “insider informatie” op 15,02?

 • blanco

  Of het nu Chinees of Indiaas is - een paar weken geleden klonk het alsof de productiestart kon worden bereikt zonder hulp van GM.

  Deze brief van IF-Metall lijkt mij overbodig en ook onrealistisch - vooral omdat ik Barack Obama niet eens erg vertrouw als het gaat om het ondersteunen van SAAB-auto's. Men zal eerder proberen de positie van de Amerikaanse auto-industrie met alle middelen te behouden - zelfs als de zaken al lang in de andere richting gaan (namelijk naar beneden)!

 • blanco

  Een vakbond uit Zweden, denk ik, zal de heer Obama niet bijzonder interesseren. Maar voor Opel op zijn minst een goede start en het juiste signaal naar Amerika wanneer de 4-premiers in hun land Opelwerke protesteren door een schouder en op de federale regering druk wordt uitgeoefend op Mr. Obama. Laten we op Opel hopen dat onze Duitse politici het beter doen dan de Zweden. Niet omdat ik Opel wil besturen of omdat ik op de een of andere manier om die auto's geef, maar op de een of andere manier moet iemand Gangster Motors tegenhouden en het kan niet zo zijn dat ze overal met hun zwendelpraktijken kunnen wegkomen.

 • blanco

  OPEL speelt hetzelfde spel als SAAB ooit deed. Alleen de effecten zijn groter, maar het script is nog steeds hetzelfde. Dat er geen happy end zal zijn, is al zeker.

  • blanco

   Juist Frank, zo zie ik het ook. Opel zal waarschijnlijk net als Saab worden "geliquideerd".
   Wat was dat ook al weer? Opel was blijkbaar "gered" en Saab werd als de beroemde hete aardappel gedropt. Geen enkele Duitse politicus (vooral de heer Brüderle) wilde destijds overheidsgeld aan GM 'verspillen'. Zowel toen als nu een verkeerde beslissing? Als je dat bij Opel ziet, kun je twee verschillende meningen hebben. Maar als je naar Saab in Zweden kijkt, dan had het toenmalige besluit tegen staatssteun voor Opel correct moeten zijn. Ik denk dat Opel, net als Saab, heel langzaam door GM zal worden geliquideerd. Saab heeft precies laten zien hoe dit werkt ... Saab (behalve het ding met de licenties) is dus op een pad gekomen dat een goed nieuw begin kan inhouden, op voorwaarde dat de nieuwe eigenaar kan omgaan met het traditionele merk en dat is waar ik de indianen zie . :)

Reacties zijn gesloten.