SAAB News: Saab-verzameling te koop

Eigenlijk wil ik dergelijke artikelen niet schrijven. De blog is geen marktplaats voor gebruikt Zweden en zou dat ook niet moeten zijn. Om auto's te verkopen zijn er de gebruikelijke portals. In dit ene geval, dat hopelijk alleen blijft, maak ik een uitzondering. Stefan op Zwitserland verkoopt zijn Saab-collectie en verhuist naar het Scania-magazijn. Wat het ding acceptabel maakt. Omdat Scania en Saab een gemeenschappelijke geschiedenis hebben en de vrachtwagens op de een of andere manier in het gezin thuishoren.

Saab-collectie te koop: Saab 900, Saab 9000, Saab 9-3
Saab-collectie te koop: Saab 900, Saab 9000, Saab 9-3

Meer informatie over zijn nieuwe hobby, een Scania 110, is te vinden op zijn Home.

Nu verkoopt Stefan zijn drie Saabs en wenst dat ze in goede handen komen. Vooral voor de Saab 9000 2.3 CS van 1994 met alleen 125.000-kilometers is dat vooral belangrijk voor hem. Stefan heeft deze auto al bijna 13 jaren in zijn vloot gehad, hij is pas de tweede eigenaar. De Saab 9000 is, zegt hij, zijn zondagse auto. De 9000er is de aankomende klassieker en auto's met een onberispelijke geschiedenis en een paar kilometer zijn zeldzaam.

Hij wil ook de Saab 9-3 verkopen van 1998 met 135.000-kilometers en de Saab 900S met iets meer dan 200.000-kilometers van 1993, het laatste productiejaar. De 9-3 is Stefan's alledaagse Saab en 900 vereist wat werk

De locatie van alle voertuigen is het kanton Wallis. De voertuigen zijn goed onderhouden en alle belangrijke details over technologie, staat en prijzen zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij Stefan. Vragen kunt u per post sturen naar: stefan@zurwerra.ch.

Misschien vindt een Saab-fan een nieuw thuis voor het Trollhättan-trio.

Tekst: tom@saabblog.net