SAAB-dag: het Saab-effect in Rüsselsheim

De dag zat vol met werk uit het 'echte leven' omdat bloggers ook werk en gezinnen hebben. Maar er moeten nog een paar regels zijn ... Lars heeft deurklinken voor de Saab 9-5 I uit Zweden meegebracht. Zoals bekend, zijn de series gemaakt van goedkoop plastic en doen ze geen recht aan de Saab.

Saab deurgrepen van Speedparts
Saab deurgrepen van Speedparts

Het alternatief is leer, en of het een echte manier is om het interieur te verbeteren, verduidelijken we de komende dagen. Deurgrepen zijn echter slechts kleinigheden, de soberheid van GM verschuldigd.

De Amerikanen konden de basiswaarden van Saab echter niet aanraken. Een Saab is een veilige auto en de beste manier om uw dierbaren veilig van A naar B te brengen. De vrouw van vriend en co-blogger Mark heeft vandaag met haar nieuwe Saab 9-3 gezien hoe goed een Saab presteert in het dagelijks leven en hoe hij zich laat gelden tegen een tractor-trailer. Gelukkig ging alles goed, de Saab heeft zijn missie vervuld! Hoe macaber het ook klinkt, we hebben onze eerste echte veiligheidstest op de blog.

De Saab gaat naar Dresden voor mobiel forum en wordt daar gerepareerd. Dit stelt ons in staat om de leveringscapaciteit van lichaamspanelen in de onwillekeurige zelftest te beoordelen.

De Saab wordt gerepareerd en komt weer op de weg. Maar met Opel lijkt het naar het zuiden te gaan. In Detroit is 600 miljoenen euro's kwijtgeraakt op de goodwill van Rüsselsheimer. Blijkbaar wil je Opel geen kans meer geven, dat doet denken aan Saab.

We zijn niet de enigen die de situatie vergelijken met de gebeurtenissen in Trollhättan. De Weltexpress ziet de situatie vrij nuchter en analyseert de toekomst van Opel - ook achteraf op Saab - als ravenzwart. Een gelezen na het werk.

Tekst: tom@saabblog.net

 

18 gedachten over 'SAAB-dag: het Saab-effect in Rüsselsheim"

 • GM heeft veel zelfvertrouwen. Zo verschijnen bij PSA met slechts 7% deelname ...

 • Ik wil je humeur niet bederven, maar er zijn een paar andere die best goed zijn. Saab en Volvo doen het echter echt geweldig.

  Hier is de laatste publicatie van Folksam:
  http://www.folksam.se/polopoly_fs/1.88473!/HurSakerArBilen.pdf

  De ontwikkeling staat niet stil, dus 2005 was ook de SAAB 9000 met de 9-5 als 30% veiliger dan het vermelde gemiddelde.

 • Ik heb onlangs gelezen dat GM in 2010 een nieuw merk heeft gelanceerd genaamd Alpheon in Korea. Het voertuig is een auto uit het middensegment en is, zoals de Opel Insignia, Buick LaCrosse en Saab 9-5 II, gebaseerd op het Epsilon-platform. Deze auto is geproduceerd door GM-Daewoo. Er wordt reclame voor gemaakt omdat Opel ook iets mocht helpen ontwikkelen (of moest, om Opel ontwikkelingskosten te kunnen vergoeden) met het feit dat er veel Duitse technologie en Duits design in de auto zit Traditionele merken verbieden de opening van nieuwe markten en gijzelen met bezuinigingsprogramma's, en drijven ze systematisch naar de muur, maar installeren daarentegen nieuwe merken en adverteren dat het merk dat u momenteel in de as legt voor de ontwikkeling van de Cars is verantwoordelijk.
  De hersenen van GM-leidinggevenden moeten worden vrijgegeven voor onderzoek.

 • In het Duits: de Saab 9-5 is de eerste auto die de uitdrukking "minstens 40 procent veiliger dan de gemiddelde auto" heeft gehaald en is daarom veiliger dan de andere auto's op de lijst.
  Bedankt Gallix, jij maakt mijn dag.

 • Correct. Maar dat is niet wat een beslisser denkt als zijn rekeningen vol zijn ...

 • In Zweden zijn er ook Ford, Opel, BMW, Mercedes, Volvo, etc. - deze voertuigen waren natuurlijk inbegrepen.

  Bovendien vinden vooral in Zweden regelmatig ongevallen plaats met vrachtwagens of elanden - een goede "proeftuin" voor de veiligheid van de individuele merken.

 • Het logische gevolg van de enquête onder Zweedse motorrijtuigenverzekeraars zou dan zijn dat hun resultaten uitsluitend betrekking hebben op Zweden ...

 • Beste Dieter, je slaat de spijker precies op zijn kop ......

 • Interessante bijdrage in de wereld uitdrukken. Laat duidelijk zien hoe GM auto's wil verkopen: Niet Vorsprung durch Technik, maar: wees tevreden met wat je krijgt.
  Helaas, wat je krijgt, zie je steeds vaker op onze straten: Lelijke Allerweltautos. Elke Opel daarentegen is een echte traktatie.
  Maar helaas is dit slechts een deel van de globalisering: alles kan ergens goedkoper dan in Europa worden geproduceerd. Alleen als wij consumenten in Europa dit schroot constant kopen, graven wij onszelf het water.

 • De Vereniging van Zweedse motorrijtuigenverzekeraars heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij niet alleen rekening is gehouden met ongelukken, maar ook met de daaruit voortvloeiende letsels en gevolgschade.
  SAAB heeft zeker een speciale verkooppropositie in deze overwegingen.
  De algemene gevolgen zijn lang niet zo laag als bij SAAB.
  Daarom kunnen SAAB-auto's als de veiligste ter wereld worden beschouwd.

 • Ik zou het zo zeggen. Een SAAB is de meest stijlvolle manier om veilig van A naar B te komen 😉 Beter?

 • Tom schrijft: "Een Saab is een veilige auto en de beste optie als je je dierbaren veilig van A naar B wilt brengen." SAAB is in principe een van de veiligste voertuigen, maar SAAB heeft geen uniek verkoopargument voor zover het de "beste optie" vertegenwoordigt. SAAB-enthousiasme ter ere, maar de SAAB-bril moet ook een keer worden verwijderd.

 • Ik heb bijna precies 4 weken gewacht op reserveonderdelen van plaatwerk voor mijn Saab 9-3 (BJ 2009) - toi toi toi dat het hier alleen plaatschade is.

 • Tom,
  Ik heb mijn deurgreepschalen verwisseld met die van Hirsch en daar ben ik blij om. De deurgrepen zijn bijna de eerste binnenoppervlakken die u aanraakt wanneer u in de auto stapt, en dus zijn ze een soort voorbode van de kwaliteit van het interieur.

  Ik denk dat je je geld goed hebt geïnvesteerd 🙂

Reacties zijn gesloten.